Jāgrs savu pēdējo sezonu NHL uzsāk ar uzvaru pagarinājumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Čehu leģenda Jaromīrs Jāgrs trešdien uzsāka savu 24.sezonu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet viņa pārstāvētā Kalgari «Flames» komanda viesos papildlaikā ar 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 1:0) pārspēja Losandželosas «Kings».

Pašlaik 45 gadus vecais Jāgrs «Flames» rindas papildināja sezonas priekšvakarā, bet pirmajās trīs spēlēs viņa nebija laukumā. Pēc līguma noslēgšanas viņš paziņoja, ka par 99,9% uzskata, ka šis viņam būs pēdējais gads NHL.

Savā debijas mačā «Flames» rindās viņš ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

«Flames» rindās ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Metjū Tkačuks, bet uzvaras vārtus guva Šons Monehens.

«Flames» sezonu iesāka ar zaudējumu, bet pēc tam sekojušas trīs uzvaras pēc kārtas.

Jāgrs iepriekšējā sezonā kļuva par līgas visu laiku otro rezultatīvāko spēlētāju, šajā rādītājā atpaliekot tikai no leģendārā Veina Grecka. Čehijas hokejists NHL regulārajā čempionātā 1711 spēlēs izcēlies ar 1914 rezultativitātes punktiem - 765 vārti un 1149 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā Čehijas hokejists 82 spēlēs izcēlās ar 16 vārtiem un 30 rezultatīvām piespēlēm, būdams Floridas «Panthers» ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr trešo uzvaru pēc kārtas sezonas ievadā izcīnījusi Ņūdžersijas «Devils», kas viesos ar 6:3 (2:2, 2:0, 2:1) apspēlēja Toronto «Maple Leafs», sarūpējot pretiniekiem pirmo zaudējumu sezonā. «Devils» rindās pa diviem vārtiem iemeta Pāvels Zaha un Mailss Vuds.

Savukārt iepriekšējās sezonas čempione Pitsburgas «Penguins» viesos ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) uzvarēja Vašingtonas «Capitals». Vēl Kolorādo «Avalanche» savā laukumā ar 6:3 (1:1, 3:0, 2:2) pārspēja Bostonas «Bruins», bet Anaheimas «Ducks» savu līdzjutēju priekšā ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) guva virsroku pār Ņujorkas «Islanders».

NHL kopvērtējumā vadībā ar maksimālie iespējamiem astoņiem punktiem četrās spēlēs atrodas Sentluisas «Blues», kas ir pirmā Rietumu konferencē. Austrumos vadībā ar sešiem punktiem ir «Devils» un «Maple Leafs» komandas, kuras aizvadījušas attiecīgi trīs un četras cīņas, kamēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar vienu punktu trīs mačos starp 16 vienībām ir pēdējā šajā konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu