Trīs NHL klubi ieinteresēti piesaistīt dopinga lietošanā pieķerto Zaripovu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Trīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi ir ieinteresēti savam sastāvam piesaistīt pieredzējušo Krievijas uzbrucēju Danisu Zaripovu, kurš nesen tika pieķerts dopinga lietošanā, un Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) viņam piesprieda divu gadu diskvalifikāciju.

Trīs NHL komandas esot ieinteresētas savu sastāvu papildināt ar 36 gadus veco Zaripovu, atsaucoties uz situācijai tuvu stāvošu personu, vēsta portāls «championat.com».

Uzbrucējam IIHF piesprieda diskvalifikāciju līdz 2019. gada 22. maijam. Taču tā neattiecas uz Ziemeļamerikas profesionālajām līgām, kur hokejists varētu turpināt karjeru. KHL un Eiropā viņš līdz noteiktajam datumam sacensībās nevar piedalīties.

Zaripovs šosezon grasījās atgriezties Kazaņas «Ak Bars» komandā, bet oficiālu vienošanos nebija panācis. Trenējās pēc individuāla plāna.

Pozitīva dopinga prove pazīstamajam Krievijas uzbrucējam ņemta iepriekšējā sezonā KHL čempionātā.

Zaripovs ir vienīgais KHL hokejists, kurš četras reizes izcīnījis Gagarina kausu. Divreiz viņš to paveica ar Kazaņas «Ak Bars» (2009. un 2010. gadā) un divreiz kopā ar Magņitogorskas «Metallurg» (2014. un 2016. gadā).

Tāpat viņš ir trīskārtējs pasaules čempions Krievijas izlases rindās.

Iepriekšējā sezonā Zaripovs KHL regulārajā turnīrā 56 mačos guva 16 vārtus un veica 29 rezultatīvas piespēles, savukārt 18 izslēgšanas turnīra mačos viņam 15 vārtu guvumi un septiņas rezultatīvas piespēles partneriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu