Krosbijs «play-off» laikā ignorējis runas par savu veselību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas Stenlija kausa izcīņas vērtīgākais spēlētājs Sidnijs Krosbijs izslēgšanas turnīra jeb «play-off» maču laikā ignorējis runas par savu veselību, vēsta ārzemju mediji.

Pitsburgas «Penguins» kapteinis aizvadītajā sezonā palīdzēja savai komandai otro gadu pēc kārtas izcīnīt Stenlija kausu, turklāt Krosbiju abas reizes atzina par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Krosbijs savas karjeras laikā vairākas reizes guvis smadzeņu satricinājumu, tajā skaitā arī šā gada maijā Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā pret Vašingtonas «Capitals», bet jau pēc vienas spēles pārtraukuma viņš atgriezās laukumā.

Vairāki mediķi, tostarp arī Kanādas veselības centra direktors un neiroķirurgs Čārlzs Teitors, maijā pauda uzskatu, ka Krosbijam būtu jāpārstāj spēlēt hokejs, jo pastāv milzu risks smadzeņu satricinājuma simptomiem kļūt par hronisku kaiti.

«Es šādas runas nelasu un neklausos «play-off» turnīra laikā,» 29 gadus veco Krosbiju citē Kanādas laikraksts «The Toronto Star».

Krosbijs uzskata, ka patlaban ir pieejama daudz plašāka informācija, kā tikt galā ar traumām, nekā tas bija pirms sešiem gadiem, kad viņš pirmo reizi guva smadzeņu satricinājumu.

«Uzskatu, ka spēlētāji ir kļuvuši vairāk informēti. Jāieklausās savā ķermenī, lai pārliecinātos - esi vai neesi gatavs atgriezties laukumā,» piebilda Krosbijs.

«Penguins» aizvadītajā sezonā kļuva par pirmo komandu kopš 1998.gada, kura spējusi Stenlija kausu izcīnīt divus gadus pēc kārtas. Pēdējo reizi šāds sasniegums bija padevies Detroitas «Red Wings» vienībai.

Stenlija kausa finālsērijā «Penguins» ar 4-2 uzvarēja Nešvilas «Predators», kas finālā spēlēja pirmo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu