Koziols: Hārtlijam esam izteikuši savu galīgo piedāvājumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde pirmdien ir vienojusies par savu galīgo piedāvājumu līguma pagarināšanai ar valstsvienības iepriekšējās sezonas galveno treneri Bobu Hārtliju, tagad gaidot atbildi no kanādiešu speciālista, atklāja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

«Šodien valdes sēdē sagatavojām vēstuli ar savu galīgo piedāvājumu par sadarbības turpināšanu ar Hārtliju,» sacīja Koziols, kurš jūlija beigās bija devies uz Ziemeļameriku, lai tiktos ar treneri un viņa aģentu.

Koziols neslēpa, ka tikšanās bijusšas produktīvas, taču abām pusēm ir jāvienojas par finansiālajām saistībām. «Mēs esam izteikuši savu piedāvājumu. Tas ir ilgtermiņa, jo LHF ir ieinteresēta ilgai sadarbībai ar Hārtliju. Tomēr ir jāsaprot, ka mēs kā federācija nevaram lielu daļu no sava budžeta novirzīt vienam cilvēkam. Tomēr piedāvājums ir izteikts. Gribam, lai Hārtlijs ir ar mums ne tikai nākamajā sezonā, bet ilgtermiņā. Iepriekš izlasei treneri mainījās ļoti bieži, bet mēs vēlētos, lai ir treneris, kas rezultātu var sasniegt ilgtermiņā. Nemaz tik tālu vairs nav 2021.gada pasaules čempionāts Rīgā, gadu vēlāk būs Pekinas olimpiskās spēles,» Koziols norādīja, ka federācija ar Hārtliju vēlas ilgstošu sadarbību.

Pērn, slēdzot vienošanos ar Hārtliju, situācija bijusi vieglāka, jo speciālists vēl saņēmis algu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari «Flames», kuru iepriekš trenēja, bet pēcāk tika atlaists, saglabājot finanses. Tagad šādas «finansiālās palīdzības» vairs gan neesot, atzina Koziols.

Par Latvijas izlases galveno treneri Hārtlijs kļuva pagājušā gada decembrī, noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+1. Jau pasaules čempionāta Ķelnē LHF vadība sāka sarunas par līguma pagarināšanu, taču toreiz jauna vienošanās netika panākta. Nesen uz Ziemeļameriku runāt ar Hārtliju un viņa aģentu devās Koziols.

Vēl pagājušās nedēļas beigās Koziols portālam TVNET apstiprināja, ka sarunas joprojām ir procesā.

56 gadus vecajam speciālistam ir bagāta trenera pieredze NHL. 2000./2001. gada sezonā viņš līdz Stenlija kausa izcīņas čempiontitulam aizveda Kolorado «Avalanche» komandu.

Tāpat viņš vadījis Atlantas «Thrashers» un Kalgari «Flames» komandu.

2012. gadā Hārtlijs kopā ar Cīrihes «ZSC Lions» komandu kļuva par Šveices čempionu. Tolaik šo komandu pārstāvēja uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

2017. gada pasaules čempionātā Ķelnē Latvijas valstsvienība bija ļoti tuvu tam, lai pirmo reizi kopš 2009. gada iekļūtu ceturtdaļfinālā. Izšķirīgajā cīņā ar mājinieci Vāciju Latvijas hokejisti nenosargāja pārsvaru un pēcspēles metienu sērijā piekāpās, paliekot ārpus izslēgšanas turnīra dalībniecēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu