Rīgas «Dinamo» piedzīvo vēl nebijušu zaudējumu sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas «Dinamo» pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā izbraukumā ar rezultātu 2:7 (1:2, 1:3, 0:2) piekāpās Kazaņas «Ak Bars» vienībai, piedzīvojot šosezon jau devīto zaudējumu pēc kārtas, kas komandai ir jauns antirekords. Rīdzinieki iepriekš trīs reizes KHL čempionāta vēsturē bija cietuši neveiksmi astoņās spēlēs pēc kārtas.

Deviņu zaudējumu sērija ir Rīgas «Dinamo» jauns antirekords, turklāt šajos mačos rīdzinieki palikuši bez punktiem. Pa astoņām reizēm rīdzinieki savā pastāvēšanas vēsturē iepriekš bija zaudējuši trīs reizes, bet tikai debijas sezonā šādā sērijā komanda palika bez punktiem.

Ar gūtiem vārtiem rīdzinieku rindās atzīmējās Denijs Kristo un Vitālijs Pavlovs, kuram tas bija pirmais precīzais metiens kopš pērnā gada februāra.

Zīmīgi, ka iepriekšējā sezonā Pavlovs 53 spēlēs palika «sausā», kā arī šosezon astoņos aizvadītajos mačos nebija iemetis vārtus. KHL regulārajā čempionātā viņa «sausā» sērija ilga 63 spēles.

Savukārt «Ak Bars» rindās ar «hat-trick» atzīmējās čehu uzbrucējs Jirži Sekāčs.

Jau pēc nospēlētām 16 sekundēm rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, jo Aleksandrs Svistovs par Brendona Makmilena iegrūšanu apmalē saņēma 2+10 minūšu sodu. Tomēr vairākumā neko neizdevās izveidot, turklāt spēles sestajā minūtē mājinieki 19 sekunžu laikā pēc «Dinamo» hokejistu paviršībām aizsardzībā guva divus vārtus. Vispirms pilnīgi nepiesegts vārtu priekšā bija čehu uzbrucējs Jirži Sekāčs, bet nedaudz vēlāk netika traucēts arī Romāna Abrosimova raidījums.

Perioda vidū rīdzinieki tika pie vēl viena vairākuma un tā pēdējās sekundēs Kristo izmantoja situāciju, kurā «Dinamo» hokejisti aizsedza pretinieku vārtsargu skatu, amerikānim panākot 1:2.

Tuvojoties perioda beigām, «Dinamo» centās aizvien vairāk veidot uzbrukumus, kuri gan nebeidzās ar bīstamiem momentiem. Pusminūti pirms perioda beigām «Dinamo» lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks atstāja viesus mazākumā, taču pretinieki nespēja to re taču tas palika neizmantots.

Otrā perioda pirmajā pusē pretinieki 40 sekunžu laikā iemeta divus vārtus. Vispirms Sekāčs uzvarēja divcīņā Uvi Balinski un nonāca viens pret rīdzinieku vārtsargu Džastinu Pītersu, bet vēlāk, viesiem iekrītot aizsardzībā, Ņikita Jazkovs panāca jau 4:1 «Ak Bars» labā.

Kad līdz perioda beigām bija palikušas sešas minūtes, Pavlovs pēc neatlaidīgas cīņas pretinieku aizsardzības zonā vienus vārtus atguva.

Pēc Pavlova vārtu guvuma rīdzinieki sapurinājās un Nikolajam Jeļisejevam izdevās nonākt vienam pret «Ak Bars» vārtsargu, taču deficītu līdz minimumam neizdevās sadeldēt. Perioda pēdējā minūtē Miks Indrašis atstāja «Dinamo» mazākumā, bet Kazaņas hokejists Džastins Azevedo ar «vārtiem ģērbtuvē» atjaunoja trīs vārtu pārsvaru.

Trešo periodu «Dinamo» iesāka apņēmīgi, cenšoties atspēlēties, taču neviens no uzbrukumiem nenoslēdzās ar pretinieku vārtu apdraudēšanu. Perioda septītajā minūtē par skaitliskā sastāva pārkāpšanu Rīgas hokejisti saņēma divu minūšu sodu, taču mazākumu izdevās izturēt. Viesu centienus atjaunot intrigu spēlē apslāpēja Artjoms Lukojanovs, kurš sešas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 6:2 «Ak Bars» labā. Mača beigās abas komandas nedaudz izvicināja dūres un «Dinamo» pēdējā minūte bija jāspēlē lielajā mazākumā, kurā Sekāčs iemeta septīto vietu Pītersa sargātajos vārtos.

Rīdzinieki šosezon uzvarējuši tikai divos no 13 mačiem, abus panākumus gūstot viesos, kamēr mājās piecās spēlēs tika piedzīvoti pieci zaudējumi. Tikmēr piecu izbraukuma spēļu sērija Sanda Ozoliņa trenētā «Dinamo» otrdien sāka ar 1:2 zaudējot Ufas «Salavat Julajev» komandai, ceturtdien ar 1:5 tika atzīts «Soču» komandas pārākums, bet sestdien lieliskas pēdējās minūtes neglāba no zaudējuma 2:3 Helsinku «Jokerit» hokejistiem.

Savukārt «Ak Bars» sezonu iesaka ar četrām uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos sešos mačos uzvaras un zaudējumi dalīti uz pusēm.

Sezonas sākums rīdziniekiem ir neveiksmīgs, jo komanda ir pēdējā - 13.vietā - Rietumu konferencē, kur tai ir pieci punkti. Tikmēr Kazaņas komanda ar 21 punkti Austrumu konferencē nostājusies līdzās līderēm Ufas «Salavat Julajev», Jekaterinburgas «Avtomobilist» un aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Pekinas «Kuņluņ Red Star».

Rīgas «Dinamo» šo izbraukuma sēriju noslēgs trešdien ar maču pret Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandu. Septembra noslēgumā tiks aizvadītas divas mājas spēles pret Latvijas aizsargu Kuldas un Oskara Bārtuļa pārstāvētajām komandām attiecīgi «Kuņluņ Red Star» un Vladivostokas «Admiral».

Rīgas «Dinamo» spēles sezonas otrajā izbraukuma tūrē (Latvijas laiks)

  • 12. septembris, Ufa (Krievija), «Salavat Julajev» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 14. septembris, Soči (Krievija), HK «Soči» - Rīgas «Dinamo» 5:1
  • 16. septembris, Helsinki (Somija), «Jokerit» - Rīgas «Dinamo» 3:2
  • 18. septembris plkst. 19.30, Kazaņa (Krievija), «Ak Bars» - Rīgas «Dinamo» 7:2
  • 20. septembris plkst. 19.30, Ņižņekamska (Krievija), «Ņeftehimik» - Rīgas «Dinamo»

«Dinamo» ar «Ak Bars» augustā tikās arī «Latvijas Dzelzceļa» kausā, kur uzvaru ar 3:1 izcīnīja rīdzinieki.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 18 reizes, rīdziniekiem gūstot sešu panākumus. Pērnajā sezonā divās spēlēs katra komanda izcīnīja pa uzvarai.

Kazaņas «Ak Bars» - Rīgas «Dinamo» 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Jirži Sekāčs (5:15), 2:0 Romans Abrosimovs (5:34), 2:1 Denijs Kristo (Terijs Galjardi, Brendons Makmilans, 12:08), 3:1 Jirži Sekāčs (27:52), 4:1 Ņikita Jazkovs (28:32), 4:2 Vitālijs Pavlovs (Gunārs Skvorcovs 34:14), 5:2 Džastins Azevedo (39:56), 6:2 Artjoms Lukojanovs (53:46), 7:2 Jirži Sekāčs (59:59)

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu