«Dinamo» zaudējumu sērija pagarinās līdz septiņām spēlēm

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Septīto neveiksmi pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ceturtdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» hokejisti, kas viesos ar 1:5 piekāpās HK «Soči» vienībai. Šajā zaudējumu sērijā Latvijas komandai nevienā no mačiem nav izdevies gūt vairāk par vieniem vārtiem.

Rīgas «Dinamo» iemeta pirmos vārtus, vēlāk nokļuva iedzinējos ar 1:2, bet aizvadīja ļoti labas otrās trešdaļas beigas, radot vairākus lieliskus vārtu gūšanas momentus, kurus gan neizdevās realizēt. Tomēr trešās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs Latvijas vienība ielaida divas ripas un cīņas liktenis bija izšķirts.

Rīgas «Dinamo» komanda vairāk par vieniem vārtiem mačā nav spējusi iemest kopš 28.augusta, kad arī tika pie līdz šim pēdējā panākuma.

Rezultātu jau pēc 75 sekundēm atklāja rīdzinieku aizsargs Uvis Balinskis, bet 11.minūtē izlīdzinājumu panāca Eriks O'Dels. Savukārt 28.minūtē «Soči» pārņēma vadību, kad izcēlās Vadims Homickis, bet trešās trešdaļas ievadā vārtus guva Sīmons Ēneruds un O'Dels.

Punktu mačam priekšpēdējā minūtē pielika O'Dels, noformējot «hat-trick».

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika nosaukts Balinskis.

Maču Rīgas «Dinamo» komanda iesāka lieliski un jau pēc desmit spēlētām sekundēm ieguva vairākumu, bet otrajā minūtē atklāja rezultātu, kad pēc ilga Lukasa Lesio individuālā gājiena precīzi meta Balinskis, nopelnot pirmo rezultativitātes punktu sezonā.

Zaudējuši vārtus, «Soči» centās spēlēt arvien aktīvāk, ilgstoši kontrolējot cīņas gaitu. Astotajā minūtē rīdzinieki palika mazākumā, tomēr to droši izturēja. Mājinieki gan turpināja uzbrukt un drīz pēc tā panāca neizšķirtu, kad O'Dels pilnīgi brīvs vārtu priekšā saņēma ripu no aizvārtes un nekļūdījās. Uzreiz pēc tam Miks Indrašis varēja rīdziniekiem atgūt vadību, kas gan nenotika.

Turpinājumā līdz perioda beigām jau ritēja līdzīgāka cīņa, rezultātam vairs nemainoties un pārtraukumā komandas devās, kad tablo rādīja 1:1.

Otro trešdaļu Rīgas «Dinamo» kopumā iesāka labi un spēlēja aktīvi, tomēr tās astotajā minūtē nokļuva iedzinējos, kad pretinieki atņēma ripu aiz rīdzinieku vārtiem un izspēlēja līdz Homickim, kurš meta nekļūdīgi.

Trešdaļas vidusdaļā «Soči» nopelnīja divus noraidījumus 13 sekunžu laikā, kas Latvijas komandai ļāva ilgstoši spēlēt piecatā pret trijiem, tomēr šajā laikā bīstamāko momentu pamanījās izveidot pretinieki, Šonam Kolinsam izejot vienatnē pret Jāņa Kalniņa sargātajiem vārtiem. Cīņa turpināja ritēt līdzīgi un trešdaļas beigās arī ripa pabija Soču komandas vārtos, tomēr tā tika iemesta ar augsti paceltu nūju. Tāpat Latvijas komandai pēdējās minūtēs bija vēl vairāki ļoti labi vārtu gūšanas momenti, tomēr Rīgas «Dinamo» joprojām zaudēja pretiniekiem ar 1:2.

Trešās trešdaļas pirmajā minūtē Rīgas «Dinamo» atkal metās uzbrukumā, tomēr otrajā minūtē atkal kļūdījās savā zonā, sekoja piespēle no aizvārtes Ēnerudam, kurš nekļūdījās. Turklāt piektajā minūtē kapitulēja vēlreiz, kad Kalniņš nenoturēja ripu pēc metiena un pirmais pie tās bija O'Dels, Rīgas «Dinamo» nokļūstot jau zaudētājos ar 1:4.

Mača beigās abas komandas vairs nespēlēja ļoti aktīvi un priekšpēdējā minūtē O'Dels bija vēlreiz sekmīgākais vārtu priekšā, pirmoreiz KHL karjerā izceļoties ar trim precīziem metieniem. Zīmīgi, ka visos O'Dela vārta guvumos piespēlēja Pāvels Padakins.

Rīgas «Dinamo» - «Soči» 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)

Vārtu guvēji: 1:0 Uvis Balinskis (Lesio) (1:15, vair.), 1:1 Eriks O'Dels (Hohlovs, Padakins) (10:44), 2:1 Vadims Homitskis (Lapenkovs, Morozovs) (27:51), 3:1 Simons Eneruds (Velmens, Kolinss) (41:20) 4:1 Eriks O'Dels (Padakins) (44:47), 5:1 Eriks O'Dels (Padakins, Šitovs) (58:11).

Sanda Ozoliņa vadītā «Dinamo» komanda pēdējā laikā demonstrē bālu sniegumu. Piedzīvoti seši zaudējumi pēc kārtas, turklāt šajās spēlēs nav izdevies gūt vairāk par vieniem vārtiem.

Izbraukuma tūres turpinājumā Rīgas «Dinamo» svētdien jāspēlē pret Helsinku «Jokerit», bet nākamnedēļ paredzēta spēkošanās ar Kazaņas «Ak Bars» un Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Sezonas otrajā izbraukuma tūrē komandai līdzi nav devušies uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Frenks Razgals, kuri nosūtīti uz fārmklubu HK «Liepāja». Savainojumu dēļ mājās palika vārtsargs Antons Naumovs, aizsargs Guntis Galviņš un uzbrucējs Koltons Gilīss.

Savukārt uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš sezonas pirmajā mačā salauza žokli, varētu komandai pievienoties Helsinkos, kur svētdien paredzēta trešā no piecām spēlēm šajā izbraukuma tūrē.

Sezonas sākums rīdziniekiem ir neveiksmīgs, jo komanda ir pēdējā - 13.vietā - Rietumu konferencē, kur tai ir pieci punkti. Savukārt «Soči» ceturtdien izcīnīja piekto uzvaru deviņos mačos, kas ar 14 punktiem ļāvis pakāpties uz Rietumu konferences septīto pozīciju.

Savā vēsturē Rīgas «Dinamo» komanda «Soči» vienību spējusi uzveikt tikai reizi.

Sanda Ozoliņa un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā būs šādi hokejisti:

  • vārtsargi Jānis Kalniņš, Džastins Pīterss un Jānis Voris;
  • aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Kristaps Zīle un Viljamss Vrens;
  • uzbrucēji Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Terijs Galjardi, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Lukass Lesio, Brendons Makmilans, Gints Meija un Gunārs Skvorcovs.

Rīgas «Dinamo» spēles (Latvijas laiks)

  • 12. septembris, Ufa (Krievija), «Salavat Julajev» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 14. septembris, Soči (Krievija), HK «Soči» - Rīgas «Dinamo» 5:1
  • 16. septembris plkst. 16, Helsinki (Somija), «Jokerit» - Rīgas «Dinamo»
  • 18. septembris plkst. 19.30, Kazaņa (Krievija), «Ak Bars» - Rīgas «Dinamo»
  • 20. septembris plkst. 19.30, Ņižņekamska (Krievija), «Ņeftehimik» - Rīgas «Dinamo»
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu