NHL vērtīgākais spēlētājs Makdeivids tuvojas daudzu miljonu līgumam ar «Oilers»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs Konors Makdeivids pietuvojies līguma parakstīšanai ar Edmontonas «Oilers» komandu uz astoņiem gadiem par 106 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 93 miljoni eiro), vēsta TSN.

Panākot vienošanos, 20 gadus vecais uzbrucējs vidēji sezonā pelnīs 13,25 miljonus dolāru (11,65 miljoni eiro) un kļūs par vislabāk atalgoto NHL spēlētāju.

Pašlaik lielākās algas ir Čikāgas «Blackhawks» komandas līderiem Patrikam Keinam un Džonatanam Tēvzam, kuri katrs saņem 10,5 miljonus dolāru sezonā.

Makdeivida līgums var kļūt par visu laiku trešo lielāko darījumu līgas vēsturē. Aleksandrs Ovečkins iepriekš noslēdza līgumu ar Vašingtonas «Capitals» par 124 miljoniem dolāru un Šī Vēbers par 110 miljoniem ar Nešvilas «Predators». Tiesa, šie līgumi tika slēgti attiecīgi uz 13 un 14 gadiem, taču kopš 2013.gada līgas noteikumi paredz, ka klubi ar spēlētājiem var vienoties maksimums uz astoņiem gadiem.

Noslēdzot šādu līgumu citās Ziemeļamerikas profesionālo komandu sporta līgās, Makdeivids ar 13,25 miljonu algu sezonā būtu tikai 89. apmaksātākais spēlētājs Augstākajā beisbola līgā (MLB), 75. spēlētājs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) un 23. pelnošākais sportists Nacionālajā futbola līgā (NFL).

Makdeivids aizvadītajā sezonā bija vienīgais spēlētājs, kurš NHL regulārajā čempionātā sasniedza 100 rezultativitātes punktu robežu - 30 vārti un 70 piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu