Karsuma «Dinamo» izcīna «sauso» uzvaru; SKA labo sev piederošu KHL rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas hokejista Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» ceturtdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) izcīnīja «sauso» uzvaru, kamēr Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA ar kārtējo panākumu laboja sev piederošu līgas rekordu.

Maskavas klubs viesos ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Novosibirskas «Sibirj», panākumu izraujot mača izskaņā.

Rezultātu 53.minūtē atklāja Jegors Jakovļevs, bet divas sekundes līdz pamatlaika beigām Ņikita Komarovs ripu ieraidīja tukšos pretinieku vārtos.

Karsums ar rezultativitāti neizcēlās, nospēlējot 17 minūtes un 54 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem, izdarot trīs spēka paņēmienus, bloķējot vienu metienu un uzvarot vienā no diviem iemetieniem.

Šosezon uzbrucējs 13 spēlēs joprojām nav guvis vārtus, taču astoņas reizes asistējis partneriem.

Tikmēr SKA viesos ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja Omskas «Avangard», turpinot šosezon spēlēt bez zaudējumiem.

Pašreizējā Gagarina kausa īpašniece SKA izcīnīja 13.uzvaru pēc kārtas, labojot pašai piederošo KHL rekordu, jo 2014./2015.gada sezonā tā regulāro čempionātu sāka ar 12 panākumu sēriju.

Rezultātu atklāja «Avangard», taču pirmajā periodā Sergejs Kaļiņins un Dāvis Rundblads vadībā izvirzīja jau viesus, bet punktu mačam 58.minūtē vairākumā ar metienu tukšos vārtos pielika rezultatīvais aizsargs Patriks Herslijs, kuram tas bija sestais vārtu guvums sezonā.

Tikmēr Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, viesos ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) uzvarēja Hantimansijskas «Jugra», izcīnot piekto panākumu pēc kārtas un Rietumu konferencē pakāpjoties uz otro vietu.

Vēl vienā mačā Astanas «Baris» mājās ar 4:1 (0:0, 0:0, 4:1) uzvarēja Minskas «Dinamo», pārtraucot divu zaudējumu sēriju. Uzvarētājiem divus vārtus guva Konstantīns Puškarjovs, bet «Baris» Austrumu konferencē pakāpās uz otro vietu.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Sanktpēterburgas SKA, kas šosezon 13 mačos vēl nav zaudējusi un tikusi pie 36 punktiem. Jaroslavļas «Lokomotiv» līderei zaudē 11 punktus, kamēr vēl par diviem punktiem mazāk ir Maskavas CSKA.

Savukārt Maskavas «Dinamo» ar 22 punktiem ir ceturtā, bet Ņižņijnovgorodas «Torpedo», ko pārstāv Kaspars Daugaviņš un trenē Pēteris Skudra, ar 19 punktiem ieņem septīto vietu.

Tikmēr Rīgas «Dinamo», kas zaudējusi pēdējās desmit spēlēs, ar pieciem punktiem 14 mačos ir pēdējā vietā starp 13 Rietumu konferences komandām, turnīra tabulas lejasgalā atrodoties arī visas līgas kopvērtējumā.

Tikmēr Austrumu konferencē Kazaņas «Ak Bars» vienībai ir 24 punkti, bet tai ar 22 punktiem seko Astanas «Baris». Sestā ar 21 punktu ir Pekinas «Kuņluņ Red Star», kur sēlē Artūrs Kulda, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ar desmit punktiem 11 spēlēs ir 12.pozīcijā, bet Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati «Lada» ar septiņiem punktiem ir pēdējā starp 14 komandām Austrumu konferencē.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu