Rīgas «Dinamo» no KHL peļņas par pagājušo sezonu saņems 8 miljonus rubļu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» komanda no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) peļņas par aizvadīto sezonu saņems 8 miljonus Krievijas rubļu, piektdien paziņoja līgas preses dienests.

Rīgas «Dinamo» kopumā saņems 8 367 012 rubļus (apmēram 120 000 eiro). No šīs summas lielākā daļa (6 146 063 rubļi) klubam pienākas no līgas kopējiem ienākumiem par televīzijas translācijas pārdošanu, savukārt pārējo naudu komanda saņems pēc skatītāju apmeklētības principa.

No kopējās summas, ko pagājušajā sezonā KHL nopelnīja par televīzijas translāciju tiesību pārdošanu, klubi saņems 80% jeb 350 miljonus rubļu (aptuveni 5 miljoni eiro), kas ir par 107 miljoniem vairāk nekā sezonu iepriekš.

Lielāko daļu - nepilnus 40,5 miljonus rubļu (aptuveni 580 000 eiro) saņems pagājušās sezonas KHL čempione jeb Gagarina kausa ieguvēja Sanktpēterburgas SKA, kuru vada Latvijā pazīstamie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Starp 27 komandām Rīgas «Dinamo» saņems 16. lielāko summu. Vismazāk naudas atvēlēts Novokuzņeckas «Metallurg» vienībai, kas KHL čempionātā vairs nepiedalās.

Finanšu sadale notiek pēc trim principiem. Pirmkārt, par dalību čempionātā katram klubam pienākas 3 miljoni rubļu (aptuveni 43 500 eiro). Otrkārt, nauda tiek piešķirta atbilstoši televīzijas pieprasījumam. Treškārt, attiecīgi pēc sportiskā principa.

Katra komanda par iekļūšanu «play-off» saņems 2 miljonus rubļu, savukārt regulārā čempionāta uzvarētājiem pienākas 10 miljoni rubļu. Tikmēr KHL čempioniem par Gagarina kausa izcīnīšanu atvēlēti 16,6 miljoni rubļu, bet otrai finālistei 6,6 miljoni.

Ārzemju klubiem, tostarp arī Rīgas «Dinamo» komandai, naudas summai netiek piemērots Pievienotās vērtības nodoklis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu