Kovaļčuks neatgriezīsies NHL un turpinās spēlēt SKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks neatgriezīsies Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un arī nākamajā sezonā turpinās spēlēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionē Sanktpēterburgas SKA, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, vēsta «USA Today».

Šajā starpsezonā Ziemeļamerikas un Krievijas medijos vairākkārt izskanēja runas, ka 34 gadus vecais Kovaļčuks nākamajā sezonā varētu atgriezties NHL.

Tiesības uz hokejistu šajā līgā pašlaik pieder Ņūdžersijas «Devils», ko krievs pameta 2013.gadā, lai pievienotos SKA. Ja viņš atgrieztos pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, visticamāk, uzbrucējs tiktu aizmainīts.

Lēmums par atgriešanos NHL piederējis pašam hokejistam, kamēr «Devils» klubam neesot izdevies atrast pienācīgu variantu maiņas darījumam, turklāt tas negrasoties uzbrucēju atdot «pa lēto».

Kovaļčuka aģents ASV Džejs Grosmens apstiprinājis, ka hokejists izvēlējies nākamajā sezonā palikt KHL. «Devils» tiesības uz Krievijas uzbrucēju zaudēs nākamā gada vasarā, bet neoficiāla informācija liecina, ka hokejists bijis ieinteresēts pievienoties Ņujorkas «Rangers» vienībai. To viņš bez jebkādām saistībām varēs darīt nākamvasar, papildinot šīs komandas sastāvu kā neierobežoti brīvais aģents.

Tāpat tiek ziņots, ka interesi par Kovaļčuku šovasar izrādījušas Čikāgas «Blackhawks» un Kolumbusas «Blue Jackets» komandas.

Kovaļčuks, kurš ar «Devils» 2010.gadā noslēdza 15 gadu līgumu 100 miljonu dolāru (88 miljonu eiro) vērtībā, atstāja NHL 2013.gadā.

Kovaļčuks 2001.gadā kļuva par NHL jauno spēlētāju drafta izvēles pirmo numuru, nokļūstot Atlantas «Thrashers» komandā. Tajā viņš pavadīja astoņas sezonas, bet pēc tam pievienojās «Devils».

Kopumā NHL uzbrucējs aizvadījis 848 spēles, kurās viņa kontā 428 vārti un 415 rezultatīvas piespēles.

SKA rindās KHL Kovaļčuks ir aizvadījis 299 spēles, to laikā gūdams 124 vārtus un izdarīdams 173 piespēles. Sanktpēterburgas kluba sastāvā uzbrucējs 2015. un 2017.gadā kļuva par Gagarina kausa čempionu.

Krievijas izlases rindās uzbrucējs kļuvis par 2008. un 2009.gada pasaules čempionu, bet vēl viņa kontā ir divas bronzas un viena sudraba medaļa. Tāpat Kovaļčuks var lepoties ar 2002.gada olimpisko spēļu bronzas godalgu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu