Rīgas «Dinamo» cieš jau 10. zaudējumu pēc kārtas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas «Dinamo» komanda trešdien izbraukuma tūres noslēdzošajā spēlē viesos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Ņižņekamskas «Neftehimik» vienībai, piedzīvojot jau 10. zaudējumu pēc kārtas, kas komandai vēsturē ir garākā neveiksmju sērija.

Piecās izbraukuma sērijas spēlēs Rīgas «Dinamo» kopā iemeta sešus vārtus, paliekot bez kopvērtējuma punktiem. Nākamie divi mači rīdziniekiem būs savā laukumā, kur arī šosezon vēl nav nopelnīti kopvērtējuma punkti.

Rezultātu trešdienas mača 15.minūtē atklāja Pāvels Kuļikovs, bet otrās trešdaļas 16.minūtē izcēlās Pāvels Zdunovs.

Maču Rīgas «Dinamo» kārtējo reizi neiesāka veiksmīgi un pirmā palika mazākumā, kad uz noraidīto soliņa devās Terijs Galjardi. Tiesa šīs divas minūtes Latvijas komanda, kas mazākumā ir vājākā līgā, izturēja. Drīz vien arī rīdzinieki tika pie vairākuma, tomēr arī viņi neko bīstamu izveidot nespēja un mačs turpinājās līdzvērtīgi.

Kaut ilgstoši ļoti bīstami momenti tā arī netika izveidoti, piecas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām «Ņeftehimik» vienība pārņēma vadību, kad ātrajā uzbrukumā pirmais metiens lidoja garām, tomēr mājinieki atguva ripu un veica piespēli no aizvārtes, Kuļikovam nekļūdoties. Arī pēc vārtu guvuma turpinājās ļoti mierīga spēle un rīdzinieki izturēja vēl vienu mazākumu, ko bija sagādājis Vitālijs Pavlovs, pēc 20 spēlētām minūtēm esot iedzinējos ar 0:1.

Otro trešdaļu daudz labāk sāka rīdzinieki un astotajā minūtē Denijam Kristo bija lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu - pirmo viņa raidījumu atvairīja vārtsargs Iļja Ježovs, bet atkārtotais lidoja pret stabu. Jau brīdi vēlāk «Ņeftehimik» guva vārtus, tomēr pirms tam Rīgas «Dinamo» vārtsargs Džastins Pīterss bija izstūmis vārtus, līdz ar to rezultāts nemainījās.

Kaut cīņa ritēja līdzīgi, trešdaļas beigās «Ņeftehimik» tomēr izcēlās otro reizi - atkal epizode sākās no aizvārtes, ripai no turienes nokļūstot vārtu priekšā un pēc tam haotiskā situācijā, kur bija daudzi spēlētāji, tika ieraidīta vārtos.

Trešdaļas beigās pret jauno Emīlu Ģēģeri bija noteikumu pārkāpums un Rīgas «Dinamo» nopelnīja vairākumu, tomēr tas viss netika izspēlēts, jo jau nepilnu minūti vēlāk arī viesi tika pie noraidījuma. Otrā trešdaļa tā arī noslēdzās ar rezultātu 0:2.

Trešajā trešdaļā «Ņeftehimik» hokejisti trīs reizes noraidījās, tomēr sešas vairākuma minūtes Rīgas «Dinamo» neizmantoja, samierinoties ar kārtējo zaudējumu. Bez gūtiem vārtiem Latvijas vienība palika otro reizi šosezon.

Šajā mačā Rīgas «Dinamo» rindās laukumā atgriezās Miķelis Rēdlihs, kurš sezonas pirmās spēles pirmajā trešdaļā guva žokļa lūzumu.

Deviņu gadu Rīgas «Dinamo» komanda pret «Ņeftehimik» piedzīvoja tikai septīto zaudējumu, tomēr jau trešo sezonu pēc kārtas rīdzinieki Ņižņekamsku pametīs ar neveiksmi.

Rīdzinieki pēdējos desmit mačos palikuši bez punktiem, turpinot uzlabot antirekordu. Līdz šim vienībai garākā bija astoņu zaudējumu sērija. Piecas neveiksmes tika piedzīvotas mājās, bet pēc tam sekojuši arī pieci zaudējumi izbraukuma sērijā.

Rīgas «Dinamo» vienība šosezon uzvarējuši tikai divos no 14 mačiem, abus panākumus gūstot viesos, kamēr pirmajās piecās mājas spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi. Savukārt sekojošo piecu izbraukuma spēļu sēriju «Dinamo» pirms nedēļas sāka ar 1:2 zaudējot Ufas «Salavat Julajev» komandai, pēc tam ar 1:5 tika atzīts «Soču» komandas pārākums, sestdien lieliskas pēdējās minūtes neglāba no zaudējuma 2:3 pret Helsinku «Jokerit» hokejistiem, kam sekoja pirmdien piedzīvota neveiksme pret «Ak Bars» ar 2:7.

Rīdzinieki ar pieciem punktiem ieņem pēdējo - 13.vietu - Rietumu konferencē un visā līgā.

Tikmēr «Ņeftehimik» uzvarēja trešajā mačā pēc kārtas, jo iepriekš mājās ar 2:1 pārspēja Maskavas «Spartak» un ar 4:2 Čerepovecas «Severstaļ». Savukārt pie punktiem vienība tikusi jau piektajā cīņā pēc kārtas. Šosezon Ņižņekamskas komanda izcīnījusi septiņas uzvaras 11 mačos.

Ja pirms šīs spēles «Ņeftehimik» bija devītajā vietā Austrumu konferencē, tagad tā ar 21 punktu pacēlusies uzreiz uz ceturto pozīciju, turklāt tikpat daudz punktu ir arī trim vadošajām vienībām.

Abas vienības līdz KHL čempionātos savā starpā tikās 18.reizi. Šajā laikā 11 mačos uzvarējuši rīdziniekiem, piedevām deviņas reizes to spējot pamatlaikā. Pērn uzvaras tika dalītas uz pusēm, viesos «Dinamo» zaudējot ar 1:3, bet mājās gūstot panākumu ar 3:2 pēcspēles metienos.

Pēc spēles Ņižņekamskā rīdziniekiem būs četru dienu pārtraukums, bet tad komanda aizvadīs divus mājas mačus, nākamajā pirmdienā uzņemot Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas «Kuņluņ Red Star», bet vēl pēc dienas tiekoties ar Vladivostokas «Admiral», kurā spēlē Oskars Bārtulis. Pēc tam «Dinamo» atkal kravās ceļasomas, dodoties vēl vienā piecu spēļu izbraukumā.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu