Ozoliņš: Ja zaudējumu sērijas pamatā būtu tikai viena kaite, to būtu viegli izmainīt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja zaudējumu sērijas iemesls būtu tikai viena kaite, to būtu viegli izlabot, taču šobrīd situācija ir grūtāka, tāpēc komandas sniegumu pagaidām neizdodas vērst par labu, pēc trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā piedzīvotās kārtējās neveiksmes atzina Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Rīdzinieki trešdien mājās spēlē ar 2:5 (0:2, 0:1, 2:2) kapitulēja Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Vladivostokas «Admiral» komandai, piedzīvojot jau 12.neveiksmi pēc kārtas.

«Ja būtu viena kaite šīs zaudējumu sērijas pamatā, tad to būtu viegli izmainīt, bet tā nav,» pēc mača žurnālistiem preses konferencē sacīja Ozoliņš.

Viņš pēc mača bija pateicīgs «Dinamo» komandas līdzjutējiem, kuri par spīti zaudējumiem turpina atbalstīt hokejistus.

«Mūsu līdzjutēji ir apbrīnojami, ka mūs atbalsta arī pēc tā, kas noticis. Mūsu spēlē nebija nekā iepriecinoša, bet viņi mūs turpināja atbalstīt un uzmundrināt,» pateicīgs bija Ozoliņš, kurš debitējot galvenā trenera amatā ir uzvarējis vien divās no 16 spēlēm.

Pirms šīs spēles «Dinamo» veica būtiskas izmaiņas sastāvā, noslēdzot līgumus ar somu aizsargu Ansi Salmelu un krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, kuri trešdien debitēja Rīgas kluba rindās, taču ar rezultativitāti neizcēlās. Tāpat komanda šķīrās ar centra uzbrucēju Teriju Galjardi, bet uz fārmklubu «Liepāja»/«Optibet» tika nosūtīti uzbrucēji Gunārs Skvorcovs, Nikolajs Jeļisejevs un Oskars Batņa.

«Salmelam un Žeredevam šādā līmenī un ātrumā bija pirmās spēles pēc ilgstoša laika perioda, vienam mazāk (Žerdevam), vienam vairāk (Salmelam). Nikolajs spēlēja nedaudz vairāk kā Ansi. Viņi centās un pildīja savus uzdevumus,» jaunpienācējus uzteica Ozoliņš.

Pēc otrā perioda, kad rīdzinieki zaudēja ar 0:3, treneri veica vārtsargu maiņu, Džastina Pītersa vietā laukumā sūtot Jāni Kalniņu. Ripu ķērāju rokāde tika veikta, lai komandai dotu impulsu saņemties.

«Mainījām vārtsargu, jo gribējām kaut kādā veidā ko izkustināt no vietas. Gribējām kaut kādā veidā iešūpināt visu procesu, lai dabūtu emocionālo pacēlumu. Pirms spēles ir kāds noteikts plāns, tāpēc izvēlamies konkrēto vārtsargu. Vārti netiek ielaisti tikai un vienīgi vārtsarga dēļ, tā ir visu kopīgā atbildība. Pirmie zaudētie vārti bija tāds nelaimes gadījums,» norādīja «Dinamo» treneris.

Pirmo ripu rīdzinieki ielaida pēc tam, kd to savos vārtos neveiksmīgi pāradresēja aizsargs Georgijs Pujacs.

Tikmēr «Admiral» galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis arī atzina, ka viņa komandai sezonas sākums nav izdevies, tāpēc šis panākums ir ļoti būtisks.

«Ļoti nopietni gatavojāmies, jo esam sliktā situācijā, tāpat kā Rīgas komanda, punktu nav tik daudz. Spēles sākums labāk izdevās mājiniekiem, taču mums paveicās ar gūtajiem vārtiem. Bija nedaudz smagi tik tālā izbraucienā, tāpēc visu cieņu hokejistiem,» pateicīgs bija bijušais Baltkrievijas izlases hokejists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu