Pazīstamais krievu hokejists Zaripovs pieķerts dopinga lietošanā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Dopinga lietošanā pieķerts pazīstamais Krievijas hokejists Daniss Zaripovs, kurš pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Kazaņas «Ak Bars». Tiek ziņots, ka uzbrucējam piespriesta divu gadu diskvalifikācija.

Krievijas mediji vēsta, ka pozitīva dopinga prove 36 gadus vecajam Zaripovam ņemta iepriekšējā sezonā KHL čempionātā.

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) par to paziņojusi KHL, kā arī pašam Zaripovam, kuram tagad piemērots aizliegums piedalīties sacensībās līdz 2019. gada 22. maijam.

Dopinga lietošanā pieķerts arī Vladivostokas «Admiral» hokejists Andrejs Koņevs un Dereks Smits, kurš savulaik pārstāvēja Zagrebas «Medveščak».

«2016./2017. gada sezonā dopinga pārbaudes tika veiktas sadarbībā ar IIHF un Pasaules antidopinga aģentūru (WADA), iesaistot starptautisko federāciju jumta organizācijas «SportAccord» antidopinga savienību, daudzas starptautiskās aģentūras un WADA akreditētas antidopinga laboratorijas. Sezonas laikā tika paņemtas 377 proves. IIHF paziņojusi, ka aizliegtās vielas lietojuši hokejisti Smits, Koņevs un Zaripovs. IIHF Disciplinārlietu komiteja nolēmusi ar 21.jūliju diskvalificēt Smitu, Koņevu un Zaripovu.

Zaripovs diskvalificēts līdz 2019.gada 22.maijam, Koņevs līdz 2017.gada 19.novembrim, bet Smits līdz 2018.gada 2.septembrim. KHL atstādina hokejistus, balstoties uz IIHF Disciplinārlietu lēmumu,» teikts KHL paziņojumā.

Zaripovs ir vienīgais KHL hokejists, kurš četras reizes izcīnījis Gagarina kausu. Divreiz viņš to paveica ar Kazaņas «Ak Bars» (2009. un 2010. gadā) un divreiz kopā ar Magņitogorskas «Metallurg» (2014. un 2016. gadā).

Tāpat viņš ir trīskārtējs pasaules čempions Krievijas izlases rindās.

Iepriekšējā sezonā Zaripovs KHL regulārajā turnīrā 56 mačos guva 16 vārtus un veica 29 rezultatīvas piespēles, savukārt 18 izslēgšanas turnīra mačos viņam 15 vārtu guvumi un septiņas rezultatīvas piespēles partneriem.

Pēc četrām pavadītām sezonām «Metallurg» vienībā Zaripovs nākamo sezonu grasījās aizvadīt «Ak Bars» sastāvā.

«Slēdzot līgumu, zinājām par dopinga pārbaužu rezultātiem, taču bija informācija, ka sankcijas nebūs tik skarbas. Balstoties uz to, pieņēmām savu lēmumu. Līgums līdz šodienai tā arī nav aktivizēts, nav stājies spēkā, tāpēc ka veicām papildu medicīniskās pārbaudes un vajadzēja vēl speciālistu konsultācijas. Esam pārliecināti, ka viņš ir vesels un gatavs spēlēt, bet šodienas paziņojums uzkrita kā sniegs uz galvas. Tomēr Zaripovs ir kluba leģenda, un kopā ar «Metallurg» sniegsim visu iespējamo palīdzību, lai pārsūdzētu šo lietu,» aģentūra «R-Sport» citē «Ak Bars» kluba direktoru Šamilu Husnutdinovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu