Rīgas «Dinamo» turpina neveiksmju sēriju, piekāpjoties arī čempionei SKA

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas «Dinamo» komanda trešdien «Arēnā Rīga» ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) piekāpās pagājušās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionei Sanktpēterburgas SKA, kuru vada Latvijā pazīstamie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Rīdzinieki piedzīvojuši zaudējumu savā laukumā jau ceturtajā spēlē pēc kārtas, turklāt katrā no šīm spēlēm izdevies gūt tikai vienus vārtus.

«Dinamo» rindās vienīgos vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Lukass Lesio. Savukārt par mača labāko spēlētāju Rīgas kluba rindās atzina kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju.

Mājinieku vārtsargam Jānim Kalniņam šajā mačā bija jātiek galā ar SKA hokejistu 43 metieniem, kamēr paši laukuma saimnieki veica 21 jeb vairāk nekā uz pusi mazāk metienu.

Rīdzinieki aizvadīja ceturto no piecām šosezon pirmās mājas sērijas spēlēm un pagaidām joprojām savā laukumā ir bez punktiem. Četros zaudējumos galvenā trenera Sanda Ozoliņa vadītie hokejisti katrā spēlē guvuši tikai vienus vārtus.

Spēles rezultāts tika atklāts jau piektajā minūtē, kad pēc rīdzinieku iekrišanas aizsardzībā Sergejs Kaļiņins izslidoja vienatnē pret «Dinamo» vārtsargu Jāni Kalniņu. Lai gan viņa pirmais raidījums nebija precīzs, ar atkārtotu raidījumu latviešu vārtsargs tika pārspēts. Perioda turpinājumā pa noraidījumiem nopelnīja «Dinamo» lietuviešu aizsargs Neriju Ališausks, komandas kapteinis Gints Meija, uzbrucējs Oskars Batņa un aizsargs Georgijs Pujacs, taču visos četros mazākumos, kuros dominēja SKA, vārti tika nosargāti.

Otrā perioda sestajā minūtē rīdzinieki iekrita pretuzbrukumā, kas SKA hokejistiem ļāva izslidot trijatā pret vienu mājinieku aizsargu, taču pretinieku metiens bija nesekmīgs. Tiesa, trīs minūtes vēlāk Ņikita Gusevs no iemetienu apļa ar raidījumu vārtu devītniekā panāca 2:0. Pēc vārtu zaudēšanas «Dinamo» minūti pirms mača vidus nopelnīja pirmo vairākumu spēlē, taču minūti vēlāk pēc Ņikitas Jevpalova pārkāpuma arī rīdzinieki nonāca četru vīru sastāvā.

Piecas minūtes pirms perioda beigām SKA īsā laika posmā nopelnīja divus noraidījumus, rīdziniekiem iegūstot tiesības spēlēt lielajā vairākumā. Kad SKA laukumā bija jau četru hokejistu sastāvā, «Dinamo» pēc vairākiem centieniem iedabūja ripu pretinieku vārtos, precīzi metot Lesio. Perioda pēdējās sekundēs abu komandu hokejisti pēc mājinieku pārkāpuma izplūcās, kā rezultātā «Dinamo» trešo trešdaļu uzsāka lielajā mazākumā, kuru gan izturēja.

Trešā perioda otrajā minūtē Kalniņam izdevās atvairīt pretinieku zvaigznes Iļjas Kovaļčuka izgājienu vienatnē pret latviešu vārtsargu, taču piecas minūtes vēlāk pēc Sergeja Širokovs metiena viņš bija spiests kapitulēt trešo reizi šajā spēlē.

Līdz pamatlaika beigām vēl vienu mazākumu rīdziniekiem atnesa amerikāņu uzbrucējs Terijs Galjardi, bet kopumā «Dinamo» šajā mačā nopelnīja 20 soda minūtes, kamēr pretiniekiem bija uz pusi mazāk.

SKA komanda ar 19 punktiem septiņos mačos šobrīd ieņem līderpozīciju Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā.

Tikmēr Rīgas «Dinamo» hokejisti ar pieciem punktiem astoņos dueļos ir vairs tikai konferences priekšpēdējā, 12.pozīcijā, tomēr septītā vieta ir tikai trīs punktu attālumā.

Pirmajā mačā savā laukumā pagājušajā ceturtdienā Sanda Ozoliņa trenētais klubs ar 1:3 zaudēja Maskavas «Spartak» komandai, neveiksmīgi aizvadot spēles trešo periodu, kurā īsā laikā ielaida trīs ripas, pēc tam sestdien ar 1:5 tika kapitulēts Maskavas «Dinamo», kuras rindās ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mārtiņš Karsums, bet pirmdien, ielaižot vārtus priekšpēdējā minūtē, Latvijas vienība ar 1:2 zaudēja Jaroslavļas «Lokomotiv» komandai, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Pirms mājas spēļu sērijas Latvijas klubam bija divu uzvaru sērija, bet šosezon komanda astoņos mačos ir piedzīvojusi piecas neveiksmes, tiekot pie pieciem punktiem.

Duelis ar SKA bija Rīgas «Dinamo» līdzšinējās sezonas smagākais pārbaudījums, jo titulētā komanda šosezon kā vienīgā joprojām ir bez zaudējumiem - sezonas pirmajos sešos mačos čempione guvusi četrus panākumus pamatlaikā un divus pēcspēles metienos.

Iepriekšējā mačā SKA pirmdien viesos ar 5:0 sagrāva «Spartak», bet pašā sezonas ievadā ar 4:2 tika uzvarēta Maskavas CSKA vienība, kas tai šobrīd ir blakus līgas galvgalī.

SKA vienība šajā pavasarī līgā triumfēja otro reizi vēsturē, finālā ar 4-1 droši uzvarot Magņitogorskas «Metallurg». Latvijā labi zināmais Znaroka un Vītoliņa duets to vada kopš pērnā gada.

Rīgas «Dinamo» - Sanktpēterburgas SKA 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Vārtu guvēji: 0:1 Sergejs Kaļiņins (Sergejs Širokovs, 4:10), 0:2 Ņikita Gusevs (Nikolajs Prohorkins, 28:31), 1:2 Lukass Lesio (Ņikita Jevpalovs, Karls Stolerijs, skait. vair., 37:01), 1:3 Sergejs Širokovs (Maksims Čudinovs, Jarno Koskiranta skait.vair., 46:07)

Pēc mača ar SKA rīdzinieki piektdien tiksies ar Astanas «Baris», bet pēc tam nākamajā otrdienā sāks piecu izbraukuma spēļu sēriju, kurā ceļos pēc maršruta Ufa, Soči, Helsinki, Kazaņa un Ņižņekamska.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» spēles KHL čempionātā

  • 22. augustā Omska, «Avangard» - Rīgas «Dinamo» 3:1
  • 24. augustā Novosibirska, «Sibirj» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 26. augustā Astana, «Baris» - Rīgas «Dinamo» 3:5
  • 28. augustā Hantimansijska, «Jugra» - Rīgas «Dinamo» 2:3
  • 31. augustā «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Spartak» 1:3
  • 2. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Dinamo» 1:5
  • 4. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Jaroslavļas «Lokomotiv» 1:2
  • 6. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Sanktpēterburgas SKA 1:3
  • 8. septembrī pl. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Astanas «Baris»
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu