Galviņš: Jau iepriekšējos mačus aizvadījām labi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» arī iepriekšējos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačus aizvadīja labi, tomēr tajos rezultāts izpalika, pēc ieilgušās neveiksmju sērijas pārtraukšanas sestdien pauda rīdzinieku aizsargs Guntis Galviņš.

Pateicoties krievu spēlētāja Nikolaja Žerdeva metienam pagarinājumā, Rīgas «Dinamo» beidzot pārtrauca 14 zaudējumu sēriju, Rietumu konferences pastarīšu duelī viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarot Bratislavas «Slovan» vienību.

«Vajadzēja kaut kad šo neveiksmju sēriju lauzt. Iepriekšējos mačus aizvadījām labi, taču pozitīvs iznākums izpalika,» Latvijas komanda citē Galviņa izteikumus. «Šodien nozīmīgu lomu spēlēja trešais periods. Tajā mazāk kļūdījāmies un mums bija vairāk spēka papildlaikam. Spēli uzvar tā komanda, kura pieļauj mazāk kļūdu.»

Galviņš sestdien aizvadīja vien ceturto spēli šosezon, jo sezonas pirmajā izbraukumā guva kājas lūzumu. Viņš nospēlēja vairāk nekā 20 minūtes, atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli.

«Gatavojoties atgriešanās mačam, treneri ļoti palīdzēja ar slodzēm, lai vieglāk būtu ieiet spēlē. Bet, protams, bija smagi. Ir tāds patīkams nogurums,» teica Galviņš, priecājoties, ka epizodē ar viņa rezultatīvo piespēli labi nocīnījās Gunārs Skvorcovs, kurš tālāk ripu atdeva Nikolajam Žerdevam.

«Papildlaikā abas komandas spēlēja ļoti piesardzīgi. Spēle tomēr ir trīs pret trīs un kļūdīties nedrīkst. Ja pieļauj kļūdu, pretiniekam acumirklī ir pārsvars,» stāstīja aizsargs.

«Ir daudz pozitīvā uz ko skatīties, mēs viņus nomētājām, bet pagarinājums formātā trīs pret trīs ir kā monētas mešana,» «Slovan» komandas preses dienestam pauda vienus vārtus guvušais Simons Deprē. «Esmu ļoti lepns par komandu, spēlējām ļoti labi un mūsu nākotne izskatās gaiša. Esmu laimīgs ar to, ko parādījām un nevaru sagaidīt nākamās pāris spēles.»

«Mēs apspēlējām viņus, bijām pelnījuši uzvarēt, bet labi nospēlēja viņu vārtsargs,» teica Deprē.

«Slovan» komandā pirms šī mača notika radikālas pārmaiņas uz treneru soliņa, jo ceturtdien no amata tika atlaists Milošs Ržīha, kura vietā stājies baltkrievs Eduards Zankovecs.

«Vēl neesmu daudz runājis ar jauno treneri. Puiši iznāca laukumā, nospēlēja labi viņa dēļ,» teica Deprē.

Kopvērtējumā tagad Rīgas «Dinamo» rēķinā ir astoņi punkti 19 mačos un pārliecinoša pēdējā vieta līgā. Rietumu konferencē tieši virs tās ir «Slovan» komanda ar 19 punktiem 19 mačos.

Turpinājumā Rīgas «Dinamo» viesosies arī pie Kaspara Daugaviņa pārstāvētās, kā arī Pētera Skudras trenētās Ņižņijnovgorodas «Torpedo» un Čerepovecas «Severstaļ» komandas, bet 15.oktobrī uzsāks piecu mājas spēļu sēriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu