Girgensons pārbaudes maču aizvada pirmajā maiņā, taču «Sabres» cieš zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pirmajā maiņā iemēģinātais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien neglāba Bufalo «Sabres» komandu no zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē.

«Sabres» savā sezonas pirmajā mačā ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā savā laukumā piekāpās Karolīnas «Hurricanes».

Girgensons pirms sezonas iemantojis «Sabres» treneru uzticību un tiek iespēlēts pirmajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Kailu Okposo un Raienu O'Reiliju. Pirmdien latvietis nospēlēja 18 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā izcēlās ar trim metieniem pa vārtiem, trim spēka paņēmieniem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Girgensons septiņas minūtes un 13 sekundes uz ledus pavadīja vairākumā, kas ir vairāk nekā visā pagājušajā sezonā kopā.

Aizvadītajā mačā «Sabres» pirmā maiņa ar rezultativitāti neizcēlās, bet uzvaras vārtus pagarinājuma trešajā minūtē guva «Hurricanes» hokejists Dereks Raiens, kuram tas bija otrais precīzais metiens cīņā.

Citā mačā ārpus pieteikuma palika vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet «Islanders» komanda Ņujorkas vienību duelī ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās «Rangers». «Islanders» vārtos Jaroslavs Halāks atvairīja visus 22 pretinieku metienus, bet Īmons Makadams tika galā ar 19 no 20 raidījumiem.

Tāpat laukumā nedevās šogad pasaules čempionātā spēlējušais aizsargs Kristofers Bindulis, bet Vašingtonas «Capitals» komanda ar 1:4 (1:0, 0:3, 0:1) piekāpās Ņūdžersijas «Devils».

NHL komandu rīcībā šobrīd atrodas seši Latvijas hokejisti, jo vēl ar čempioni Pitsburgas «Penguins» ir uzbrucējs Teodors Bļugers, kuram tiek prognozētas labas izredzes uz iekļūšanu sastāvā, pie Kolumbusas «Blue Jackets» rindās atrodas vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, bet Sanhosē «Sharks» vienībai savu lietderību cenšas pierādīt Rūdolfs Balcers.

Svētdien vēl pirms pirmās pārbaudes spēles Toronto «Maple Leafs» vienība uz fārmklubu nosūtīja uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu.

Zīmīgi, ka pirmdien atcelts tika mačs starp Arizonas «Coyotes» un Losandželosas «Kings» komandām, jo Arizonas arēna nespēja nodrošināt labu ledus kvalitāti pēc tam, kad tur nedēļas nogalē bija risinājies Latīņamerikas popzvaigžņu koncerts.

NHL pirmssezonas pārbaudes spēles sākās pagājušajā nedēļas nogalē, bet jaunā sezona tiks ievadīta 4.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu