Rīgas «Dinamo» Bratislavā pārtrauc garo zaudējumu sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ieilgušo zaudējumu sēriju sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā sestdien pārtrauca Rīgas «Dinamo» komanda, kas Bratislavā ar 3:2 papildlaikā izrāva uzvaru pār vietējo «Slovan» vienību. Panākumu Latvijas komandai atnesa nesen piesaistītais Krievijas uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, kurš izcēlās 17 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Šī rīdziniekiem bija pirmā uzvara kopš 28. augusta, turklāt šajā ilgajā laikā komanda bija nopelnījusi tikai vienu punktu.

Rīgas «Dinamo» jau pašā mača ievadā uz 35 sekundēm palika trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr šis mazākums tika izturēts. Cīņas gaitā reizi ripa arī aizslīdēja gar vārtu līniju, bet tika aizsista prom. Rezultātu «Slovan» atklāja pirmās trešdaļas beigu daļā, kad Tomāšs Vorāčeks meta no zilās līnijas, bet ripa atsitās pret vārtu stabu, palika aiz vārtsarga Jāņa Kalniņa muguras un tika ieraidīta vārtos.

Izlīdzinājumu rīdzinieki panāca trešdaļas pēdējā minūtē, kad zonā ielauzās Gunārs Skvorcovs, kurš iespēlēja ripu un to no gaisa vārtos ieraidīja Žerdevs, izceļoties otrajā mačā pēc kārtas.

Otrajā trešdaļā cīņa lielākoties ritēja vienmuļi, tomēr pašās trešdaļas beigās komandas parūpējās par jautrību, apmainoties ar vārtu guvumiem. Vispirms vairākumā Rīgas «Dinamo» iespieda pretiniekus zonā un 38.minūtē tālu metienu realizēja Karls Stolerijs, tomēr izlīdzinājumu «Slovan» panāca 43 sekundes vēlāk, kad Simons Deprē apslidoja vārtus un centās izdarīt piespēli, tomēr ripa no Krišjāņa Rēdliha slidas neveiksmīgi ielidoja vārtos.

Līdz ar to pēc 40 spēlētām minūtēm rezultāts saglabājās neizšķirts 2:2.

Izšķirošajā periodā vairāki ļoti bīstami vārtu gūšanas momenti bija rīdziniekiem, bet tos tā arī neizdevās realizēt. Tāpat divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Rīgas «Dinamo» ieguva vairākumu, tomēr arī šajā laikā uzvaru neizdevās izraut un komandām nācās doties pagarinājumā, kurā Žerdevam tomēr izdevās izraut uzvaru, izceļoties ar individuālu gājienu.

Žerdevs pēdējos divos mačos guvis trīs vārtus.

Vārtu guvēji: 1:0 Mareks Videnskis (Vorāčeks, Smoļeņaks) (14:14), 1:1 Nikolajs Žerdevs (Skvorcovs, Galviņš) (19:06), 2:1 Karls Stolerijs (Salmela, Kristo) (37:25, vair.), 2:2 Simons Deprē (38:08), 3:2 Nikolajs Žerdevs (64:43).

Mačā pret «Slovan» rīdziniekiem jāiztiek bez kanādiešu uzbrucēja Koltona Gilīsa, kurš iepriekšējā duelī guva traumu.

Ilgajā zaudējumu sērijā Rīgas «Dinamo» komanda bija pietuvojusies visas līgas antirekords, kas ir 19 zaudējumi pēc kārtas, ko 2013./2014. gada sezonā piedzīvoja Maskavas «Spartak».

Līdz šim «Dinamo» bija piedzīvojusi 14 neveiksmes pēc kārtas, kas ir sliktākais rādītājs komandas vēsturē. Tikmēr «Slovan» šosezon līdz šim aizvadītajās 19 spēlēs tikusi pie piecām uzvarām.

Kopvērtējumā tagad Rīgas «Dinamo» rēķinā ir astoņi punkti 19 mačos un pārliecinoša pēdējā vieta līgā. Konferencē tieši virs tās ir «Slovan» komanda ar 19 punktiem 19 mačos. 11. vieta Slovākijas vienībai ir punkta attālumā, bet līdz pirmajam astotniekam ir septiņi punkti.

Izbraukuma sēriju «Dinamo» hokejisti turpinās trešdien Ņižņijnovgorodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu