Ozoliņš: «Soči» mūs noskrēja un apspēlēja divcīņās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pēc ātri gūtiem vārtiem turpinājums neizdevās, jo pretinieki no «Soči» komandas bija ātrāki, uzvarot divcīņās un apspēlējot rīdziniekus, pēc ceturtdien piedzīvotās kārtējās neveiksmes Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā atzina Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Rīgas «Dinamo» viesos «Sočiem» zaudēja ar 1:5, piedzīvojot jau septīto neveiksmi pēc kārtas.

Rezultātu «Dinamo» atklāja jau otrajā minūtē, taču pēc tam laukumā labāki bija «Soču» hokejisti.

«Spēles sākumā izdevās realizēt skaitlisko vairākumu, taču pēc tam pretinieki mūs apspēlēja, noskrēja un uzvarēja divcīņās, kas gala rezultātā arī deva šādu spēles iznākumu,» Ozoliņa teikto citē «Soču» komandas preses dienests.

Trīs ripas «Dinamo» ielaida trešajā periodā, piedevām divas no tām jau trešdaļas pirmajās piecās minūtēs.

«Nebija tā, ka mēs metāmies atspēlēties [aizmirstot par savu vārtu drošību]. Šoreiz tas nebija iemesls, kas noveda pie šāda iznākuma,» piebilda Latvijas klubs galvenais treneris.

Pēdējos septiņos mačos rīdzinieki ir guvuši tikai sešus vārtus, nevienā mačā neizceļoties vairāk par reizi, bet vēl vienā mačā paliekot «sausā».

Par labāko «Dinamo» spēlētāju ceturtdien aizvadītajā mačā tika atzīts vienīgo vārtu autors Uvis Balinskis, kurš laukumā pavadīja nepilnas 20 minūtes.

«Maču iesākām ļoti labi. Bijām aktīvi un ātri guvām vārtus. Tad mājinieki rezultātu izlīdzināja, un mums spēle pajuka. Brīdi vēlāk jau bijām iedzinējos un vajadzēja atspēlēties. Maču vajadzēja izvilkt, bet šodien tas mums neizdevās,» aizsarga teikto citē Latvijas klubs.

Balinskis izcēlās spēles otrajā minūtē, gūstot savus pirmos vārtus sezonā.

«Lūkass Lesio braukāja pa pretinieka zonu, atdeva man piespēli. Man, ja godīgi, plāns bija atdot piespēli [Nikolajam] Jeļisejevam, bet kaut kā sanāca iemest vārtos,» epizodi atcerējās Balinskis, kurš mača gaitā piedzīvoja pāris nepatīkamu sadursmju - vienreiz ar komandas biedru, bet otrreiz pēc pretinieka spēka paņēmiena.

«Jā, ir sāpīgi. Kājas nedaudz sāp, arī ribas jūtamas. Bet tāds ir hokejs. Ir jāturpina spēlēt,» norādīja 21 gadu vecais aizsargs.

Tikmēr «Soči» galvenais treneris Sergejs Zubovs vēlējās izcelt vārtsargu Dmitriju Šikinu, kurš atvairīja 29 no 30 metieniem.

«Šikins spēja mūs noturēt spēlē, jo īpaši otrajā periodā, kad «Dinamo» pārņēma iniciatīvu. Izšķirošais brīdis bija tad, kad gandrīz divas minūtes izturējām trijatā pret pieciem pretiniekiem. Protams, puiši vārtsargu atbalstīja, jo izmantojām savas iespējas uzbrukumā,» sacīja Zubovs.

Sezonas sākums rīdziniekiem ir neveiksmīgs, jo komanda desmit spēlēs ir izcīnījusi vien divas uzvaras, tiekot pie pieciem punktiem, ieņemot pēdējo - 13.vietu - Rietumu konferencē.

Nākamajā spēlē Rīgas «Dinamo» sestdien viesosies pie Helsinku «Jokerit» komandas, kas uzvarējusi iepriekšējos četros mačos, bet pie punktiem šosezon nav spējusi tikt tikai reizi.

Rīgas «Dinamo» spēles (Latvijas laiks)

  • 12. septembris, Ufa (Krievija), «Salavat Julajev» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 14. septembris, Soči (Krievija), HK «Soči» - Rīgas «Dinamo» 5:1
  • 16. septembris plkst. 16, Helsinki (Somija), «Jokerit» - Rīgas «Dinamo»
  • 18. septembris plkst. 19.30, Kazaņa (Krievija), «Ak Bars» - Rīgas «Dinamo»
  • 20. septembris plkst. 19.30, Ņižņekamska (Krievija), «Ņeftehimik» - Rīgas «Dinamo»
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu