Rīgas «Dinamo» joprojām bez uzvarām savu skatītāju priekšā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Joprojām bez uzvarām savā laukumā jaunajā sezonā cīnās Rīgas «Dinamo» komanda, kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien ar 1:2 piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv» hokejistiem. Latvijas vienībai šī ir trešā neveiksme pēc kārtas savu līdzjutēju klātbūtnē.

«Lokomotiv», kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, uzvaru izrāva vien divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Daniils Apaļkovs.

Tikmēr Latvijas kluba rindās pirmajā periodā skaitliskajā vairākumā izcēlās Georgijs Pujacs, bet pretiniekiem pirmos vārtus jau mača trešajā minūtē guva Jakubs Naklādals.

Rīgas «Dinamo» jau trešo spēli pēc kārtas nespēj gūt vairāk par vieniem vārtiem, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Par labāko Latvijas kluba rindās šajā mačā tika atzīts lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks.

Spēle rīdziniekiem sākās neveiksmīgi, jo jau trešās minūtes sākumā ripa ielidoja Džastina Pītersa sargātajos vārtos. Mājinieki tiesnešiem pieprasīja pētīt videoatkārtojumu, un pēc ilgas pauzes tika paziņots, ka Pāvels Kraskovskis ripu vārtos ieraidījis ar roku, tāpēc vārtu guvums netika ieskaitīts.

Šajā epizodē noraidījumu nopelnīja Krišjānis Rēdlihs, kurš vārtu priekšā pagrūda Kraskovski, bet «Lokomotiv» jau pēc 40 sekundēm izmantoja viena spēlētāja pārsvaru, pēc skaistas saspēles no asa leņķa precīzi metot Naklādalam.

Labākais #dinamoriga rindās pret @hclokomotiv - @nerjka_ali

A post shared by Dinamo Rīga (@dinamorigaofficial) on

Arī nākamajās minūtē bīstamāki bija viesi, taču turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, lielisku iespēju neizmantojot Nikolajam Jeļisejevam. Spēles 14.minūtē «Dinamo» ieguva iespēju spēlēt vairākumā, kad uz sodīto soliņu tika aizsūtīts Naklādals, bet jau pēc trīs sekundēm rīdzinieki izmantoja pārsvaru. Terijs Galjardi uzvarēja iemetienā, ripu uz zilo līniju atspēlējot Pujacam, kurš ar spēcīgu šķīlienu pārspēja pretinieku vārtsargu Alekseju Muriginu, kurš pat īsti nenoreaģēja uz metienu.

Pujacam šī bija tikai otrā spēle sezonā, jo vienā mačā viņš piedalījās pirmajā izbaukumā.

Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, lai arī rīdziniekiem bija pāris labas iespējas, tostarp izgājiens divatā pret vienu aizsargu.

Tikmēr otrajā periodā laukuma saimniekiem vairāk nācās aizstāvēties, jo «Dinamo» trīs reizes palika mazākumā, tomēr savus vārtus nosargāja. Īpaši grūti bija sākot no 33.minūtes, kad vispirms divas soda minūtes par klupināšanu nopelnīja Miks Indrašis, bet viņam atgriežoties laukumā, noraidījumu uzreiz saņēma arī Māris Bičevskis.

Savukārt spēlējot vienādos sastāvos, spēle ritēja abos virzienos, labām iespējām veidojoties te pie vieniem, te otriem vārtiem. Mājiniekiem bīstami meta Denijs Kristo un Lukass Lesio, tomēr abu komandu vārtsargi bija uzdevumu augstumos.

Savukārt trešajā periodā divas reizes vairākumā jau bija rīdzinieki, tomēr izvirzīties vadībā viņi nespēja. Arī «Lokomotiv» turpināja spēlēt uzbrukuma hokeju, savu panākot divas minūtes pirms beigām, kad Apaļkovs tempā ieslidoja pretinieku zonā un izdarīja Pītersam netveramu plaukstas metienu vārtu augšējā stūrī.

Atlikušajā laikā rīdzinieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izglābties nespēja, turpinot neveiksmju sēriju.

Rīgas «Dinamo» - Jaroslavļas «Lokomotiv» 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Jakubs Naklādals (Kontiola, Kronvāls) (2:49, vair.), 1:1 Georgijs Pujacs (Galjardi) (13:06, vair.), 2:1 Daņils Apaļkovs (Ļubuškin, Averins) (58:10).

Zīmīgi, ka pirmdien savu 30.dzimšanas dienu atzīmē Rīgas «Dinamo» kapteinis Gints Meija. Savukārt mājiniekiem šajā mačā nepalīdzēja kanādiešu uzbrucējs Brendons Makmilens, jo viņa ģimenē gaidāms papildinājums, tāpēc hokejists uz brīdi devies mājās.

Rīgas «Dinamo» ar pieciem punktiem septiņās spēlēs ieņem pirmspēdējo 12.vietu Rietumu konferencē, kamēr «Lokomotiv» ar 11 punktiem ir ceturtajā pozīcijā.

Piecu mājas spēļu sēriju «Dinamo» hokejisti sāka ar zaudējumiem. Vispirms ar rezultātu 1:3 piekāpās Maskavas «Spartak» komandai, bet sestdien ar 1:5 kapitulēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas «Dinamo».

Ar «Lokomotiv» vienību «Dinamo» hokejisti pirms sezonas divreiz tikās «Latvijas Dzelzceļa kausa» izcīņā. Toreiz abos mačos pārāka bija Jaroslavļas komanda. Pirmajā no spēlēm Latvijas vienība cieta sakāvi ar 1:5, bet turnīra finālmačā zaudēja ar rezultātu 0:3.

Pēdējās spēlēs «Dinamo» komandai savainojumu dēļ nav palīdzējuši aizsargs Guntis Galviņš, uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Koltons Gilīss.

Rīgas «Dinamo» spēles KHL čempionātā

  • 22. augustā Omska, «Avangard» - Rīgas «Dinamo» 3:1
  • 24. augustā Novosibirska, «Sibirj» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 26. augustā Astana, «Baris» - Rīgas «Dinamo» 3:5
  • 28. augustā Hantimansijska, «Jugra» - Rīgas «Dinamo» 2:3
  • 31. augustā «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Spartak» 1:3
  • 2. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Dinamo» 1:5
  • 4. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Jaroslavļas «Lokomotiv» 1:2
  • 6. septembrī pl. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Sanktpēterburgas SKA
  • 8. septembrī pl. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Astanas «Baris»

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Pa 56 spēlēm regulārajā čempionātā KHL klubi aizvadīja arī pirmajās divās - 2008./2009. un 2009./2010.gada - KHL sezonās, bet pēc tam divas sezonas spēlēja pa 54 mačiem, bet īsākais bija 2012./2013.gada regulārais čempionāts, kad katra komanda izspēlēja pa 52 cīņām. Savukārt iepriekšējās trīs sezonās komandas aizvadīja pa 60 mačiem katra.

Šī gada kalendārs saīsināts, jo no 29.janvāra līdz 25.februārim turnīrā būs pārtraukums, kas saistīts ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka pēc pārtraukuma Rīgas «Dinamo» atliks aizvadīt vien divas spēles, viesos pret Minskas «Dinamo» un 1.martā mājās pret Helsinku «Jokerit», noslēdzot regulāro sezonu.

KHL regulārajā čempionātā bez Olimpiādei paredzētās pauzes būs arī divi pārtraukumi, kas atvēlēti izlašu vajadzībām. Tāpat kalendārā janvāra vidū būs neilgs pārtraukums saistībā ar KHL Zvaigžņu spēli.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu