Rīgas «Dinamo» neveiksmju sērija turpinās arī Ufā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sesto zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā otrdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas otrā izbraukuma pirmajā mačā ar 1:2 atzina Ufas «Salavat Julajev» pārākumu. Līdz šim aizvadītajās 10 spēlēs Latvijas vienība pamatlaikā izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Rīdzinieki jau sesto maču pēc kārtas nespēja gūt vairāk par vieniem vārtiem, taču šoreiz vismaz reizi spēja izcelties, jo iepriekšējā cīņā palika «sausā».

Latvijas kluba rindās izcēlās Brendons Makmilens, kurš komandas rindās atgriezās pēc piecām spēlēm, jo pirms tam bija devies uz dzimteni, lai apciemotu savu ģimeni, kurā bija pieaugums.

Tikmēr mājiniekiem vārtus guva zviedru leģionārs Līnuss Umarks, kurš izcēlās spēles 22.minūtē, kā arī dāņu aizsargs Filips Larsens, kurš vairākumā bija precīzs 43.minūtē.

Šajā spēlē pārsvars bija Ufas komandai, taču arī rīdzinieki izveidoja vairākas labas iespējas vārtu gūšanai, tomēr līdz 56.minūtei bija «sausā».

Pirmajā trešdaļā abiem klubiem bija iespējas izcelties, taču tās palika neizmantotas, periodam noslēdzoties neizšķirti 0:0. Rīdzinieku rindās labi spēlēja vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš vairākas reizes glāba komandu.

Viesiem labas iespējas bija Mikam Indrašim un Ņikitam Jevpalovam, kuras arī nerealizējās gūtos vārtos. Perioda vidū rīdzinieki spēlēja skaitliskajā vairākumā, taču vārtus gūt nespēja.

Savukārt otrā perioda sākumā «Salavat Julajev» izmantoja pretinieku pozicionālu kļūdu viduszonā, kas ļāva Umarkam pēc somu uzbrucēja Jonasa Kempainena piespēles izdarīt precīzu metienu, ripu raidot virs Kalniņa pleca.

Arī pēc tam bīstamāk uzbruka «Salavat Julajev», kuri trešdaļas vidū ieguva arī vairākumu pēc Karla Stolerija noraidījuma, tomēr rezultāts nemainījās, savukārt perioda noslēgumā iniciatīva jau bija Latvijas klubam, tomēr panākt izlīdzinājumu Ozoliņa trenētie vīri nespēja.

Trešā perioda sākumā «Dinamo» nokļuva nepatīkamā situācijā, jo vispirms noraidījumu saņēma Lukass Lesio, bet pēc tam komanda vēl divas soda minūtes nopelnīja par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

«Salavat Julajev» pretiniekus spieda, beigās, kad jau ceturtais rīdzinieku spēlētājs bija laukumā, izceļoties Larsenam, kurš ar precīzu metienu noslēdza labu mājinieku saspēli. Zīmīgi, ka Larsenam šie bija sesttie vārti sezonā un viņš ir KHL labākais snaiperis starp aizsargiem.

Tikmēr mača beigu daļā beidzot izcēlās arī «Dinamo», Makmilenam četras minūtes un 11 sekundes pirms pamatlaika beigām izmantojot Ufas kluba vārtsarga Bena Skrīvensa kļūdu. Vārtsargs, cenšoties piespēlēt partnerim, netrāpīja pa ripu, pēc tam saminstinājās, kas ļāva Makamilenam pēc Denija Kristo piespēles, izslidot no aizvārtes un ieraidīt ripu tukšos vārtos.

Beigās «Dinamo» gan nespēja izglābties no zaudējuma, vēl reizi paliekot mazākumā, pēdējā spēles minūtē noteikumus pārkāpjot Terijam Galjardi.

Rīgas «Dinamo» - Ufas «Salavat Julajev» 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Līnuss Umarks (Kempainens) (21:14), 2:0 Filips Larsens (Hartikainens, Umarks) (42:52, vair.), 2:1 Brendons Makmilans (Kristo) (55:49).

Šajā mačā rīdziniekiem bija jāiztiek bez vārtsarga Džastina Pītersa palīdzības, kurš uz pāris dienām devies uz Kanādu, lai apciemotu savu ģimeni, kurā nesen piedzima dvīņi. Pīterss komandai pievienosies jau pirms nākamā mača, kas ceturtdien notiks Sočos.

Sezonas sākums rīdziniekiem ir neveiksmīgs, jo komanda ir pēdējā - 13.vietā - Rietumu konferencē, kur tai ir pieci punkti. Tikmēr «Salavat Julajev» ir ceturtā Austrumu konferencē, gūstot piecas uzvaras astoņos mačos, kas dod 15 punktus.

Līdz šim Rīgas «Dinamo» un «Salavat Julajev» komandas savā starpā KHL čempionāta ietvaros bija tikušās 18 reizes. Pamatlaikā rīdzinieki izcīnījuši vien divas uzvaras, kamēr pretinieki guvuši 11 panākumus. Trīs reizes Rīgas hokejisti zaudējuši papildlaikā, bet vienīgajā duelī, kas noslēdzās ar pēcspēles metieniem, uzvarēja «Dinamo».

Izbraukuma tūres turpinājumā Rīgas «Dinamo» ceturtdien jātiekas ar HK «Soči», svētdien jāspēlē pret Helsinku «Jokerit», bet nākamnedēļ paredzēta spēkošanās ar Kazaņas «Ak Bars» un Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Sezonas otrajā izbraukuma tūrē komandai līdzi nav devušies uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Frenks Razgals, kuri nosūtīti uz fārmklubu HK «Liepāja». Savainojumu dēļ mājās palika vārtsargs Antons Naumovs, aizsargs Guntis Galviņš un uzbrucējs Koltons Gilīss.

Savukārt uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš sezonas pirmajā mačā salauza žokli, varētu komandai pievienoties Helsinkos, kur svētdien paredzēta trešā no piecām spēlēm šajā izbraukuma tūrē.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Pa 56 spēlēm regulārajā čempionātā KHL klubi aizvadīja arī pirmajās divās - 2008./2009. un 2009./2010.gada - KHL sezonās, bet pēc tam divas sezonas spēlēja pa 54 mačiem, bet īsākais bija 2012./2013.gada regulārais čempionāts, kad katra komanda izspēlēja pa 52 cīņām. Savukārt iepriekšējās trīs sezonās komandas aizvadīja pa 60 mačiem katra.

Šī gada kalendārs saīsināts, jo no 29.janvāra līdz 25.februārim turnīrā būs pārtraukums, kas saistīts ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka pēc pārtraukuma Rīgas «Dinamo» atliks aizvadīt vien divas spēles, viesos pret Minskas «Dinamo» un 1.martā mājās pret Helsinku «Jokerit», noslēdzot regulāro sezonu.

KHL regulārajā čempionātā bez Olimpiādei paredzētās pauzes būs arī divi pārtraukumi, kas atvēlēti izlašu vajadzībām. Tāpat kalendārā janvāra vidū būs neilgs pārtraukums saistībā ar KHL Zvaigžņu spēli.

Rīgas «Dinamo» spēles (Latvijas laiks)

  • 12. septembris, Ufa (Krievija), «Salavat Julajev» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 14. septembris plkst. 19.30, Soči (Krievija), HK «Soči» - Rīgas «Dinamo»
  • 16. septembris plkst. 16, Helsinki (Somija), «Jokerit» - Rīgas «Dinamo»
  • 18. septembris plkst. 19.30, Kazaņa (Krievija), «Ak Bars» - Rīgas «Dinamo»
  • 20. septembris plkst. 19.30, Ņižņekamska (Krievija), «Ņeftehimik» - Rīgas «Dinamo»
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu