Rīgas «Dinamo» pievienojies amerikāņu uzbrucējs Kristo

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turpinot komplektēt sastāvu gaidāmajai sezonai, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo» panācis vienošanos ar amerikāņu uzbrucēju Deniju Kristo.

Kristo (augums 183 cm, svars 88 kg) dzimis ASV pilsētā Eden Prairie (Minesota) un savas hokeja gaitas sācis specializētajā ASV U-18 izlases komandā, kas spēlē USDP un NAHL līgās. Uzbrucēju 2008. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izvēlējās Monreālas «Canadiens» otrajā kārtā ar 56. numuru.

Pēc NHL drafta uzbrucējs pievienojās Omahas «Lancers» vienībai, kas spēlē USHL līgā. Kristo pārstāvējis arī Dienviddakotas universitātes komandu, kur aizvadījis nepilnas četras sezonas, kad pievienojās Amerikas hokeja līgas (AHL) komandai Hamiltonas «Bulldogs». 2013./2014 un 2014./2015. gada sezonu Kristo aizvadīja citā AHL komandā – Hartfordas «Wolf Pack», bet 2015./2016. gada sezonu uzbrucējs jau iesāka Čikāgas «Wolves», kur bija līdz aizvadītās sezonas sākumam. Aizvadītajā sezonā «Wolves» sastāvā Kristo AHL laukumā devās 8 mačos, tad pārcēlās uz Skrentonas «Penguins», kuras sastāvā piedalījās 32 AHL mačos. Bet pagājušās sezonas nogalē uzbrucējs jau pārstāvēja Šarlotes «Checkers», kuras sastāvā devās laukumā 14 mačos, kā arī 5 izslēgšanas turnīra cīņās.

Iepriekšējā sezonā uzbrucējs AHL regulārā čempionāta mačos laukumā devās kopumā 54 spēlēs, kurās guva 10 vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles, nopelnīja 6 soda minūtes un lietderības koeficientu -3.

27. gadus vecais Kristo «Dinamo» sastāvā spēlēs ar 29. numuru.

Kristo pārstāvējis ASV U-18, U-20 un nacionālo izlasi. Ar U-18 izlasi uzbrucējs izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļas, ar U-20 tika pie zelta, bet ar nacionālo izlasi 2013. gada čempionātā ieguva bronzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu