Bārtulis ar rezultatīvu piespēli palīdz «Admiral» pārtraukt CSKA deviņu uzvaru sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis piektdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, palīdzot Vladivostokas «Admiral» komandai ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) pārspēt Maskavas CSKA vienību, kurai tādējādi pārtrūka deviņu uzvaru sērija.

Latviešu aizsargam šī bija astotā spēle sezonā, bet iepriekšējās septiņās viņš palika bez rezultativitātes punktiem.

Bārtulis spēles sestajā minūtē asistēja Maksima Kazkova vārtu guvumā, bet divas sekundes pirms pirmā perioda beigām Sergejs Šumakovs panāca izlīdzinājumu. Otrā perioda sākumā divu minūšu laikā ar precīziem metieniem atzīmējās «Admiral» hokejisti Vadims Krasnoslobodcevs un Vladimirs Tkačovs, bet atlikušajā spēles laikā vārti netika gūti.

Latvijas hokejists laukumā bija teju pusi no spēles - 28 minūtes un 44 sekundes, kas bija lielākais laiks starp visiem laukuma spēlētājiem. Šajā laikā viņš atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem.

«Admiral» sezonu iesāka ar sešiem zaudējumiem septiņās spēlēs, bet nākamajos trīs mačos izcīnītas divas uzvaras.

Tikmēr CSKA sezonu iesāka ar zaudējumu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētājai Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tam sekoja deviņu uzvaru sērija, kuru piektdien pārtrauca «Admiral».

Savukārt «sauso» uzvaru piektdien izcīnīja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas komanda Pekinas «Kuņluņ Red Star», kas savā laukumā ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Maskavas apgabala «Vitjaz», atgriežoties Austrumu konferences līderpozīcijā.

Kulda uz ledus pavadītajā 21 minūtē un 16 sekundēs veica divus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu.

Lielisku sniegumu «Kuņluņ Red Star» vārtos demonstrēja zviedru vārtsargs Magnuss Helbergs, kurš atvairīja visas 42 pretinieku mestās ripas.

Vēl piektdien Bratislavas «Slovan» otrajā periodā deviņu minūšu laikā guva trīs vārtus un viesos ar 3:2 (0:1, 3:0, 1:0) pārspēja Habarovskas «Amur».

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece SKA, kura šosezon desmit mačos vēl nav zaudējusi un tikusi pie 28 punktiem.

Piecus punktus tai zaudē Maskavas CSKA vienība, kamēr tai ar 17 punktiem seko Helsinku «Jokerit», bet par punktu mazāk ir Jaroslavļas «Lokomotiv», Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai un Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas «Torpedo» un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas «Dinamo» vienībai, kamēr Rīgas «Dinamo» ar pieciem punktiem ir pēdējā, 13.vietā.

Savukārt Austrumu konferencē vadībā ar 21 punktu ir «Kuņluņ Red Star», 19 punkti ir Kazahstānas klubam Astanas «Baris», bet pie 18 punktiem tikušas Kazaņas «Ak Bars», Magņitogorskas «Metallurg», Omskas «Avangard» un Ufas «Salavat Julajev» komandas. «Ak Bars» kā Harloma divīzijas līdere ieņem otro vietu konferencē aiz «Kuņluņ Red Star».

Tikmēr «Admiral» ar deviņiem punktiem no pēdējās vietas pakāpusies uz 14.pozīciju, bet uz pēdējo vietu ar septiņiem punktiem noslīdējusi Toljati «Lada», kur spēlē Kristaps Sotnieks, bet trenē Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu