«Torpedo» pirms dueļa ar «Dinamo» kapitulē «Ak Bars»; SKA turpina uzvaru sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» pirmdien cieta zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kamēr Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA turpināja savu iespaidīgo uzvaru sēriju.

Pētera Skudras trenētā «Torpedo» savā laukumā ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) kapitulēja Austrumu konferences līderei Kazaņas «Ak Bars», ciešot trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs.

Uzvarētājiem visos piecos vārtu guvumos piedalījās Vladimirs Tkačovs, kurš guva trīs vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles. Tāpat lielisku maču aizvadīja Kazaņas komandas vārtsargs Emīls Garipovs, kurš atvairīja visus 38 mājinieku metienus.

Daugaviņš uz ledus pavadīja 16 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā veica četrus metienus, izpildīja divus spēka paņēmienus, izprovocēja vienu noraidījumu un uzvarēja divos no pieciem iemetieniem.

«Torpedo» trešdien savā laukumā uzņems Rīgas «Dinamo», bet svētdien abas komandas spēkosies Latvijas galvaspilsētā.

Tikmēr SKA viesos ar 4:0 (0:0, 4:0, 0:0) apspēlēja Maskavas «Spartak». SKA visus četrus vārtus guva otrajā periodā astoņu minūšu laikā.

SKA izcīnīja 20.uzvaru pēc kārtas, turpinot labot KHL rekordu, kuru sasniedza iepriekšēja mačā. Iepriekšējais rekords bija Omskas «Avangard» vienībai, kas 2010./11.gada sezonas otrajā pusē no 26.decembra līdz 20.februārim guva 18 uzvaras pēc kārtas.

SKA vārtsargs Igors Šestjorkins atvairīja 21 jeb visas pretinieku mestās ripas.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 57 punktiem 20 mačos ir SKA komanda, šosezon spēlējot bez zaudējumiem, bet tai ar 40 punktiem 18 cīņās seko Maskavas CSKA, kas pirmdien savā laukumā ar 5:2 (2:1, 3:0, 0:1) pārspēja Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Tikmēr ceturtā Rietumu konferencē ar 31 punktu ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» vienība, savukārt piektajā pozīcijā ar 30 punktiem atrodama «Torpedo».

Šīs konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi pie astoņiem punktiem 18 mačos. Kā vēstīts, rīdzinieki sestdien viesos ar 3:2 pārspēja Bratislavas «Slovan» vienību, pārtraucot 14 zaudējumu sēriju.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 40 punktiem 17 spēlēs ir Kazaņas «Ak Bars» vienība. Aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas Kuņluņ «Red Star» ar 31 punktu ir piektajā vietā, bet aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ar 17 punktiem ir 12.vietā. Savukārt pēdējā - 14.vietā - konferencē ar 13 punktiem atrodas Toljati «Lada», kurā spēlē aizsargs Kristaps Sotnieks un par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu