Hārtlijs: Man nevajag tūristus. Hokejistiem jābūt gataviem iet cauri ugunij

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā nākamnedēļ aizvadīs pārbaudes turnīru Francijā, kas būs pirmais gatavošanās posms nākamā gada pasaules čempionātam Dānijā. Pieredzējušais kanādiešu speciālists sarunā ar TVNET uzsver, ka viņš vēlas iepazīt vēl tuvāk katru spēlētāju, lai saprastu, kuri ir īsti cīnītāji, lepni pārstāvēt savu valsti un tic komandas izredzēm gūt lielas uzvaras.

Latvija hokeja izlase pirmo spēli pārbaudes turnīrā aizvadīs 9.novembrī pret Baltkrieviju, dienu vēlāk spēkosies ar Slovēniju, bet beidzamais mačs mūsu hokejistiem paredzēts 11.novembrī pret mājinieci Franciju. Tiesa, šajā turnīrā Latvijas izlase spēlēs bez vairākiem potenciālajiem līderiem.

Hārtlijs vasaras beigās vienojās ar Latvijas Hokeja federāciju par valstsvienības vadīšanu nākamos piecus gadus. Treneris atzīst, ka viens no daudzajiem mērķiem ir aizvest Latvijas izlasi uz 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, turklāt gadu pirms tam Rīgā notiks pasaules čempionāts. Taču, lai gūtu panākumus, kanādietis vēlas iepazīt pēc iespējas tuvāk katru valstsvienības kandidātu.

«Gatavojoties iepriekšējam pasaules čempionātam Ķelnē [Latvija izcīnīja 10.vietu Hārtlija vadībā], spēlētājiem teicu, lai nemaz nenāk uz treniņiem, ja netic Latvijas izredzēm uzvarēt. Man nevajag tūristus komandā. Vēlos strādāt ar hokejistiem, kuri ir gatavi iet cauri ugunij un ir lepni pārstāvēt savu valsti,» sacīja treneris.
Tikšanās laikā Hārtlijs ļāva ieskatīties anketā, kāda jāaizpilda katram izlases kandidātam. Jautājumi ir sagatavoti uz septiņām A4 formāta lappusēm. Pirmais uzdevums ir nosaukt trīs savas stiprās puses.

«Satiekoties ar hokejistu viņš ir jāiepazīst no divām pusēm - kā persona un kā spēlētājs. Neticu, ka treneris motivē spēlētāju; viņš motivē personu. Lai motivētu personu, tā ir jāiepazīst. Ar katru spēlētāju tiekos individuāli. Viņiem ir jāaizpilda anketa, kurā ir jautājumi ne tikai par hokeju, bet arī par spēlētāja personību, ģimeni, pašnovērtējumu un daudz ko citu,» atklāja Hārtlijs.

Intervija pilnā garumā tiks publicēta piektdien, 3.novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu