«Sabres» pagarina līgumu ar zviedru vārtsargu Lēneru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo «Sabres», kuru pārstāv latvietis Zemgus Girgensons, uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar savu iepriekšējās sezonas pamatvārtsargu Robinu Lēneru no Zviedrijas.

Patlaban 26 gadus vecais Lēners vienojies par četru miljonu ASV dolāru (3,4 miljonu eiro) lielu atalgojumu.

Iepriekšējā sezonā Lēners bija «Sabres» pamatvārtsargs, jo aizvadīja 59 spēles, izcīnot 23 uzvaras, tostarp divas reizes paliekot «sausā». Viņš atvairīja 92,0% metienu, kas bija devītais labākais rādītājs kluba vēsturē starp vārtsargiem, kuri sezonā aizvadījuši vismaz 40 spēles.

Bufalo kluba rindās Lēners debitēja 2015./2016.gada sezonā, kad aizvadīja 21 spēli, jo sezonas sākumā guva traumu.

NHL zviedrs debitēja 2010./2011.gada sezonā Otavas «Senators» rindās, kur aizvadīja piecas sezonas.

Karjeras laikā viņš pasaules spēcīgākajā hokeja līgā nospēlējis 166 spēles, izcīnot 58 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,76 ripas un atvairot 91,8% metienu.

Pēc aizvadītās sezonas līgums beidzās arī Girgensonam, kurš kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, taču jūnija beigās viņš no «Sabres» saņēma kvalifikācijas līgumu, taču pagaidām jaunu vienošanos ar Bufalo klubu nav noslēdzis.

Iepriekšējā sezonā Girgensons 75 mačos izcēlās ar septiņiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -7. Tā bija viņa mazrezultatīvākā NHL sezona karjerā, no iepriekšējās sezonas, kas arī nebija pārāk veiksmīga, atpaliekot par diviem punktiem. Tikmēr «Sabres» sesto sezonu pēc kārtas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu