Balceram, Bļugeram un Kivleniekam sekmīgs sniegums NHL pārbaudes spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas jaunie hokejisti Rūdolfs Balcers un Teodors Bļugers otrdien atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm, kamēr vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks nostāvēja «sausā» vienu periodu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlēs. Balceram un Kivleniekam šie bija pirmie mači NHL klubu rindās.

Sanhosē «Sharks» ar Balceru sastāvā mājās ar 5:0 (1:0, 4:0, 0:0) uzvarēja Anaheimas «Ducks» vienību. Latvijas hokejists spēlēja 13 minūtes un 37 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un spēli beidzot ar pozitīvu lietderību +1.

Balcers spēles 37.minūtē palīdzēja Brendonam Boligam gūt «Sharks» piektos vārtus.

«Sharks» komanda Balceru 2015.gada NHL draftā izvēlējās piektajā kārtā, un viņš šovasar noslēdza trīs gadu sākuma līguma kontraktu.

Tikmēr Bļugers, kurš pērn vienojās par divu gadu līgumu ar Pitsburgas «Penguins», ar rezultatīvu piespēli piedalījās pārbaudes mačā pret Bufalo «Sabres», kas šoreiz spēlēja bez Zemgus Girgensona sastāvā.

«Penguins» viesos sīvā cīņā papildlaikā cieta neveiksmi ar rezultātu 3:4 (0:1, 1:1, 2:1, 0:1), bet Bļugers trešā perioda vidū palīdzēja Olli Mātam vairākumā gūt viesu trešos vārtus, tobrīd panākot vadību ar 3:2.

Pārsvaru Pitsburgas klubs nenosargāja, zaudējot papildlaikā, kad izcēlās «Sabres» līderis Džeks Aikels, kurš šajā mačā atdeva arī divas rezultatīvas piespēles. Sīkāka šā mača statistika gan nav pieejama.

Bļugers jau pērn piedalījās «Penguins» komandas pirmssezonas pārbaudes spēlēs, tomēr guva traumu un laukumā varēja atgriezties vien decembrī.

Tikmēr Kivlenieks, debitējot Kolumbusas «Blue Jackets» kreklā, laukumā devās uz maiņu trešajā periodā, atvairot visus piecus Čikāgas «Blackhawks» metienus, taču viņa pārstāvētā komanda zaudēja ar 2:5 (0:1, 0:4, 2:0).

«Blue Jackets» spēli sāka ar somu Jūnasu Korpisalo vārtos, kurš pirmajā periodā kapitulēja vienu reizi, bet otrajā ielaida četras ripas, tiekot nomainīts. Laukumā devās Kivlenieks, kurš tika traucēts piecas reizes, taču palika nepārspēts.

Kivlenieks maijā ar «Blue Jackets» noslēdza trīs gadu kontraktu.

Vārtsargs, visticamāk, sezonu sāks Kolumbusas vienības fārmklubā Klīvlendas «Monsters», kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Patlaban 21 gadus vecais Kivlenieks iepriekšējo sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, pārstāvot Sūsitijas «Musketeers» komandu, kura aizkļuva līdz ASV spēcīgākās junioru līgas finālam, kurā gan ar 2-3 zaudēja Čikāgas «Steel» vienībai, kuras rindās spēlēja uzbrucējs Edgars Tralmaks, tiekot atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko hokejistu. Savukārt uz Ziemeļameriku viņš pirmoreiz devās jau 16 gadu vecumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu