Daugaviņam vārti «Torpedo» zaudējumā; SKA šosezon pirmo reizi kapitulē pamatlaikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš ceturtdien guva vārtus, taču tie neglāba Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komandu no zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kamēr Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda pirmo reizi šajā sezonā cieta neveiksmi spēles pamatlaikā.

«Torpedo» viesos ar 1:4 (1:0, 0:4, 0:0) zaudēja Jaroslavļas «Lokomotiv» komandai, ar kuru sestdien viesos tiksies arī Rīgas «Dinamo».

Daugaviņš spēles astotajā minūtē atklāja rezultātu, taču viesiem katastrofāls izvērtās otrais periods, kurā «Lokomotiv» guva četrus vārtus, beigās svinot drošu uzvaru. Jegors Averins un Deniss Mosaļovs uzvarētājiem iemeta pa ripai un atdeva pa rezultatīvai piespēlei.

Tikmēr Daugaviņš spēlēja 18 minūtes un 42 sekundes, ks bija ilgākais laiks starp «Torpedo» uzbrucējiem. Viņš reizi meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja divos no desmit iemetieniem.

Šosezon Daugaviņš 29 mačos guvis sešus vārtus un atdevis tikpat rezultatīvas piespēles.

Neveiksmju joslā esošā «Torpedo» cieta sesto zaudējumu pēdējos septiņos mačos, bet «Lokomotiv» tika pie piektā panākuma sešās pēdējās spēlēs.

Tikmēr līgas līdere SKA mājās ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) zaudēja Maskavas «Spartak», pirmo reizi sezonā piedzīvojot neveiksmi pamatlaikā.

«Spartak» labā uzvaras vārtus trešā perioda pirmajā minūtē iemeta Aleksandrs Dergačovs.

Sanktpēterbugas vienībai šis bija vien trešais zaudējums sezonā.

Tāpat ceturtdien Oskars Bārtulis izpildīja rezultatīvu piespēli, palīdzot Vladivostokas «Admiral» vienībai ar rezultātu 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) savā laukumā pārspēt «Soči» vienību, kamēr cita Latvijas hokeja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas «Kuņluņ Red Star» cieta dramatisku zaudējumu.

Vladivostokā pa vieniem vārtiem mačā guva Dmitrijs Sajustovs, Vadims Krasnoslobodcevs, Vladimirs Tkačovs un Pāvels Makarenko, bet «Admiral» vārtsargs Ivans Naļimovs tika galā ar 34 pretinieku metieniem.

Spēles 52.minūtē, kad Makarenko vairākumā panāca 4:0, tieši Bārtulis iesāka noslēdzošo kombināciju. Zīmīgi, ka arī šajā mačā «Admiral» pieteikumā bija vien pieci aizsargi.

Bārtulis laukumā bija 26 minūtes un 29 sekundes, izceļoties ar vienu bloķētu raidījumu un vienu spēka paņēmienu.

«Admiral» uzvarēja otro maču pēc kārtas, jo trešdien ar 5:1 sagrāva arī Ufas «Salavat Julajev».

Vladivostokas Vienības kapteinis Bārtulis šosezon 26 spēlēs atzīmējies ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr «Kuņluņ Red Star» savā laukumā Šanhajā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) zaudēja Ufas «Slavat Julajev», izšķirošos vārtus ielaižot 53 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Mājiniekiem abus vārtus guva Žilbērs Brulē, kurš 25.minūtē pēc Ufas komandas vārtsarga Bena Skrivensa rupjas kļūdas aiz vārtiem panāca neizšķirtu 1:1, bet nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vēlreiz izlīdzināja rezultātu. Tomēr tikt kaut pie viena punkta Ķīnas klubs nespēja, jo «Salavat Julajev» dāņu aizsargs Filips Larsens 53 sekundes pirms trešā perioda noslēguma vairākumā viesiem guva uzvaras vārtus.

Kulda spēlēja 21 minūti un 16 sekundes, pa vārtiem nemetot, bet izdarot divus spēka paņēmienus un bloķējot vienu metienu.

Viņš šosezon 21 spēlē ir izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli.

«Kuņluņ Red Star» piedzīvoja piekto zaudējumu pēdējos sešos mačos, savukārt pēdējās 11 cīņās leģendārā Maika Kīnena trenētā komanda uzvarējusi vien divas reizes. Tikmēr «Salavat Julajev» pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

Tikmēr vienu no retajām uzvarām šosezon izcīnīja Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada», kas viesos ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) pārspēja nestabili spēlējošo Magņitogorskas «Metallurg».

Uzvarētājiem vārtus guva Deniss Zernovs, Kirils Kapustins un Semjons Valuiskis, kuri līdz 29.minūtei panāca 3:0 viesu labā. Turpinājumā «Metallurg» vienus vārtus atguva, vairākumā precīzi metot Jevgēņijam Timkinam, bet beigās «Lada» pārsvaru nosargāja, pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Sotnieks savainojuma dēļ joprojām nav «Lada» pieteikumā.

Toljati komandai šī uzvara ļāva pamest pēdējo vietu Austrumu konferencē, apsteidzot Hantimansijskas «Jugra» komandu.

Tikmēr pērnā gada Gagarina kausa fināliste «Metallurg» cieta jau piekto zaudējumu pēdējos sešos mačos.

Jau vēstīts, ka Rīgas «Dinamo» hokejisti ceturtdien viesos sīvā cīņā pēcspēles metienos ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Maskavas «Dinamo», kuru rindās nebija traumētā Mārtiņa Karsuma.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 79 punktiem 30 mačos ir SKA. Savukārt attiecīgi 58 un 55 punkti ir Maskavas CSKA un Helsinku «Jokerit» kontā.

Tikmēr «Torpedo» ar 44 punktiem ir piektā, sestā ar 41 punktu ir Maskavas «Dinamo», bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi vien pie 14 punktiem 27 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 56 punktiem 27 spēlēs joprojām ir Kazaņas «Ak Bars» vienība, kam ar 52 punktiem seko Astanas «Baris», kamēr Omskas «Avangard» spēlētāji nopelnījuši 50 punktus.

Tikmēr «Kuņluņ Red Star» komanda ar 41 punktu ir astotā, kamēr «Admiral» ar 33 punktiem joprojām atrodas 12.pozīcijā, bet vietu zemāk ar 26 punktiem tagad ir «Lada».

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu