Karsums ar divām piespēlēm sekmē Maskavas «Dinamo» uzvaru KHL spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums svētdien izpildīja divas rezultatīvas piespēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, palīdzot Maskavas «Dinamo» komandai ar rezultātu 4:2 (0:0, 3:1, 1:1) savā laukumā apspēlēt Bratislavas «Slovan» no Slovākijas.

Spēles rezultātu 23.minūtē, spēlējot vairākumā, atklāja Deniss Tarasovs, bet Karsumam pēc cīņas vārtu priekšā tika ieskaitīta rezultatīva piespēle. Kaut vēlāk neizšķirtu panāca Jurajs Mikūšs, vēl otrajā trešdaļā mājinieki panāca pat divu vārtu pārsvaru, kad precīzi bija Dmitrijs Markovins un Ņikita Komarovs. Zīmīgi, ka Komarovs izcēlās mazākumā, kad uz noraidīto soliņa bija Karsums.

Vēl vienu punktu Karsums nopelnīja 58.minūtē, kad arī vairākumā pēc viņa piespēles neatvairāmi meta Iļja Ņikuļins.

Karsuma statistikā šajā mačā fiksēti divi metieni pa vārtiem, četras soda minūtes, uzvarēti četri no astoņiem iemetieniem. Tāpat viņš izcēlās ar vienu bloķētu metienu un reizi pretinieki pret latvieti pārkāpa noteikumus.

Karsums bija rezultatīvs otro reizi šosezon, jo pirmajā mačā, kad Maskavas «Dinamo» pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 pārspēja Maskavas apgabala «Vitjaz», uzbrucējs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr Latvijas izlases aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada» vienība, kur par galveno treneri strādā Latvijas speciālists Artis Ābols, kuram asistē Viktors Ignatjevs, svētdien nenosargāja pārsvaru un ar 4:5 (2:1, 0:2, 2:2) savā laukumā zaudēja pagājušās sezonas līgas finālistei Magņitogorskas «Metallurg».

Pirmajā trešdaļā «Lada» komanda bija vadībā ar 2:0, vēlāk mājinieki panāca arī 4:3, tomēr Magņitogorskas komanda izrāva uzvaru, kad četras minūtes pirms pamatlaika beigām precīzs bija titulētais Sergejs Mozjakins.

Kopā šajā mačā Mozjakins guva divus vārtus un izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, kamēr «Lada» rindās divreiz precīzs bija Deniss Zernovs.

Sotnieks nospēlēja 17 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Pirmo punktu šosezon zaudēja līgas čempione Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā tikai ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Maskavas apgabala «Vitjaz». Pirms tam sezonas pirmajos trijos mačos SKA hokejisti bija tikuši pie trim uzvarām pamatlaikā.

Tāpat punktu zaudēja arī pēdējo sezonu regulārā čempionāta uzvarētāja Maskavas CSKA, kas viesos ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Minskas «Dinamo» no Baltkrievijas. CSKA komandai trešās trešdaļas beigu daļā izlīdzinājumu panāca Valērijs Ņičuškins, bet pēc tam pagarinājumā panākumu izrāva Andrejs Svetlakovs.

SKA komanda ar 11 punktiem četros mačos pašlaik ir Rietumu konferences un visas līgas līdere, otro vietu konferencē ar septiņiem punktiem ieņemot Maskavas CSKA.

Tikmēr Maskavas «Dinamo» ar pieciem punktiem trijos mačos ir ceturtā, pie četriem punktiem divos mačos tikusi septītajā vietā esošā uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo», ko trenē Pēteris Skudra, bet Rīgas «Dinamo» ar trim punktiem atrodama devītajā pozīcijā.

Austrumu konferencē līderes ar maksimālajiem deviņiem punktiem trijos mačos ir Ņižņekamskas «Ņeftehimik» un Novosibirskas «Sibirj» vienības. Tikmēr pa trim punktiem trijos mačos nopelnījušas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas vienība Pekinas «Kuņluņ Red Star» un «Lada», kas ieņem attiecīgi 11. un 12.pozīciju, bet cita aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» vienība pēc trijiem mačiem joprojām ir bez punktiem un atrodas konferences noslēdzošajā, 14.pozīcijā. Bez punktiem šosezon vēl ir arī «Slovan» vienība.

Rīgas «Dinamo» nākamajā mačā pirmdien spēkosies ar Hantimansijskas «Jugra» komandu, kas pirmajos trijos mačos nopelnījusi divus punktus.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu