Jāgrs apsteidzis leģendāro Gordiju Hovu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Čehijas hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs kļuvis par otro spēlētāju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kurš aizvadījis visvairāk spēļu. Viņš apsteidzis leģendāro kanādieti Gordiju Hovu.

Savas karjeras laikā Kalgari «Flames» komandā spēlējošais Jāgrs NHL piedalījies 1925 regulārās sezonas un izslēgšanas turnīra mačos. Regulārajā čempionātā Jāgrs aizvadījis 1717 spēles, kamēr Stenlija kausa izcīņā 208.

Hovs savas karjeras laikā regulārajā sezonā uz ledus devās 1767 spēlēs, bet «play off» viņš piedalījās 157 mačos.

Līgas līderis aizvadīto spēļu skaita ziņā ir Marks Mesjē, kura kontā ir 1756 spēles regulārajā turnīrā un 236 izslēgšanas spēlēs jeb Stenija kausa izcīņā. Kopā - 1992 mači.

45 gadus vecais Jāgrs šobrīd ir līgas vecākais spēlētājs. Viņš divas reizes kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju, piecreiz saņēmis Arta Rosa balvu, kas pienākas līgas rezultatīvākajiem spēlētājam regulārās sezonas beigās.

Karjeras laikā regulārajā sezonā Jāgrs guvis 465 vārtus un veicis 1151 rezultatīvu piespēli, savukārt izslēgšanas spēlēs viņa kontā 201 (78+123) punkts.

NHL čempionātā Jāgrs debitēja 1990./1991. gada sezonā.

Jāatzīmē, ka trīs pilnas sezonas čehu uzbrucējs aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Omskas «Avangard». Tāpat viņš šajā vienībā spēlēja 2004./2005. gada sezonā, kad bija NHL lokauts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu