Latvijas hokeja izlasei Francijā nepalīdzēs Kalniņš un Ģēģeris

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei šonedēļ Francijā gaidāmajā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā nepalīdzēs vārtsargs Jānis Kalniņš un jaunais uzbrucējs Emīls Ģēģeris, kamēr kā galvenā trenera Boba Hārtlija palīgs strādās Edgars Masaļskis, sarunā ar žurnālistiem pirmdien atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Boba Hārtlija trenētā Latvijas valstsvienība no ceturtdienas līdz sestdienai EIHC turnīrā spēlēs pret mājinieci Franciju, kā arī pret Baltkrieviju un Slovēniju.

«Gribējām pārbaudīt Ģēģeri, bet viņš sastiepis muguru, savukārt pēc sarunas ar Ģirtu Ankipānu, nolēmām dot atpūtu Jānim Kalniņam, kura vietā būs Niklāvs Rauza.

Kalniņam pēdējās spēlēs bijusi liela slodze, nav jēgas viņu tagad mocīt. Esam izsaukuši tos spēlētājus, kurus gribējām pārbaudīt, sastāvu veidojot kopā ar Māri Baldonieku,» par izmaiņām stāstīja Koziols.

Kalniņš šosezon ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» pirmais numurs, pēdējā laikā rādot ļoti labu sniegumu, sestdien aizvadot otro «sauso» spēli sezonā, palīdzot ar 4:0 uzvarēt Jaroslavļas «Lokomotiv» komandu.

Tikmēr 18 gadus vecais Ģēģeris šosezon izcīnīja vietu «Dinamo» sastāvā, līdz šim aizvadot 19 spēles KHL čempionātā, bet vēl piecus mačus nospēlējot «Rīgas» komandā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). Pie saviem pirmajiem rezultativitātes punktiem KHL uzbrucējs vēl nav ticis, bet MHL viņam šosezon vieni gūti vārti un rezultatīva piespēle. Ģēģeris jau maijā piedalījās Latvijas izlases treniņos pirms pasaules čempionāta, taču komandā netika.

Savukārt 18 gadus vecais vārtsargs Rauza spēlē Somijas junioru čempionāta klubā «Sport U-20». Iepriekšējā sezonā viņš bija Latvijas U-18 izlases pamatvārtsargs pasaules čempionātā jauniešiem.

«Ne šajā, ne februāra turnīrā nekādi sportiskie sasniegumi nav jāparāda. Galvenais ir pārbaudīt tuvākos rezervistus. Pirmdien treniņā uz ledus būs divas grupas, no kurām tiks izveidotas trīs komandas - lielā izlase, U-20 valstsvienība, kā arī dažiem hokejistiem būs jāpalīdz klubu izlasei,» skaidroja Koziols.

Šonedēļ spēlēs arī Latvijas klubu izlase, kura Klaipēdā aizvadīs «Crowns Baltic Challenge Cup» turnīra otrā posma cīņas. Šajā komandā tika iekļauti arī trīs Rīgas «Dinamo» hokejisti - Georgijs Pujacs, Edgars Kulda un Georgs Golovkovs

««Dinamo» hokejistus iekļāvām klubu izlasē, jo arī Lietuva turnīram vāc kopā spēcīgu sastāvu. Ja nacionālajai izlasei uzdevums ir izveidot iestrādes nākotnei, tad klubu izlasei uzdevums ir uzvarēt turnīru Klaipēdā, lai pierādītu, ka esam reģiona līderis.

Lietuviešiem būs divi hokejisti no Rīgas «Dinamo» (aizsargs Nerijus Ališauks un vārtsargs Mants Armalis), tāpat arī Darjus Kasparaitis pirmo reizi mūžā uzvilks Lietuvas izlases kreklu. Viņiem būs spēcīga izlase, līdz ar to arī mums vajadzēja pastiprināt komandu,» piebilda LHF amatpersona.

Tikmēr pārbaudes turnīrā Francijā Hārtlijam palīdzēs izlases leģenda Masaļskis, kurš šosezon noslēdza savu vārtsarga karjeru, pievienojoties Rīgas «Dinamo» treneru korpusam.

«Pasaules čempionātā Dānijā Hārtlijam palīdzēs Ģirts Ankipāns un Artis Ābols, taču viņiem tagad ir ļoti saspringts grafiks, tāpēc uz Franciju viņi nedosies. Pasaules čempionātā izskatām iespēju piesaistīt arī Žaku Klutjē, viņš ir gatavs, bet par to vēl jārunā. Savukārt uz Francijas turnīru brauks Edgars Masaļskis, kurš pats pieteicies palīgā,» atklāja Koziols.

Klutjē bija Hārtlija palīgs maijā aizvadītajā pasaules čempionātā Vācijā, kur trenerim asistēja arī Ābols.

Pirmdien LHF parakstīja sadarbības līgumu ar telekomunikāciju kompāniju «Bite», vienošanos noslēdzot līdz 2018.gada beigām.

«Pirmais lielais LHF sadarbības partneris bija «Optibet», tagad «Bite». Ceru, ka tuvāko nedēļu laikā būs vēl jaunumi par sponsoriem. Tas parāda, ka darbs, ko esam uzsākuši visās frontēs, var dot rezultātus. Piesaistīt sponsorus nebija tik grūti, jo hokejs ir populārākais sporta veids Latvijā. Diezgan ātri par visu vienojāmies,» uzsvēra Koziols.

Sadarbības līguma ietvaros «Bite» federācijai sniegs vairāk kā 100 000 eiro lielu finansiālu atbalstu.

Vasaras izskaņā Hārtlijs noslēdza līgumu par Latvijas izlases vadīšanu līdz 2022.gadam. Februārī Latvijas izlasei plānots aizvadīt pārbaudes spēli ar Kanādas olimpisko izlasi, kā arī piedalīties EIHC turnīrā Dānijā.

Latvijas izlases kandidāti EIHC turnīram

Vārtsargi: Ivars Punnenovs (Langnau «Tigers», Šveice), Niklāvs Rauza («Sport U-20», Somija);

Aizsargi: Uvis Jānis Balinskis, Kristaps Zīle (abi - Rīgas «Dinamo»), Ralfs Freibergs (Zlīnas «Aukro Berani», Čehija), Roberts Kaļķis, Renārs Kārkls, Pauls Svars (visi - «Rīga», MHL), Eduards Hugo Jansons (Aļmetjevskas «Ņeftjaņik», VHL), Maksims Ponomarenko («Timra», Zviedrija), Kalvis Ozols (Kongsvingeres «Knights», Norvēģija), Artūrs Salija («Nove Zāmky», Slovākija);

Uzbrucēji: Rodrigo Ābols («Orebro», Zviedrija), Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals, Oskars Batņa, Roberts Lipsbergs (visi - Rīgas «Dinamo»), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi - «Aukro Berani»), Kirils Galoha («Rīga»), Sandis Zolmanis, Gatis Gricinskis, Martins Lavrovs (visi - «Kurbads»), Linards Mazurs-Mago («Aker/Strangnas», Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu