Rīgas «Dinamo» oficiāli papildina sastāvu ar somu aizsargu Salmelu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo» otrdien oficiāli paziņoja par somu aizsarga Ansi Salmelas nolīgšanu.

Pašlaik 33 gadus vecais Salmela rīdzinieku sastāvā varētu debitēt trešdienas mačā pret Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral».

Pagājušo sezonu Salmela iesāka citā KHL vienībā Pekinas «Kuņluņ Red Star», kur desmit mačos atzīmējās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Pēc tam viņš sezonu turpināja Zviedrijas komandā «Linkoping», kur kopumā 38 cīņās izcēlās ar četriem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

No KHL klubiem Salmela pārstāvējis arī Omskas «Avangard».

Lai arī savas karjeras laikā Salmela netika izraudzīts Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, viņš šajā turnīrā pārstāvējis Ņūdžersijas «Devils» un Atlantas «Trashers» vienības. Kopumā pasaules spēcīgākajā čempionātā viņa kontā ir 112 spēles, četri vārti un 17 rezultatīvas piespēles, kā arī lietderības koeficients -11.

Savukārt 2011.gada pasaules čempionātā Salmela Somijas izlases rindās pasaules čempionātā izcīnīja zelta medaļu.

Iepriekš rīdzinieki bija šķīrušies no amerikāņu centra uzbrucēja Terija Galjardi, turklāt, visticamāk, komandā vairs nespēlēs kanādiešu uzbrucējs Lukass Lesio.

Izskanējusi arī informācija, ka Rīgas «Dinamo» vienojusies ar pazīstamo krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, taču tā vēl nav apstiprināta oficiāli. Tālākā nākotnē viens no variantiem ir arī uzbrucēja Laura Dārziņa uzaicināšana, kurš pēc smagas traumas laukumā varētu atgriezties novembrī vai decembrī.

Tikmēr no Latvijas kluba treneru korpusa iepriekš tika atbrīvoti Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs, kamēr par galvenā trenera Sanda Ozoliņa palīgu tagad kļuvis ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns, kurš pirmdien spēlē pret Pekinas «Kuņluņ Red Star» uz soliņa bija ļoti aktīvs.

Rīgas «Dinamo» ar pieciem punktiem 15 mačos ir Rietumu konferences un visas līgas vājākā komanda, turklāt tā piedzīvojusi jau 11 zaudējumus pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu