«Canadiens» uz astoņiem gadiem pagarina līgumu ar vārtsargu Praisu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Monreālas «Canadiens» uz astoņiem gadiem pagarinājusi līgumu ar savu vārtsargu Keriju Praisu. Tiek ziņots, ka līguma kopējā vērtība ir 84 miljoni dolāru (73,6 miljoni eiro), bet hokejista vidējā alga gadā, sākot ar 2018./19.gada sezonu, būs 10,5 miljoni dolāru (9,2 miljoni eiro).

Šis Praisa līgums noslēgsies pēc 2025./26.gada sezonas.

Pašlaik 29 gadus vecais Praiss pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadījis desmit sezonas, turklāt visas pavadījis «Canadiens» rindās. Kopumā regulārajā sezonā viņš piedalījies 509 spēlēs un izcīnījis 270 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,40 ripas un atvairot 92% metienu.

Praiss NHL aizvadījis arī 39 «sausās» spēles, kas bagātīgajā «Canadiens» vēsturē ir ceturtais labākais rādītājs.

Iepriekšējā sezonā Praiss 62 regulārā čempionāta mačos caurmērā ielaida 2,23 ripas un atvairīja 92,3% metienu, kamēr sešās Stenlija kausa izcīņas cīņās viņš atzīmējās ar 1,86 ripām un 93,3% atvairītiem metieniem.

Kopā ar Kanādas izlasi Praiss 2014.gadā uzvarēja Soču olimpiskajās spēlēs, bet pērn ieguva zeltu arī Pasaules kausā. Savukārt 2014./15.gada sezonā vārtsargs ar 44 uzvarām uzstādīja «Canadiens» rekordu, iegūstot ne tikai līgas vērtīgākā spēlētāja balvu, bet arī tiekot nosaukts par turnīra labāko vārtsargu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu