Ābola trenētā «Lada» pārtrauc desmit zaudējumu sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas hokeja speciālista Arta Ābola trenētā Toljati «Lada» komanda, kuras pieteikumā otrdien nebija aizsarga Kristapa Sotnieka, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionātā pārtrauca desmit zaudējumu sēriju.

«Lada» mājās papildlaikā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja «Soči» komandu, gūstot pirmo panākumu kopš 29.augusta.

Mājiniekiem rezultātu izdevās atklāt spēles 15.minūtē, kad precīzs bija Aleksejs Mastrjukovs, taču 34.minūtē viesi atjaunoja līdzsvaru, izceļoties zviedram Sīmonam Ēnerudam.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet papildlaika otrās minūtes sākumā Kirils Kapustins izrāva uzvaru «Lada» komandai.

Sotnieks otrdienas mačam nebija pieteikts, laukumā nedodoties otrajā cīņā pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka «Lada» galvenais treneris Ābols ir tuvu darba zaudēšanai, jo komanda bija piedzīvojusi desmit neveiksmes pēc kārtas. Iepriekš «Lada» viceprezidents Dmitrijs Šļahtins medijiem norādīja, ka šajā četru mājas spēļu sērijā, kurā nu aizvadīti trīs mači, Ābolam ir jāuzlabo komandas rezultāti, citādāk viņš tiks atlaists.

Viens no Ābola palīgiem «Lada» komandā ir Viktors Ignatjevs.

Tikmēr citā spēlē Austrumu konferences līdere Kazaņas «Ak Bars» viesos ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Magņitogorskas «Metallurg».

Uzvaru viesiem nodrošināja Andreja Popova gūtie vārti spēles 50.minūtē, «Ak Bars» komandai izcīnot piekto uzvaru pēdējos sešos mačos, kamēr «Metallurg» pēdējās sešās spēlēs zaudējusi jau piekto reizi.

Vēl vienā mačā Čeļabinskas «Traktor» mājās bija iedzinējos ar 0:2, tomēr spēja atspēlēties un ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) pārspēt Ufas «Salavat Julajev». Uzvaru izrāva Maksims Jakuceņja, kurš izcēlās 44.minūtē.

Savukārt Jekaterinburgas «Avtomobilist» mājās pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 1:0) uzvarēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik», kuru rindās divus vārtus guva Čeds Rau, kamēr «Avtomobilist» uzvaru ar precīzu «bullīti» nodrošināja Iļja Krikunovs.

Rietumu konferences un pārliecinoša visas līgas līdere ar 42 punktiem 15 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda, kam ar 28 punktiem seko Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo», bet vēl divi punkti mazāk ir Helsinku «Jokerit», Jaroslavļas «Lokomotiv» un Maskavas CSKA, kamēr 24 punktus savākuši «Soči» un Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kur spēlē Kaspars Daugaviņš, bet galvenais treneris ir Pēteris Skudra.

Tikmēr konferences pēdējā vietā ir 11 zaudējumu sērijā esošā Rīgas «Dinamo», kas tikusi pie pieciem punktiem 15 mačos.

Tikmēr Austrumu konferencē pirmā ir Kazaņas «Ak Bars» vienība ar 31 punktu. Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas «Kuņluņ Red Star» ar 24 punktiem ir sestā, Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ar 12 punktiem ieņem 12.vietu, bet pozīciju zemāk ir «Lada», kas tikusi pie deviņiem punktiem, tikpat iekrājot arī pēdējā vietā esošajai Hantimansijskas «Jugra».

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu