Rīgas «Dinamo» neveiksmju sērija turpinās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas turpinājumā Rīgas «Dinamo» trešdien «Arēnā Rīga» ar rezultātu 2:5 (0:2, 0:1, 2:2) piekāpās aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Vladivostokas «Admiral» komandai, piedzīvojot jau 12. zaudējumu pēc kārtas.

Mājinieki jau kārtējo reizi bija gana bezzobaini uzbrukumā, abus vārtus iemetot mača izskaņā, kad cīņas uzvarētājs jau bija skaidrs. «Dinamo» rindās izcēlās Roberts Lipsbergs un Miks Indrašis, bet par labāko laukuma saimnieku sastāvā tika atzīts Karls Stolerijs, kurš tika pie divām rezultatīvām piespēlēm.

Rīgas klubs, cenšoties pārtraukt 11 zaudējumu sēriju, kārtējo reizi šosezon savās mājās spēli sāka neveiksmīgi, pirmajās 20 minūtēs kapitulējot divas reizes.

Viesi rezultātu atklāja spēles piektajā minūtē, kad pēc Vadima Krasnoslobodceva uzmetiena uz vārtiem ripa neveiksmīgi trāpīja pa pieredzējušā aizsargas Georgija Pujaca nūju un ielēca Džastina Pītersa sargāto vārtu tīklā.

«Dinamo» turpinājumā bija labas iespējas panākt izlīdzinājumu, taču tās palika neizmantotas, reizi spēlējot arī vairākumā, kamēr «Admiral» savu pirmo skaitlisko vairākumu mačā izmantoja, jo cīņas 12.minūtē ar spēcīgu metienu precīzs bija slovēnis Roberts Saboličs. Tobrīd mājiniekiem uz sodīto soliņa atradās Roberts Lipsbergs.

Trešdaļas beigu daļā rīdzinieki vēl reizi ieguva viena spēlētāja pārsvaru, taču atkal ar vārtu gūšanu nesekmējās, labu iespēju neizmantojot Miķelim Rēdliham.

Savukārt otro trešdaļu mājinieki sāka divas reizes izturot mazākumu, piedevām pusminūti spēlējot arī trijatā pret pieciem pretiniekiem. Turpinājumā vairākumā jau bija «Dinamo», taču arī šajā reizē, tāpat kā vēl divas reizes šajā trešdaļā, mājinieki viena vīra pārsvaru izmantot nespēja. Divas labas iespējas bija Mikam Indrašim, tomēr atklāt rezultātu laukuma saimniekiem neizdevās.

Tikmēr «Admiral» 38.minūtē panāca jau 3:0, kad ātrā pretuzbrukumā precīzs bija Vladimirs Butuzovs.

Trešo periodu mājinieki sāka ar vārtsarga maiņu, Pītersa vietā laukumā sūtot Jāni Kalniņu. Komandas sniegumā uzbrukumā nekas daudz nemainījās, savukārt 53.minūtē Vladimirs Tkačovs panāca jau 4:0 viesu labā, izceļoties ātrā pretuzbrukumā.

Mača beigās rīdzinieki gan spēja iepriecināt savus līdzjutējus, jo ar 29 sekunžu intervālu izcēlās Lipsbergs un Indrašis. Vispirms Lipsbergs pielika nūju Stolerija mestajai ripai no zilās līnijas, bet pēc tam Indrašis, kurš teicami sāka sezonu, vācot rezultatīvus punktus, savu «sauso» sēriju pārtrauca ar precīzu metienu no zonas vidus.

Beigās, atgūstot kādas izredzes uz izglābšanos, rīdzinieki arī nomainīja vārtsargu, taču tā vietā dabūja piektos vārtus, izceļoties Damiram Žafjarovam.

«Admiral» pārtrauca četru neveiksmju sēriju, kamēr komandas kapteinis Bārtulis nospēlēja 20 minūtes un divas sekundes, statistikas rādītājos gan neizceļoties.

Rīgas «Dinamo» otrdien paziņoja par līgumu noslēgšanu ar somu aizsargu Ansi Salmelu un krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, kuri ir pieredzējuši spēlētāji ar savulaik gūtu lielu spēļu bagāžu Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Abi hokejisti trešdien devās laukumā, piedzīvojot debiju Rīgas kluba rindās, taču ar rezultativitāti neizcēlās. Tāpat otrdien tika pavēstīts, ka komandu pēc abpusējas vienošanās pametis centra uzbrucējs Terijs Galjardi.

Savukārt trešdien komanda paziņoja, ka uz savu fārmklubu «Liepāja»/«Optibet», kas spēlē «Optibet» Hokeja līgā, nosūtījusi uzbrucējus Gunāru Skvorcovu, Nikolaju Jeļisejevu un Oskaru Batņu.

Iepriekšējās nedēļas nogalē tika atlaisti galvenā trenera Sanda Ozoliņa palīgi Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs, bet viņu vietā nācis komandas ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns. Tāpat netiek izslēgta vēl kāda speciālista piesaistīšana.

Rīgas «Dinamo» savu iepriekšējo uzvaru izcīnīja vien 28.augustā un kopš tā laika piedzīvoti jau 12 zaudējumi pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar pieciem punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā visā līgā.

Arī «Admiral» sezonu ir sākusi vāji, jo 15 mačos ir izcīnījusi vien četrus panākumus, ar 15 punktiem ieņemot 11.vietu Austrumu konferencē. Vladivostokas klubs, kurā Bārtulis ir komandas kapteinis, iepriekšējos četros mačos bija zaudējusi.

«Dinamo» pirmdien mājās ar 1:2 kapitulēja Pekinas «Kuņluņ Red Star» komandai, bet «Admiral» ar 0:3 viesos piekāpās Ņižņijnovgorodas «Torpedo».

Bārtulis Vladivostokas komandā aizvada trešo sezonu, kurā viņš 13 mačos izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Abas komandas KHL čempionātos savā starpā tikušās divas reizes, piecus panākumus izcīnot rīdziniekiem. Pērn «Dinamo» bija labāka abās spēlēs, uzvarot ar 3:2, un 3:1.

Pēc spēles ar «Admiral» rīdzinieki oktobra sākumā dosies piecu spēļu izbraukuma tūrē.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Iepriekšējā sezonā, kas Rīgas «Dinamo» bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu