Rīgas «Dinamo» piedzīvo 17. zaudējumu pēdējos 18 mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā svētdien piedzīvoja līgas vājākā komanda Rīgas «Dinamo», kas savu skatītāju klātbūtnē ar 1:3 piekāpās Pētera Skudras vadītajai un Kaspara Daugaviņa vadītajai Ņižņijnovgorodas «Torpedo». Līdz ar to Latvijas vienība piedzīvoja 17. zaudējumu pēdējās 18 spēlēs.

Latvijas kluba rindās ar precīzu metienu izcēlās aizsargs Ansi Salmela, kurš tika atzīts par labāko mājinieku rindās, kamēr Daugaviņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli viesu trešajā vārtu guvumā.

Viesiem vārtus guva Jevgeņijs Gračovs, Kirils Urakovs un Jegors Dugins. «Torpedo» lielāko spēles daļu piederēja pārsvars, tikai mača beigu daļā mājiniekiem spējot pretiniekus piespiest vārtiem, kas gan neļāva izglābties no zaudējuma.

«Dinamo» cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, savukārt savā laukumā Latvijas klubs nav uzvarējis nevienā no astoņiem šosezon aizvadītiem mačiem.

Pirmajā periodā Gračovs ceturtajā minūtē pārtvēra ripu uz savas zonas zilās līnijas, aizslidoja līdz rīdzinieku vārtiem un pārspēja «Dinamo» vārtsargu Mantu Armali, kuram šī bija otrā spēle rīdzinieku rindās. Tikmēr Urakovs 28.minūtē pēc Armaļa atvairīta metiena netraucēts tika pie ripas, to ieraidot tukšā mājinieku vārtu stūrī. Savukārt Dugins trešajā periodā izcēlās izgājienā viens pret vienu ar Armali, kamēr Salmela savus pirmos vārtus «Dinamo» kreklā guva vairākumā ar metienu no zilās līnijas.

Mājiniekiem pirmajā periodā piederēja neliels pārsvars, taču ar to bija par maz, lai gūtu vārtus, jo teicams bija «Torpedo» ripu ķērājs Ivans Ļisutins. Laba izdevība bija mājinieku kapteinim Mikam Indrašim, kā arī Mārim Bičevskim.

Vienīgā ripa trešdaļā tika iemesta jau ceturtajā minūtē, kad ripu uz pretinieku zilās līnijas zaudēja Gints Meija, kas ļāva Gračovam aizsteigties pretuzbrukumā, beigās ar metienu tuvējā atklājot rezultātu.

Trešdaļas izskaņā noraidījumu pretinieku zonā nopelnīja Gunārs Skvorcovs, līdz ar to «Dinamo» otro trešdaļu sāks mazākumā.

Savukārt otrajā periodā viesi jau bija krietni labāki, metot pa vārtiem 17 reizes, Urakovam panākot 2:0, kamēr laukuma saimnieki atbildēja vien ar diviem metieniem. «Dinamo» trešdaļas vidū bija vairākumā, tomēr neko prātīgu neizveidoja, kamēr perioda beigu daļā mājinieki četras minūtes spēlēja mazākumā, jo Nikolajs Žerdevs ar nūju iesita pa seju Timuram Fatkuļinam, nopelnot četras soda minūtes. Rezultāts gan šajā laikā nemainījās.

Trešais periods gan bija līdzīgāks, taču tā trešajā minūtē pēc Daugaviņa un Jurija Sergijenko piespēlēm, vienatnē pret Armali izslidoja Dugins, kurš iespēju izmantoja.

Divas minūtes vēlāk «Dinamo» vienus vārtus spēja atgūt, pēc Denijs Kristo un Karla Stolerija piespēlēm izceļoties Salmelam. Arī pēc tam rīdziniekiem bija pārsvars, bez tam nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām viņi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Mājinieki vēlāk arī ieguva vairākumu, taču pēc tam Brendons Makmilens pārkāpa noteikumus, kam sekoja arī Meijas pārkāpums, izredzes atspēlēties mazākumā padarot neiespējamas.

«Dinamo» šajā mačā izdarīja 15 metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr pretinieki meta gandrīz divas reizes vairāk, Armali «traucējot» 29 reizes.

Daugaviņš šajā mačā spēlēja 19 minūtes un 47 sekundes, reizi metot pa vārtiem, uzvarot piecos no desmit iemetieniem un reizi nodrošinot savai komandai vairākumu.

«Torpedo» izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Abas komandas savā starpā tikušās 29 reizes, 17 gadījumos pie uzvaras tiekot «Torpedo» hokejistiem.

«Torpedo» Rietumu konferencē ar 39 punktiem 22 mačos ieņem ceturto vietu, kamēr Rīgas «Dinamo» rēķinā ir astoņi punkti un pārliecinoša pēdējā vieta līgā. Virs rīdziniekiem Rietumu konferencē ar 21 punktu atrodas Maskavas «Spartak».

Rīgas «Dinamo» - Ņižņijnovgorodas «Torpedo» 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Jevgeņijs Gračovs (3:50), 2:0 Kirils Urakovs (Smoļins, Tičars) (27:55), 3:0 Jegors Dugins (Daugaviņš, Sergienko) (42:40), 3:1 Ansi Salmela (Stolerijs) (44:55).

Daugaviņš, kurš «Torpedo» spēlē jau trešo sezonu un ir viens no kluba uzbrukuma līderiem, šosezon 22 mačā guvis četrus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas «Dinamo» otrdien tiksies ar Čerepovecas «Severstaļ», bet pēc tam pēc nedēļu ilga pārtraukuma gaidāmi mači ar Novosibirskas «Sibirj», Omskas «Avangard» un Minskas «Dinamo».

Zīmīgi, ka pašreizējais Rīgas «Dinamo» galvenā trenera pienākumu izpildītājs un reizē kluba ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns iepriekšējās divas sezonas strādāja tieši «Torpedo» komandā, kurā bija Skudras palīgs uz treneru tiltiņa. Līdz ar to šī spēle bija principiāla ne tikai hokejistiem, bet arī viņu vadītājiem.

Ankipāns septembrī stājās no amata aizgājušā Sanda Ozoliņa vietā, bet viņa palīdz bijušie Latvijas izlases hokejisti Edgars Masaļskis, Aigars Cipruss un Juris Klodāns.

Pirms piektdienas cīņas ar «Severstaļ» komandu Rīgas «Dinamo» oficiāli paziņoja par līguma laušanu ar kanādiešu uzbrucēju Lukasu Lesio.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējās piecas spēles aizvadīja izbraukumā. To laikā izdevās pārtraukt 14 zaudējumu sēriju, pieveicot Slovākijas klubu Bratislavas «Slovan» ar 3:2 papildlaikā.

Savukārt šonedēļ rīdzinieki aizvadīja divas spēles, kurās abās piedzīvoti zaudējumi ar rezultātu 1:3 - trešdien pret «Torpedo» un piektdien pret Čerepovecas «Severstaļ», kas jau otrdien viesosies Rīgā.

A post shared by Dinamo Rīga (@dinamorigaofficial) on

Rīgas «Dinamo» zaudējis «Torpedo» iepriekšējos sešos savstarpējos mačos pēc kārtas. Kopumā abas komandas savā starpā tikušās 28 reizes. Rīdzinieki pamatlaikā uzvarējuši 5 mačus, bet Ņižņijnovgoroda 13 spēles.

Papildlaikā noslēgušies 4 dueļi, no kuriem 3 uzvarējis Rīgas «Dinamo». Arī pēcspēles metienos rīdzinieki bijuši veiksmīgāki par «Torpedo», izcīnot panākumu 4 no 6 savstarpējām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» mājas spēļu kalendārs

  • 15.oktobris, Rīgas «Dinamo» - Ņižņijnovgorodas «Torpedo» 1:3
  • 17.oktobris, plkst. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Čerepovecas «Severstaļ»
  • 23.oktobris, plkst. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Novosibirskas «Sibir»
  • 26.oktobris, plkst. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Omskas «Avangard»
  • 29.oktobris, plkst. 17 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Minskas «Dinamo»
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu