«Lightning» atgriežas NHL līderpozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Tampabejas «Lightning» trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 5:1 (1:1, 3:0, 1:0) sagrāva Sanhosē «Sharks». Šis panākums ļāvis komandai atgriezties līgas kopvērtējuma līderpozīcijā.

Uzvarētājiem trīs vārtus guva uzbrucēju pirmais virknējums, kurā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās krievs Vladislavs Namestņikovs, vārti un divas piespēles viņa tautietim Ņikitam Kučerovam, bet trīsreiz rezultatīvi asistēja kanādietis Stīvens Stemkoss.

Stemkoss ar 28 punktiem (7 vārti un 21 rezultatīva piespēle) ir līgas rezultatīvākais hokejists, bet ar 26 punktiem viņam seko Kučerovs (15+11), kurš šobrīd ir NHL labākais vārtu guvējs.

«Patīkami spēlēt kopā ar Ņikitu un Vladislavu. Smagi strādājam, lai mūsu maiņa kļūtu labāka. Zinu, ka tiek izskatīta iespēja Vladislavu ielikt citā virknējumā, taču viņš ir lielisks hokejists un padara mūsu maiņu labāku,» pēc uzvaras teica Stemkoss.

Tikmēr piekto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Ņujorkas «Rangers», kas savā laukumā ar 4:2 (3:1, 0:0, 1:1) pārspēja Bostonas «Bruins». Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās amerikāņu uzbrucējs Džimijs Vīzijs.

Tāpat pie uzvaras tika Toronto «Maple Leafs», kas savā laukumā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pārspēja Minesotas «Wild».

«Lightning» ar 26 punktiem 16 spēlēs ir Austrumu konferences un visas līgas līdere. Austrumos tai ar 20 punktiem 17 cīņās seko iepriekšējās sezonas čempione Pitsburgas «Penguins» un «Maple Leafs», bet priekšpēdējo vietu 16 komandu konkurencē ieņem latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres», kas 15 dueļos tikusi pie 12 punktiem.

Rietumu konferencē līderpozīciju ieņem Sentluisas «Blues», kas 16 mačos tikusi pie 25 punktiem, bet otrā ir Losandželosas «Kings», kas 15 spēlēs iekrājusi 24 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu