Rīgas «Dinamo» noslēdz līgumu ar 83 spēles NHL aizvadījušu vārtsargu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» papildinājusi sastāvu ar kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu, kurš vēl iepriekšējā sezonā aizvadīja trīs spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet kopā pasaules spēcīgākajā līgā devies laukumā 83 cīņās.

Pašlaik 30 gadus veco vārtsargu 2004.gadā NHL drafta otrajā kārtā ar kopējo 38.numuru izvēlējās Karolīnas «Hurricanes» komanda, tomēr viņš līgā tā arī nespēja nostiprināties un lielākoties spēlējis Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Pīterss NHL pārstāvējis «Hurricanes», Vašingtonas «Capitals» un Arizonas «Coyotes» vienības, vismaz vienu maču nospēlējot septiņas sezonas. Veiksmīgākās viņam bija 2012./13. un 2013./14.gada sezonas, kad «Hurricanes» rindās Pīterss aizvadīja attiecīgi 19 un 21 spēli. Kopā 83 mačos viņš vidēji ielaidis 3,08 ripas un atvairījis 90,1% metienu.

Pēdējo reizi NHL viņš «Coyotes» sastāvā laukumā izgāja uz 40 minūtēm pērn 4.novembrī.

AHL kanādietis kopš piedalījies 301 spēlē, vidēji ielaižot 2,84 ripas un atvairot 90,5% metienu. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Tūsonas «Roadrunners» un Teksas «Stars» komandas, laukumā izejot 43 dueļos.

Rīgas «Dinamo» treniņi pirms jaunās sezonas sāksies jau jūlija sākumā.

Rīgas «Dinamo» aktīvu sastāva komplektāciju sāka mēneša vidū. Latvijas vienība piesaistījusi arī kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kurš vēl iepriekšējā sezonā 11 mačus nospēlēja arī NHL, un viņa tautieti, uzbrucēju Lukasu Lesio, kurš pagājušo sezonu pavadīja Horvātijas komandā Zagrebas «Medveščak» un Zviedrijas vienībā «Orebro».

Tāpat Rīgas «Dinamo» pagarinājusi līgumus ar kanādiešu uzbrucēju Koltonu Gilīsu, Miķeli Rēdlihu, Gintu Meiju, Miku Indraši, Māri Bičevski, Gunāru Skvorcovu, Edgaru Kuldu, Robertu Lipsbergu un Nikolaju Jeļisejevu, aizsargiem Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Georgiju Pujacu un Aleksandru Jerofejevu, kā arī vārtsargu Jāni Kalniņu.

Pēc KHL pieejamās informācijas pašlaik Rīgas «Dinamo» komandai ir līgumi arī ar Robertu Bļugeru, Georgu Golovkovu un Vitāliju Pavlovu.

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas «Dinamo» komanda atkal gandrīz visiem saviem spēlētājiem ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem - 31 spēlētājs starpsezonā nokļuva neierobežoti brīvā aģenta statusā, bet deviņi kļuva par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tiesa, šādi Rīgas «Dinamo» komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

Neierobežoti brīvā aģenta statusu izmantoja aizsargs Oskars Cibuļskis, kļūstot par uzbrucēja Andra Džeriņa komandas biedru Čehijas augstākās līgas vienībā Hradeckrālovas «Mountfield». Džeriņš un Cibuļskis kopā ar vārtsargu Elvi Merzļikinu tika nosaukti par trim Latvijas izlases labākajiem hokejistiem nesenajā pasaules čempionātā.

Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu