Merzļikins atvaira 41 metienu un kaldina «sauso» uzvaru Šveices čempionāta mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins otrdien palika nepārspēts Šveices augstākās līgas (NLA) kopvērtējuma līderu duelī un palīdzēja «Lugano» komandai izcīnīt uzvaru.

Vicelīdere «Lugano» savā laukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja šobrīd pirmajā pozīcijā esošo «Bern», pārtraukdama pretinieku sešu uzvaru sēriju Šveices čempionātā.

Merzļikins šajā mačā atvairīja visas jeb 41 pretinieku mesto ripu.

Latviešu vārtsargs šosezon 13 spēlēs vidēji ielaidis 2,15 ripas un atvairījis 93,72% metienu, būdams starp labākajiem vārtsargiem līgā.

Tāpat savas komandas uzvaru otrdien kaldināja vārtsargs Ivars Punnenovs, kura pārstāvētā Langnau «Tigers» savā laukumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja «Ambri-Piotta» vienību.

Punnenovs šajā mačā atvairīja 30 no 32 pretinieku mestajām ripām.

Viņš šosezon 12 spēlēs vidēji ielaidis 2,50 vārtus un atvairījis 91,64% metienu, atrazdamies līgas labāko vārtsargu desmitniekā.

Tāpat pie uzvaras otrdien tika Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes «Lions», kas viesos ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja «Fribourg-Gotteron» komandu.

Ķēniņš šajā mačā uz ledus pavadīja 14 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā nopelnīja 2+10 minūšu sodu, veica vienu metienu pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Viņš šajā mačā tika pie iespējas izpildīt pēcspēles metienu, taču latvieša raidītais «bullītis» bija neprecīzs.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Ķēniņš par rupju pārkāpumu saņēma vienas spēles diskvalifikāciju.

Latviešu uzbrucējs šosezon 16 spēlēs guvis vienus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -3.

Šveices čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 34 punktiem 15 mačos ir «Bern» komanda, kurai ar 32 punktiem 16 spēlēs seko «Lugano», bet «Lions» ar 29 punktiem 17 spēlēs seko trešajā pozīcijā. Tikmēr «Tigers» vienība ar 19 punktiem atrodama devītajā pozīcijā 12 komandu vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu