Rīgas «Dinamo» piedzīvo kaunpilnu sagrāvi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piekto zaudējumu piektajā mājas spēlē jaunajā sezonā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā piektdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas «Arēnā Rīga» ar 0:6 cieta kaunpilnu sagrāvi pret Kazahstānas vienību Astanas «Baris». Pēc otrās trešdaļas līdzjutēji Rīgas hokejistus izsvilpa.

Mājas spēļu sērijas noslēdzošajā mačā rīdzinieki aizvadīja sliktāko šīs sezonas maču, pieļaujot ļoti rupjas kļūdas aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem gūt vieglus vārtus no labām pozīcijām. Tāpat laukuma saimnieki, jau kārtējo reizi šosezon, grēkoja ar noraidījumiem, nopelnot 18 soda minūtes.

Par labāko mājiniekiem šajā mačā, kurā gan neviens nevar lepoties ar savu sniegumu, tika atzīts uzbrucējs Edgars Kulda.

Viesiem divus vārtus guva Naidžels Douss, kurš ir KHL šīs sezonas labākais snaiperis, bet pa reizei izcēlās Derens Dīcs, Konstantīns Puškarjovs, Romans Savčenko un Lindens Vejs.

«Dinamo» jau spēles pirmajā minūtē nokļuva mazākumā, jo uz sodīto soliņa devās aizsargs Karls Stolerijs. Ja pirmais noraidījums tika izturēts, tad nākamais, kad pretinieku zonā noteikumus pārkāpa Miks Indrašis, mājiniekiem beidzās bēdīgi.

Viesi izspēlēja uz rezultatīvo Dousu, kurš no iemetiena apļa, neapstādinot ripu, to trieca Džastina Pītersa sargāto vārtu stūrī.

Turpinājumā rīdzinieki darbojās aktīvi, perioda vidū skaitliskajā vairākumā tiekot arī pie iespējām panākt izlīdzinājumu, tomēr Georgija Pujaca spēcīgie metieni līdz mērķim netika. Viesi, izturot mazākumu, atkal devās uz mājinieku vārtiem, 14.minūtē piespiežot mājiniekus pieļaut pozicionālu kļūdu, metiena pozīcijā nokļūstot Dīcam, kurš savu iespēju garām nelaida.

Arī otrajā periodā daudz pārliecinošāki bija «Baris» vīri, kuri perioda sākumā izturēja mazākumu, bet pēc tam Puškarovs izmantoja kārtējo mājinieku nesaprašanos aizsardzībā, 25.minūtē panākot jau 3:0. Trešdaļas vidū vairākumā «Baris» iemeta arī ceturto ripu, izceļoties Savčenko, pēc tam rīdziniekiem veicot vārtsarga maiņu, jo Pītersa vietā laukumā tika sūtīts Jānis Kalniņš.

Taču arī viņš jau pēc divām minūtēm kapitulēja pēc Dousa metiena, kamēr pusotru minūti pirms trešdaļas beigām «Baris» trešo reizi mačā realizēja vairākumu, Vejam panākot jau 6:0.

«Dinamo» hokejisti otrajā atpūtā devās savu līdzjutēju pamatīgi izsvilpti, lai arī šajā mačā tribīnēs ir daudz vairāk tukšu, nekā aizņemtu vietu.

Pēdējā spēles trešdaļā, laukumā jau bija līdzīgāka cīņa, taču vārti tā ari netika gūti, savukārt par noslēdzošā perioda spilgtāko mirkli kļuva Insdraša centiens no aizvārtes «ielikt» ripu pretinieka vārtos. Savulaik šādu triku viņš KHL spēlē pret Jaroslavļas «Lokomotiv» jau bija realizējis, taču šoreiz «Baris» vārtsargs Henrihs Karlsons bija uzdevuma augstumos.

Rīgas «Dinamo» - Astanas «Baris» 0:6 (0:2, 0:4, 0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Naidžels Douss (Vejs, Dalmens) (5:11, vair.), 2:0 Derens Dīcs (Vejs, Fretins) (13:52), 3:0 Konstantīns Puškarjovs (Senpjērs, Mihailis) (24:07), 4:0 Romāns Savčenko (Puškarjovs, Mihailis) (29:38, vair.), 5:0 Naidžels Douss (Fretins, Vejs) (31:42), 6:0 Lindens Vejs (Dīcs, Fretins) (38:36, vair.).

Pēc mača ar «Baris» rīdzinieki nākamajā otrdienā sāks piecu izbraukuma spēļu sēriju, kurā ceļos pēc maršruta Ufa, Soči, Helsinki, Kazaņa un Ņižņekamska.

«Baris» ar 16 punktiem septiņās spēlēs ir kļuvuši par Austrumu konferences līderiem, tikmēr Rīgas «Dinamo» hokejisti ar pieciem punktiem deviņos dueļos ir konferences priekšpēdējā, 12.pozīcijā, tomēr astotā vieta ir tikai trīs punktu attālumā.

Abas komandas šosezon jau vienu reizi tikās, kad Rīgas «Dinamo» izbraukumā izdevās izcīnīt uzvaru ar 5:3. Šis ir viens no diviem panākumiem šosezon astoņās spēlēs, turklāt vienīgais, kas gūts mača pamatlaikā.

Rīgas «Dinamo» mājās piedzīvojusi pieci zaudējumi pēc kārtas, turklāt nevienā no spēlēm nav izdevies gūt vairāk par vieniem vārtiem.

Līdz šim Rīgas «Dinamo» ar «Baris» komandu KHL čempionāta ietvaros bija nācies spēlēt 18 reizes. Rīdziniekiem bilance gan ir negatīva - 4 uzvaras un 10 zaudējumi maču pamatlaikā. Piedzīvots arī viens zaudējums pagarinājumā, savukārt izdevies uzvarēt divos no trim gadījumiem, kad galarezultāts izšķīrās pēcspēles metienos.

Rīgas «Dinamo» spēles KHL čempionātā

  • 22. augustā Omska, «Avangard» - Rīgas «Dinamo» 3:1
  • 24. augustā Novosibirska, «Sibirj» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 26. augustā Astana, «Baris» - Rīgas «Dinamo» 3:5
  • 28. augustā Hantimansijska, «Jugra» - Rīgas «Dinamo» 2:3
  • 31. augustā «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Spartak» 1:3
  • 2. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Dinamo» 1:5
  • 4. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Jaroslavļas «Lokomotiv» 1:2
  • 6. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Sanktpēterburgas SKA 1:3
  • 8. septembrī «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Astanas «Baris» 0:6

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Pa 56 spēlēm regulārajā čempionātā KHL klubi aizvadīja arī pirmajās divās - 2008./2009. un 2009./2010.gada - KHL sezonās, bet pēc tam divas sezonas spēlēja pa 54 mačiem, bet īsākais bija 2012./2013.gada regulārais čempionāts, kad katra komanda izspēlēja pa 52 cīņām. Savukārt iepriekšējās trīs sezonās komandas aizvadīja pa 60 mačiem katra.

Šī gada kalendārs saīsināts, jo no 29.janvāra līdz 25.februārim turnīrā būs pārtraukums, kas saistīts ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka pēc pārtraukuma Rīgas «Dinamo» atliks aizvadīt vien divas spēles, viesos pret Minskas «Dinamo» un 1.martā mājās pret Helsinku «Jokerit», noslēdzot regulāro sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu