Hārtlijs: Latvijas izlase ir pelnījusi atrasties turnīra vadībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Latvijas hokeja izlase pašlaik spēlē labi un ir pelnījusi atrasties Francijā notiekošā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra līderpozīcijā, uzskata valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase ceturtdien rezultatīvā cīņā ar 7:5 pārspēja Baltkrieviju, bet piektdien ar 4:1 pārspēja 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieci Slovēniju.

«Arī šo spēli iesākām veiksmīgi. Esmu lepns par visiem komandas puišiem,» Latvijas Hokeja federācija (LHF) citē Hārtlija izteikumus par dueli ar Slovēniju. «Ļoti labu maču aizvadīja jaunais vārtsargs Rihards Cimermanis, savā pirmajā spēlē izcīnot pirmo uzvaru valstsvienības rindās.»

«Katrs pielika roku, lai mēs varētu gūt vārtus. Šajā uzvarā pret slovēņiem bija maksimāla komandas pašatdeve. Lai izcīnītu šādas uzvaras, nepieciešams darboties vienoti. Esmu lepns par izlasi. Esam pelnījuši būt turnīra līderpozīcijā,» paudis kanādiešu speciālists.

Turnīra noslēdzošajā mačā Latvija sestdien sacentīsies ar mājinieci Franciju, kas ar identiskiem rezultātiem 2:3 cietusi zaudējumus pagarinājumā gan Slovēnijai, gan Baltkrievijai.

Latvija jau nodrošinājusi uzvaru turnīrā, jo divās spēlēs guvusi sešus punktus, bet pa diviem punktiem ir Baltkrievijai, Francijai un Slovēnijai.

Hārtlijam turnīrā palīdz Latvijas izlases leģenda Edgars Masaļskis, kurš šosezon noslēdza savu vārtsarga karjeru, pievienojoties Rīgas «Dinamo» treneru korpusam, bijušais kolēģis Marks Senžans, kurš strādā vienā no Vācijas otrās bundeslīgas klubiem, kā arī Rīgas «Dinamo» galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Zīmīgi, ka LHF iepriekš vēstīja, ka Ankipāns uz Franciju nedosies, tomēr fotogrāfijās redzams, ka arī viņš atrodas uz treneru soliņa.

Kā zināms, vasaras izskaņā Hārtlijs noslēdza līgumu par Latvijas izlases vadīšanu līdz 2022.gadam. Februārī Latvijas izlasei plānots aizvadīt pārbaudes spēli ar Kanādas olimpisko izlasi, kā arī piedalīties EIHC turnīrā Dānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu