Rīgas «Dinamo» atkārto savu zaudējumu antirekordu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Piedzīvojot astoto neveiksmi pēc kārtas, savu zaudējumu sērijas antirekordu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā sestdien atkārtoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas regulārās sezonas mačā ar rezultātu 2:3 viesos piekāpās Somijas vienībai Helsinku «Jokerit». Astoņus zaudējumus pēc kārtas Latvijas klubs piedzīvoja arī 2008. un 2013. gadā.

Zaudējumu sēriju Rīgas «Dinamo» tagad centīsies pārtraukt pirmdien, kad viesosies pie Kazaņas «Ak Bars».

Sestdienas mačā «Jokerit» rindās vārtus guva Peka Jormaka, Mika Niemi un dānis Niklass Jensens, turklāt vēl astoņas minūtes pirms dueļa beigām mājinieki bija vadībā ar 3:0. Turpinājumā Rīgas «Dinamo» labā izcēlās Georgijs Pujacs un Denijs Kristo, tomēr vismaz neizšķirtu panākt neizdevās.

Rīgas «Dinamo» hokejisti divus vārtus vienā mačā iemeta pirmoreiz šomēnes.

Jau pirmajā minūtē «Jokerit» radīja vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet pēc dueļa sākuma spiediena spēles gaita izlīdzinājās. Tomēr perioda otrā puse rīdziniekiem izvērtās neveiksmīgi - pēc 14 spēlētām minūtēm Edgars Kulda saņēma noraidījumu, ko pretinieki realizēja jau četru sekunžu laikā, Metjū Gilroja metienu no zilās līnijas pielabojot Jormakam. Savukārt vēl pēc trim minūtēm «Jokerit» panāca arī 2:0.

Otrajā periodā Rīgas «Dinamo» jau pirmajā minūtē palika mazākumā un arī šo iespēju «Jokerit» izmantoja, kad pēc cīņas vārtu priekšā atzīmējās dānis Niklass Jensens. Turpinājumā Rīgas «Dinamo» izturēja vairākus mazākumus, laiku spēlējot arī trijatā, tomēr kopumā darbojās neveiksmīgi, pēc 40 minūtēm likumsakarīgi esot iedzinējos ar 0:3.

Kaut trešajā trešdaļā Rīgas «Dinamo» ilgstoši nedarbojās pārliecinoši un momentus nespēja izveidot pat vairākumā, astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Pujacs ar tālu metienu bija precīzs. Pēc zaudētiem vārtiem rīdzinieki turpināja ļoti bīstami uzbrukt un arī nopelnīja vairākumu. To gan neizdevās izmantot, bet trīs sekundes pēc piektā spēlētāja atgriešanās Kristo samazināja Rīgas «Dinamo» deficītu līdz 2:3, izceļoties ar atkārtotu metienu.

Dueļa beigās Rīgas «Dinamo» palika mazākumā, bet pat tā laikā spieda pretiniekus, tomēr neizšķirtu izraut neizdevās, Latvijas vienībai ciešot astoto neveiksmi pēc kārtas.

Rīgas «Dinamo» - Helsinku «Jokerit» 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Peka Jormaka (Gilrojs, Regins) (14:04, vair.), 2:0 Mika Niemi (Antila) (17:12), 3:0 Niklass Jensens (O'Nīls, Normans) (22:02, vair.), 3:1 Georgijs Pujacs (Galjardi) (52:13), 3:2 Denijs Kristo (55:39).

Sezonas sākums rīdziniekiem ir neveiksmīgs, jo komanda ir pēdējā - 13.vietā - Rietumu konferencē, kur tai ir pieci punkti. Tikmēr Helsinku klubs, kas sestdien uzvarēja piektajā mačā pēc kārtas, ar 20 punktiem deviņās spēlēs ieņem trešo vietu Rietumos. Zīmīgi, ka vien sestdien «Jokerit» aizvadīja pirmo mājas spēli šosezon.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējos septiņos mačos guva tikai sešus vārtus.

Tikmēr «Jokerit» komanda izcīnīja piekto panākumu pēc kārtas un kopumā šosezon 9 spēlēs cietusi vien divus zaudējumus.

Abas komandas savā starpā KHL čempionātā līdz šim savā starpā bija aizvadījušas 11 spēles. Mača pamatlaikā 8 reizes uzvarējis «Jokerit», bet tikai vienu panākumu guvis Rīgas «Dinamo». Savukārt pa vienai reizei rīdzinieki uzvarējuši mača papildlaikā un arī pēcspēles metienos. Tieši pēdējā tikšanās noslēdzās ar Rīgas «Dinamo» uzvaru, kad pērn decembrī viesos rīdzinieki uzvarēja ar 3:2 pagarinājumā.

Sezonas otrajā izbraukuma tūrē komandai līdzi nav devušies uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Frenks Razgals, kuri nosūtīti uz fārmklubu HK «Liepāja». Savainojumu dēļ mājās palika vārtsargs Antons Naumovs, aizsargs Guntis Galviņš un uzbrucējs Koltons Gilīss.

Sanda Ozoliņa un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā būs šādi hokejisti:

  • vārtsargi Jānis Kalniņš, Džastins Pīterss un Jānis Voris;
  • aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Kristaps Zīle un Viljamss Vrens;
  • uzbrucēji Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Terijs Galjardi, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Lukass Lesio, Brendons Makmilans, Gints Meija un Gunārs Skvorcovs.

Rīgas «Dinamo» spēles (Latvijas laiks)

  • 12. septembris, Ufa (Krievija), «Salavat Julajev» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 14. septembris, Soči (Krievija), HK «Soči» - Rīgas «Dinamo» 5:1
  • 16. septembris, Helsinki (Somija), «Jokerit» - Rīgas «Dinamo» 3:2
  • 18. septembris plkst. 19.30, Kazaņa (Krievija), «Ak Bars» - Rīgas «Dinamo»
  • 20. septembris plkst. 19.30, Ņižņekamska (Krievija), «Ņeftehimik» - Rīgas «Dinamo»

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu