Rīgas «Dinamo» pārtrauc līgumu ar vārtsargu Pītersu un piesaista lietuvieti Armali

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Garu neveiksmju sēriju turpinošā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» pārtraukusi līgumu ar kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu, kurš vēl iepriekšējā sezonā aizvadīja trīs spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet kopā pasaules spēcīgākajā līgā laukumā devies 83 cīņās. Vienlaikus komanda noslēgusi līgumu ar Lietuvas izlases pirmo numuru Mantu Armali.

Pīterss šosezon KHL regulārajā čempionātā 14 spēlēs vidēji ielaida 3,48 ripas un atvairīja 86,9% metienu.

Par Pītersa atlaišanu aktīvas runas sākās pirmdien, kad tika ziņots par gaidāmo Armaļa pievienošanos. Zīmīgi, ka Rīgas «Dinamo» pirmdien devās kārtējā izbraukuma sērijā, tomēr šoreiz neizziņoja komandas sastāvu, kas tajā dodas, kaut parasti sastāvs tiek pavēstīts.

Paredzams, ka Armalis būs Jāņa Kalniņa dublieris. Tomēr arī Kalniņš šo sezonu sācis neveiksmīgi, laukumā dodoties deviņās cīņās, kurās vidēji ielaidis 3,23 ripas un atvairījis 90,1% metienu, turklāt visus dueļus noslēdzis ar zaudējumiem.

Pašlaik 31 gadu veco Pītersu 2004.gadā NHL drafta otrajā kārtā ar kopējo 38. numuru izvēlējās Karolīnas «Hurricanes» komanda, tomēr viņš līgā tā arī nespēja nostiprināties un lielākoties spēlējis Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Pīterss NHL pārstāvējis «Hurricanes», Vašingtonas «Capitals» un Arizonas «Coyotes» vienības, vismaz vienu maču nospēlējot septiņas sezonas. Veiksmīgākās viņam bija 2012./13. un 2013./14. gada sezonas, kad «Hurricanes» rindās Pīterss aizvadīja attiecīgi 19 un 21 spēli. Kopā 83 mačos viņš vidēji ielaidis 3,08 ripas un atvairījis 90,1% metienu.

Pēdējo reizi NHL viņš «Coyotes» sastāvā laukumā izgāja uz 40 minūtēm pērn 4. novembrī.

Amerikas Hokeja līgā (AHL) kanādietis kopš piedalījies 301 spēlē, vidēji ielaižot 2,84 ripas un atvairot 90,5% metienu. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Tūsonas «Roadrunners» un Teksasass «Stars» komandas, laukumā izejot 43 dueļos.

Zīmīgi, ka augustā Pīterss Kanādas izlases sastāvā Sočos piedalījās pārbaudes turnīrā, divos mačos ielaižot tikai vienus vārtus. Pirms sezonas viņam bija reālas izredzes aizbraukt uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur šoreiz nepiedalīsies NHL spēlētāji, tomēr tagad tās ir ievērojami samazinājušās.

Pašlaik 25 gadus vecais Armalis iepriekšējo sezonu pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Sanhosē «Barracuda», kur bija Rīgas «Dinamo» šā brīža uzbrucēja Ņikitas Jevpalova komandas biedrs.

Iepriekšējā sezonā Armalis 24 spēlēs vidēji ielaida 3,06 ripas un atvairīja 88,5% metienu.

Šovasar viņam neizdevās nostiprināties NHL vienībā Sanhosē «Sharks», un lietuviešu vārtsargs atgriezies dzimtenē.

Armalis hokejista gaitas sāka Zviedrijā, kur pirms došanās uz Ziemeļameriku divas sezonas pārstāvēja valsts spēcīgākās līgas komandu Stokholmas «Djurgardens». Viņš ir Lietuvas izlases pamatvārtsargs un palīdzējis valstsvienībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīros un olimpiskajā kvalifikācijā.

Šobrīd «Dinamo» komandā ir viens Armaļa tautietis Nerijus Ališausks, kurš kļuva par otro lietuviešu hokejistu KHL aiz Darjus Kasparaiša.

Zīmīgi, ka 44 gadus vecais Kasparaitis kopā ar Armali un Ališausku plāno no 10. līdz 12. novembrim Lietuvas izlases sastāvā Klaipēdā spēlēt «Crowns» Baltijas Izaicinājuma kausa etapā, kur spēlēs arī Latvijas klubu izlase, Igaunija un Ukraina.

Interesanti, ka Armalis piedalījies «Versace» zīmola modes skatēs. Savu daili viņš izrādījis prestižajā Milānas modes nedēļā.

After a weekend in Milan, it's time to change equipment. First time on ice of the season tomorrow.

A post shared by Mantas Armalis (@mantasarmalis) on

Pagājušajā nedēļā pēc abpusējas vienošanās Rīgas «Dinamo» galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, kura vietu tagad ieņēmis Ģirts Ankipāns. Viņš paralēli pilda arī kluba ģenerālmenedžera pienākumus. Pirmdien kluba treneru kolektīvam oficiāli pievienojās Latvijas hokeja izlases leģendārais vārtsargs Edgars Masaļskis un Aigars Cipruss, kuri aizstās pirms divām nedēļām atbrīvotos asistentus Aleksandru Ņiživiju un Rodrigo Laviņu.

Pirms nedēļas «Dinamo» veica būtiskas izmaiņas sastāvā, noslēdzot līgumus ar somu aizsargu Ansi Salmelu un krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu. Tāpat komanda šķīrās no amerikāņu centra uzbrucēja Terija Galjardi, bet neskaidra ir kanādiešu aizsarga Lūkasa Lesio turpmākā atrašanās komandā.

Tāpat nedēļas nogalē par jauno «Dinamo» kapteini izvēlēts komandas rezultatīvākais hokejists Miks Indrašis, kurš šos pienākumus pārņēmis no Ginta Meijas.

Rīgas «Dinamo» savu iepriekšējo uzvaru izcīnīja vien 28.augustā, un kopš tā laika piedzīvoti jau 12 zaudējumi pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar pieciem punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā visā līgā.

Rīgas klubs nonācis divu neveiksmju attālumā no KHL antirekorda, kas ir 14 zaudējumi pēc kārtas, kurus 2012./2013. gada sezonā piedzīvoja Jekaterinburgas «Avtomobilist», bet nākamajā sezonā atkārtoja Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Latvijas vienība otrdien ar maču pret Maskavas CSKA sāks kārtējo izbraukuma sēriju, kuras ietvaros gaidāmas cīņas arī pret Maskavas apgabala «Vitjaz», Bratislavas «Slovan», Ņižņijnovgorodas «Torpedo» un Čerepovecas «Severstaļ».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu