Rīgas «Dinamo» iemet četrus vārtus un izcīna «sauso» uzvaru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Noslēdzot trīs izbraukuma spēļu tūri, Rīgas «Dinamo» komanda sestdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja Jaroslavļas «Lokomotiv» vienību, kurā par vārtsargu treneri strādā bijušais Latvijas izlases hokejists Sergejs Naumovs.

Uzvarētāju rindās ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās komandas kapteinis Miks Indrašis, kamēr pa reizei izcēlās Guntis Galviņš un Denijs Kristo, kurš arī vienu reizi asistēja. Savukārt kārtējo reizi par mača varoni kļuva vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 36 pretinieku metienus, otro reizi sezonā paliekot «sausā».

Iepriekšējo uzvaru pēc 60 spēles minūtēm rīdzinieki guva vien 26.augustā, kad mača pamatlaikā viesos ar 5:3 izdevās pārspēt Kazahstānas klubu Astanas «Baris», bet pēc tam sekoja 25 spēles, kurās pie trim punktiem neizdevās tikt.

Ģirta Ankipāna vadītā komanda sestdien pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, vēlreiz apliecinot, ka komandas sniegums pēdējā laikā ir krasi uzlabojies, jo sešos no pēdējiem septiņiem dueļiem «Dinamo» guvusi vismaz punktu.

Rīdzinieki spēlē izmantoja pretuzbrukumu taktiku, kas deva augļus, jo īpaši otrajā trešdaļā, kurā mājiniekiem piederēja pārsvars. Rīgas «Dinamo» šī bija pēdējā spēle pirms izlašu pārtraukuma.

Pirmais periods aizritēja līdzīgā cīņā. Viesiem mačs gan sākās ar kļūdu, jo pirmajā minūtē tika pārkāpts skaitliskais sastāvs, Rīgas komandai paliekot mazākumā. «Lokomotiv» kontrolēja ripu, taču pēdējā laikā teicamu sniegumu demonstrējošais vārtsargs Kalniņš bija uzdevumu augstumos.

Turpinājumā divus vairākumus ieguva jau rīdzinieki, otro no tiem izmantojot, kad spēcīgi un precīzi no zilās līnijas meta Galviņš, gūstot savus pirmos vārtus sezonā. Viņam asistēja Krišjānis Rēdlihs un Indrašis.

Otrās trešdaļas sākumā pārsvars bija mājiniekiem, kuri daudz kontrolēja ripu, tomēr apnākt izlīdzinājumu nespēja. Trešdaļas septītajā minūtē laukumā izcēlās asumi, kad pēc asas spēles pret Edgaru Kuldu, viņa pāridarītāju Iļju Ļubuškinu centās pārmācīt Oskars Batņa. Hokejisti cimdus nenometa, Batņam nogāžot pretinieku uz ledus, pēc tam abiem saņemot pa četrām soda minūtēm.

Drīz vien rīdzinieki palika mazākumā, uz sodīto soliņa dodoties Meijam, taču «Lokomotiv» par spīti pārsvaram, ikreiz atdūrās pret «Dinamo» aizsardzības un Kalniņa mūri.

Savukārt trešdaļas beigas jau aizritēja rīdzinieku zīmē. Vispirms vienatnē pret Sudņicinu izslidoja Gunārs Skvorcovs, iespēju neizmantojot, savukārt vēl pēc īsā ātrā pretuzbrukumā Meija teicami piespēlēja Indrašim, kurš no tuvas distances ripu raidīja starp pretinieku vārtsarga kājsargiem, tobrīd gūstot savus devītos vārtus sezonā, panākot 2:0.

«Dinamo» turpināja izmantot pretuzbrukumu taktiku, vēl reizi «Lokomotiv» liekot kļūdīties 101 sekundi pirms otrā perioda beigām. Divatā pret vienu aizsargu izlidoja Indrašis un Kristo, kurš gan piespēli neatdeva, bet pats izdarīja vārtsargam netveramu metienu, panākot jau solīdo 3:0. Kristo tas bija astotais vārtu guvums šajā sezonā.

Noslēdzošajā periodā «Lokomotiv» pielika visas pūles, lai izglābtos, taču viesi teicami aizsargājās, kamēr pretinieku izmisīgie pūliņi augļus nedeva. Tuvojoties mača beigām arī Jaroslavļas klubs samierinājās, ka nespēs mainīt spēles ritējumu, piedevām, pēdējā minūtē mājinieki rupji kļūdījās, nespējot izmest ripu no savas zonas. Pretinieka piespēli pārtvēra Kristo, kurš aizslidoja līdz vārtiem, un šoreiz atdeva piespēli brīvajam Indrašim, kurš līdz ar to guva savus otros vārtus spēlē un desmitos sezonā.

Rīgas «Dinamo» komanda pēc 29 šīs sezonas spēlēm izcīnījusi tikai divus panākumus pamatlaikā, tomēr sešos no pēdējiem septiņiem dueļiem guvusi vismaz punktu. Šajā laikā vienīgais zaudējums pamatlaikā tika ciests otrdien, kad rīdzinieki cienījamā mačā ar 2:3 piekāpās līgas līderei Sanktpēterburgas SKA, kam ceturtdien sekoja neveiksme pēcspēles metienos ar 1:2 Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas «Dinamo» vienībai.

Ar sestdienas maču rīdzinieki sāka sezonas otro pusi, jo līdz regulārā čempionāta beigām tagad atlikuši 27 mači. Pēc šī mača rīdziniekiem sekos pirmais valstsvienību pārtraukums un pēc tam no 14.novembra tiks aizvadītas četras mājas spēles pēc kārtas.

«Lokomotiv» vienība, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, 12 mačos oktobrī guva astoņas uzvaras, turklāt ar panākumu sākts novembris, otrdien ar 4:1 apspēlējot Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienību, ko trenē Pēteris Skudra. Šis duelis bija svarīgs, jo komandas ieņem attiecīgi ceturto un piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

«Lokomotiv» ar 51 punktu 30 spēlēs šobrīd Rietumu konferencē ir ceturtajā pozīcijā, kamēr Rīgas klubs ar 18 punktiem 29 mačos ir ne tikai konferences, bet arī visas līgas pēdējā vietā.

Rīdzinieki šosezon ar «Lokomotiv» vienību KHL čempionātā jau tikās, septembra sākumā mājās zaudējot ar 1:2, kad vārti tika ielaisti vien nepilnas divas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Jaroslavļas «Lokomotiv» - Rīgas «Dinamo» 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Vārti: 0:1 Guntis Galviņš (skait.vair., 18:31), 0:2 Miks Indrašis (34:53), 0:3 Denijs Kristo (38:19), Miks Indrašis (59:25)

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu