Rīgas «Dinamo» turpina garo zaudējumu sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas turpinājumā Rīgas «Dinamo» komanda, kas piedzīvojusi pārmaiņas treneru korpusā, pirmdien savā laukumā «Arēnā Rīga» ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) piekāpās Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajam Ķīnas klubam Pekinas «Kuņluņ Red Star», ciešot jau 11. zaudējumu pēc kārtas.

Rezultātu spēles devītajā minūtē atklāja Pekinas kluba poļu hokejists Vojteks Voļskis, kurš izmantoja rupju Miķeļa Rēdliha kļūdu. Pēc tam trešajā periodā viesu pārsvaru dubultoja aizsargs Mareks Daloga, uz ko 57.minūtē atbildēja Ņikita Jevpalovs, taču tas neglāba mājiniekus no kārtējās neveiksmes.

Jevpalovs tika atzīts par labāko mājinieku rindās, kamēr viesiem šos laurus guva Voļskis, kurš šajā mačā atdeva arī rezultatīvu piespēli.

Zaudējumu sērijā esošā «Dinamo» spēli sāka aktīvi, tomēr pie labām iespējām netika, piedevām jau pirmajā minūtē abas komandas saņēma pa noraidījumam, saķeroties Vitālijam Pavlovam un Džesijam Blekeram. Cīņas gaita bija līdzīga, taču mājiniekiem slikts pavērsiens bija devītajā minūtē, kad uz savas zonas zilās līnijas ripu pazaudēja Miķelis Rēdlihs, to pārtverot Voļskim, kurš ar precīzu metienu pārspēja Džastinu Pītersu.

Turpinājumā «Dinamo» bija dažas iespējas panākt izlīdzinājumu, taču tās palika neizmantotas.

Tikmēr otrā perioda sākuma daļā mājiniekiem nācās spēlēt mazākumā, kad divu minūšu sodu izcieta Kristaps Zīle. Tiesa, pēc tam arī rīdzinieki divas reizes bija vairākumā, taču lai arī bija vairākas labas iespējas, ripa spītīgi «negāja» pretinieku vārtos, pēc 40 minūtēm rīdziniekiem joprojām esot iedzinējos.

Savukārt trešā perioda sākumā rīdzinieki atkal nokļuva mazākumā, kad otro reizi šajā mačā uz sodīto soliņa devās Zīle. Nevienādos sastāvos mājinieki izturēja, bet vēl pēc dažām minūtēm, kad abas komandas spēlēja formātā četri pret četri, viesi guva otros vārtus, ar metienu no zilās līnijas izceļoties aizsargam Dalogam.

Tuvojoties mača beigām, rīdzinieki arvien biežāk apdraudēja pretinieku vārtus. Jau vairāk kā piecas minūtes pirms pamatlaika beigām vārtsargs Pīterss tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un esot laukuma spēlētāju vairākumā, vārtus guva Jevpalovs, kurš pēc Krišjāņa Rēdliha un Roberta Lipsberga piespēlēm, bija precīzs no iemetiena apļa. Līdz pamatlaika beigām tobrīd palika trīs minūtes un 22 sekundes, taču izglābties no zaudējuma mājiniekiem neizdevās, beigās tā arī nespējot izveidot ko bīstamu.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas «Dinamo» trešdien tiksies ar Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral», bet ar oktobri sāksies piecu maču izbraukums.

Rīgas «Dinamo» savu iepriekšējo uzvaru izcīnīja vien 28.augustā un kopš tā laika piedzīvoti jau desmit zaudējumi pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Nedēļas nogalē tika atlaisti galvenā trenera Sanda Ozoliņa palīgi Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs, bet viņu vietā nācis komandas ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns. Tāpat netiek izslēgta vēl kāda speciālista piesaistīšana.

Tāpat tuvākajā laikā varētu būt gaidāmas izmaiņas spēlētāju sastāvā, jo kluba vadība nav apmierināta ar Lukasa Lesio un Terija Galjardi sniegumu, tāpēc viņi drīz varētu tikt atbrīvoti. Tiek ziņots, ka klubs panācis vienošanos ar somu aizsargu Ansi Salmelu un pazīstamo krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu. Vēl nākotnē netiek izslēgta uzbrucēja Laura Dārziņa atgriešanās, kurš pašlaik atkopjas no smaga savainojuma.

Pekinas klubs KHL čempionātā debitēja iepriekšējā sezonā, turklāt ar pirmo piegājienu pamanījās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai, kur gan Austrumu konferences ceturtdaļfinālā piedzīvots zaudējums pret Magņitogorskas «Metallurg». Ar šo sezonu komandas rindas papildinājis arī aizsargs Kulda, kurš pirms tam divas sezonas pavadīja Somijas vienībā Helsinku «Jokerit».

Šosezon Kulda 12 mačos ar rezultativitātes punktiem nav izcēlies.

Iepriekšējā sezonā abas komandas tikās divas reizes, katrai tiekot pie uzvaras izbraukumā. «Kuņluņ Red Star» ar 24 punktiem 15 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu. Tiesa, Ķīnas klubs līdz šim bija piedzīvojis trīs zaudējumus pēc kārtas.

Savukārt Rīgas «Dinamo» ar pieciem punktiem 15 mačos ir Rietumu konferences un visas līgas vājākā komanda.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu