Zaripovs: Par savu diskvalifikāciju uzzināju no preses

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas hokejists Daniss Zaripovs par to, ka pieķerts dopinga lietošanā, uzzinājis no preses. Viņš apgalvo, ka speciāli nekādas aizliegtās vielas nav lietojis.

«Par savu atstādināšanu no hokeja uzzināju tikai no preses. Tajā skaitā paziņojumu par diskvalifikāciju no KHL. Ne WADA, ne IIHF ar mani personīgi nebija sazinājusies,» Krievijas medijos izteicies Zaripovs. «Sanāk, ka visu par sevi esmu uzzinājis no trešajām personām. Man īsti nav ko teikt.»

Pozitīva dopinga prove 36 gadus vecajam Zaripovam ņemta iepriekšējā sezonā KHL čempionātā.

«Sēžu un cenšos sagremot šo informāciju, un domāju, kā dzīvot tālāk. Cik saprotu, tad dopinga provi paņēma februārī. No sevis varu teikt simtprocentīgi, ka nekad nekādas aizliegtās vielas neesmu lietojis. Viss kas var būt. Šis aizliegtais elements organismā var nokļūt arī no pārtikas piedevām. Mēs nevaram zināt visu, kādas vielas uzņemam. Kāpēc tā notika tieši ar mani? Vispirms tā ir mana atbildība. Cenšos saprast, kas notiek. Pēc tam domāšu, kā rīkoties tālāk,» pastāstīja Zaripovs.

Uzbrucējam piemērota diskvalifikācija līdz 2019. gada 22. maijam.

Viņš grasījās atgriezties Kazaņas «Ak Bars» komandā, bet līdz šim oficiālu vienošanos nebija panācis. Trenējās pēc individuāla plāna.

«Kā jau minēju, esmu par 100% drošs, ka dopingu neesmu lietojis. Bet tagad tracis sacelts visā pasaulē. Cilvēku galvās vārds «dopings» saistās ar stimulatoriem un anaboliskajiem preparātiem. Manā organismā atrasti diurētiski preparāti. Gribētos, lai presē kāds mediķis varētu izskaidrot tā iedarbību. Izstāstīt, ka tas nav stimulators. Un ka tas iekļauts daudzos produktos. Dod Dievs, lai ar šo es tiktu galā,» teica Zaripovs.

Zaripovs ir vienīgais KHL hokejists, kurš četras reizes izcīnījis Gagarina kausu. Divreiz viņš to paveica ar Kazaņas «Ak Bars» (2009. un 2010. gadā) un divreiz kopā ar Magņitogorskas «Metallurg» (2014. un 2016. gadā).

Tāpat viņš ir trīskārtējs pasaules čempions Krievijas izlases rindās.

Iepriekšējā sezonā Zaripovs KHL regulārajā turnīrā 56 mačos guva 16 vārtus un veica 29 rezultatīvas piespēles, savukārt 18 izslēgšanas turnīra mačos viņam 15 vārtu guvumi un septiņas rezultatīvas piespēles partneriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu