Latvijas U-20 hokeja izlase pārbaudes turnīru Ventspilī sāk ar zaudējumu Austrijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kārļa Zirņa trenētā Latvijas junioru U-20 izlase ceturtdien Ventspilī četru komandu pārbaudes turnīru sāka ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) zaudējot Austrijas vienaudžiem.

Latvijas U-20 izlasē, kam šī ir pēdējā pārbaude pirms decembrī gaidāmā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra, vārtus guva Deniss Smirnovs, kurš devītajā minūtē atklāja rezultātu.

Viesi jau pēc 45 sekundēm vairākumā atjaunoja neizšķirtu, izceļoties Marko Rosi, bet otrajā trešdaļā Austrija panāca jau 3:1 savā labā, vārtus gūstot Niko Feldneram un Davidam Maieram, bet punktu cīņai 54.minūtē pielika Benjamins Baumgartners.

Mājinieku vārtus sargāja Jānis Voris.

Latvijas un Austrijas juniori tiksies arī pasaules čempionātā.

Tikmēr dienas pirmajā spēlē Baltkrievijas U-20 izlase ar 4:1 (2:0, 2:1, 0:0) uzvarēja Dānijas vienaudžus.

Pēc ceturtdienas spēlēm Baltkrievijai un Austrijai ir pa trim punktiem, bet Latvija un Dānija ir bešā.

Turpinājumā Latvijas U-20 izlase piektdien tiksies ar Baltkrieviju, bet sestdien ar Dāniju.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas čempionāts notiks Francijā, kurā Latvijas izlase tiksies ar mājiniekiem, kā arī Vācijas, Kazahstānas, Austrijas un Ungārijas vienaudžiem. Tikai turnīra uzvarētāji izcīnīs ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Zirnis šajā turnīrā komandā iekļāvis divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus, no kuriem 11 spēlētāji šosezon pārstāv Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu «Rīga».

Komandai Ventspilī jāiztiek bez Ziemeļamerikā spēlējošajiem Latvijas junioriem, tāpat vairāki spēlētāji ar valstsvienību piedalās Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Francijā, kur Latvija pirmajā mačā ar 7:5 (2:0, 0:2, 5:3) Baltkrieviju.

Zirnim šajā turnīrā palīdz Frensiss Anzalone, kurš iepriekšējā sezonā kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas «Mudbugs».

Ceturtdien pārbaudes spēles aizvadīja arī Latvijas U-16 un U-17 izlases. Jaunākie puiši Ozolniekos ar 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) uzvarēja Norvēģijas vienaudžus, bet U-17 izlase Minskā pēcspēles metienos ar 4:5 (1:0, 3:1, 0:3, 0:0, 0:1) zaudēja Baltkrievijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu