Rīgas «Dinamo» hokejisti Maskavā piedzīvo zaudējumu «bullīšos»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgas «Dinamo» komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 1:2 pēcspēles metienos piekāpās Maskavas «Dinamo» vienībai, kurā šobrīd no traumas atlabst latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Par šī mača varoni viesu komandā kļuva vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 43 no 44 pretinieku metieniem, bet «bullīšu» sērijā tika galā ar pieciem no septiņiem raidījumiem, taču ar to bija par maz, lai pārtrauktu zaudējumu sēriju.

Rīgas «Dinamo» cieta trešo neveiksmi pēc kārtas un ceturto pēdējos piecos mačos, kamēr Maskavas «Dinamo», kuriem uzvaru nodrošināja Vladimira Brjukvina «bullītis», pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Rīdziniekiem vārtus pamatlaikā vairākumā guva Brendons Makmilens, kurš izcēlās otrajā spēlē pēc kārtas, kamēr maskaviešu rindās izcēlās komandas kapteinis Iļja Ņikuļins, kurš izmantoja lielo skaitlisko vairākumu.

Viesi spēles 51.minūtē nokļuva iedzinējos, taču jau pēc 43 sekundēm atjaunoja līdzsvaru. Rīgas klubs piecos no pēdējiem sešiem mačiem nopelnījis vismaz vienu punktu, taču arī šoreiz neizdevās tikt pie panākuma pamatlaikā, kas pēdējo reizi izdevies 26.augustā.

Jau cīņas otrajā minūtē rīdzinieki varēja izvirzīties vadībā, taču teicamu iespēju neizmantoja Brendons Makmilens, kurš pēc Mika Indraša piespēles nokļuva vienatnē pret mājinieku vārtsargu Aleksandru Jerjomenko, kurš šajā duelī izrādījās pārāks.

Arī turpinājumā viesiem piederēja neliels pārsvars, kuru izmantot neizdevās, lai gan spēcīgi meta Miķelis Rēdlihs un iespēja bija Mārim Bičevskim. Cīņas 12.minūtē Rīgas klubs ieguva skaitlisko vairākumu, taču tas ilga vien minūti, jo pēc tam noteikumus pārkāpa Ansi Salmela. Vairākumā jau ļoti bīstami uzbruka arī maskavieši, taču teicams vārtos bija Jānis Kalniņš.

Tuvojoties perioda beigām rīdzinieki vēlreiz sagrieza pamatīgu virpuli pretinieku vārtu priekšā, divas reizes no burmzas metot Bičevskim. Diemžēl šajā epizodē kļūdījās tiesnesis, kurš apstādināja spēli, lai arī ripu Jerjomenko nebija piespiedis. Savukārt trešdaļas beigas aizritēja abpusējos uzbrukumos, taču rezultāts nemainījās.

Otrās trešdaļas sākumā abas komandas bija piesardzīgas, taču pēc tam vairākas minūtes uzbrukuma viļņi vēlās no vieniem uz otriem vārtiem. Uzdevumu augstumos joprojām bija abu komandu vārtsargi, lai arī abām vienībām pa reizei bija skaitliskais vairākums. Šajā trešdaļā vairāk uzbruka mājinieki, kuri arī perioda pēdējā minūtē ieguva vairākumu, līdz ar to noslēdzošo periodu rīdzinieki sāks mazākumā. Otrajā trešdaļā maskavieši izdarīja 16, bet rīdzinieki tikai četrus metienus.

Trešajā periodā neliels pārsvars atkal bija laukuma saimniekiem, piedevām trešdaļas vidū viesi nokļuva neapskaužamā situācijā, kad ar piecu sekunžu intervālu uz sodīto soliņa devās Salmela un Krišjānis Rēdlihs. Lielo vairākumu Maskavas klubs izmantoja, spēcīgu metienu no zonas vidus, tobrīd atrodoties pretim vārtiem, izdarot Ņikuļinam.

Zīmīgi, ka maskavieši līdz ar to pārtrauca vairāk kā 160 minūtes ilgušo «sauso» sēriju.

Vadībā viņi gan atradās tikai 43 sekundes, jo arī rīdzinieki ieguva vairākumu, kura realizēšanai bija nepieciešamas 43 sekundes. Vārtu priekšā labi nocīnījās Makmilens, kurš kritienā pamanījās iestumt ripu vārtos.

Pamatlaika beigās teicama izdevība izraut uzvaru bija mājiniekiem, taču Rīgas klubu glāba Kalniņš.

Tikmēr papildlaikā viesi nokļuva mazākumā, kad divas minūtes par pretinieka turēšanu ar rokām nopelnīja Krišjānis Rēdlihs. Mājinieki daudz uzbruka, tomēr rezultāts nemainījās.

Savukārt pēcspēles metienos Rīgas «Dinamo» bija ļoti tuvu uzvarai, taču piektajā sērijā Dastins Boids panāca neizšķirtu 1:1, kamēr septītajā sērijā uzvaru nodrošināja Brjukvins. Zīmīgi, ka Kalniņš bija tuvu tam, lai atvairītu arī Boida metienu, kas viesiem dotu uzvaru, taču vārtsargs atsitis ripu, to nedaudz neveiksmīgi pats ievirzīja vārtos.

Rīgas «Dinamo» rindās kā vienīgais «bullīti» realizēja Denijs Kristo, izceļoties ceturtajā sērijā. Tiesa, viņš bija neveiksmīgs sestajā sērijā, kamēr divas reizes duelī ar Jerjomenko zaudēja Nikolajs Žerdevs, bet pa reizei Gingts Meija, Miks Indrašis un Staņislavs Čistovs.

Rīdziniekiem šajā mačā bija jāiztiek bez uzbrucēja Edgara Kuldas, kurš saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju par iepriekšējā mačā izdarīto sitienu ar celi.

Maskavas «Dinamo» - Rīgas «Dinamo» 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos

Vārti: 1:0 Iļja Ņikuļins (50:45), 1:1 Brendons Makmilans (51:27), 2:1 Vladimirs Brjukvins (65:00)

Karsums laukumā nav devies kopš 15.oktobra, izlaižot piecas spēles, piedevām šajos mačos maskavieši spējuši uzvarēt tikai reizi, pirms spēles ar rīdziniekiem esot trīs zaudējumu sērijā. Latvijas hokejists šosezon piedalījies 22 mačos, kuros guvis vienus vārtus un deviņas reizes asistējis partneriem.

Rīgas «Dinamo» komandai šobrīd ir trīs zaudējumu sērija, lai arī tā pēdējā laikā rādījusi krietni saturīgāku sniegumu nekā sezonas sākumā.

Maskavas «Dinamo» ar 41 punktu 29 spēlēs šobrīd Rietumu konferencē ir sestajā pozīcijā, kamēr Rīgas klubs ar 15 punktiem 28 mačos ir ne tikai konferences, bet arī visas līgas pēdējā vietā.

Rīdzinieki šosezon ar Maskavas «Dinamo» vienību KHL čempionātā jau tikās, septembra sākumā mājās zaudējot ar 1:5.

Pēc cīņas ar «Dinamo» rīdziniekiem sestdien jātiekas ar Jaroslavļas «Lokomotiv» vienību, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet pēc tam sekos izlašu pārtraukums.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu