Cipulis: Mēģinu izmantot katru izdevību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Ātrumi Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa otrajā kārtā neesot bijuši tik lieli kā līmenī, kurā Latvijas komandas «Kurbads» uzbrucējs Mārtiņš Cipulis spēlējis pirms tam, teica hokejists.

«Kurbads» savā laukumā notikušajā Kontinentālā kausa otrajā kārtā izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs un sasniedza trešo kārtu. Tikmēr par turnīra vērtīgāko hokejistu tika nosaukts uz šīm spēlēm piesaistītais Cipulis, kurš šo maču laikā izcēlās ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Turnīra noslēdzošajā mačā «Kurbads» svētdien ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) ne bez grūtībām uzvarēja Igaunijas komandu «Narva», lai arī šī spēle neko neizšķīra, jo Latvijas vienība jau pirms tam bija nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā.

«Uzdevums bija kā vienmēr - uzvarēt. Tas nekas, ka spēle neko neizšķīra. Nevarētu teikt, ka cīņa bija baigi labā. Patīkami saņemt turnīra MVP balvu. Tikai pirms nedēļas pievienojos komandai, pastrādāju un nospēlēju trīs spēles. Ļoti forši,» teica Cipulis. «Tas, ka trīs dienās bija trīs spēles, pārāk daudz mani nenogurdināja. Nav nekas traks, jo šīs spēles nebija pašā augstākajā līmenī. Ātrumi nebija tik lieli, kā spēlēts pirms tam. Fiziski nebija tik grūti, sarežģītāk bija noskaņoties uz pēdējo spēli, kas neko neizšķīra. Tomēr uz visām spēlēm ir jāgatavojas 100%, lai nebūtu tā kā šodien.»

Cipulis atklāja, ka visgrūtākā bijusi piektdienas spēle pret Polijas komandu «Tychy», ko izdevās uzvarēt ar 5:2, bet sestdien ar 8:1 tika sagrauts arī Ukrainas klubs «Donbass».

«Polijas komanda piedāvāja visaugstāko tempu. Manuprāt, tieši tā arī bija izšķirošā spēle, līdz ar to cītīgi gatavojamies tieši pirmajai cīņai. Tā bija visātrākā komanda no trim pretiniecēm,» uzskata Cipulis, kurš ar nākamo nedēļu atkal būs brīvais aģents.

«Nav jau pirmais gads, kad sezonas sākumā esmu bez klubam. Šāda situācija ir jau trešo gadu pēc kārtas, esmu pieradis. Gaidu Ziemassvētkus. Uzturu sevi formā, trenējos. Varbūt varētu vairāk patrenēties, bet to iespēju ir tik, cik to ir. Mēģinu izmantot katru izdevību,» teica Cipulis. «Kamēr vēl spēlēju hokeju, tikmēr tas ir pirmajā vietā. Paralēli tiek veikti arī citi darbi. Ir visādas iestrādnes, apzinoties, ka hokejam ir pēdējie metri. Kamēr var un grib spēlēt, un ir dzirkstele, tikmēr jāspēlē.»

Tiesa, saistībā ap savu nākotni «Kurbadā» uzbrucējs nebija tik kategorisks, liekot manīt, ka varbūt šajā vienībā atgriezīsies.

«Pagaidām vienošanās ar «Kurbadu» bija tikai uz šo nedēļu un šīm trim spēlēm. Skatīsimies, kā būs tālāk. Varēju saspēlēties ar visiem - ar Jāni Spruktu uzspēlēt kopā sanāca tikai vairākumā. Man vienalga, ar ko spēlēt kopā, nekad neesmu bijis izvēlīgs. Ar ko liek, ar to spēlēju,» sacīja Cipulis.

«Kurbads» komanda sasniegusi Kontinentālā kausa trešo kārtu, kur 17.-19.novembrī sacentīsies Dānijā. Šajā grupā būs arī mājiniece «Rungsted», vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas «Steelers» un Minskas «Junostj» no Baltkrievijas.

Pēcāk divas labākās komandas kvalificēsies IIHF Kontinentālā kausa finālam, kas notiks nākamā gada 12.-14.janvārī.

Iepriekšējā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas «Panthers», kas finālā pieveica «Ritten Sport» ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

Tikmēr pagājušā gada Latvijas čempione «Liepāja» otrās kārtas turnīrā palika otrajā vietā, zaudējot «Panthers» vienībai un netiekot uz trešo kārtu.

Latvijā iepriekšējo reizi IIHF Kontinentālā kausa etaps tika rīkots 2008.gadā, kad trešo kārtu uzņēma tobrīd vēl eksistējošais «Liepājas metalurga» klubs. Tolaik komanda palika trešā un finālā neiekļuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu