Rīgas «Dinamo» pārspēj Ābola stūrēto «Lada»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas turpinājumā Rīgas «Dinamo» komanda otrdien veiksmīgi uzsāka četru mājas spēļu sēriju, ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) «bullīšos» pārspējot Arta Ābola un viņa asistenta Viktora Ignatjeva trenēto Toljati «Lada» vienību, kurai savainojuma dēļ jau ilgāku laiku nevar palīdzēt Latvijas izlases aizsargs Kristaps Sotnieks.

Mājinieku labā vārtus pamatlaikā guva komandas kapteinis Miks Indrašis, bet pretinieku rindās vairākumā izcēlās Semjons Valuiskis.

Savukārt «bullīšos» rīdziniekiem uzvaru nodrošināja Denija Kristo metiens. Tiesa, par spēles varoni nu jau kārtējo reizi kļuva «Dinamo» vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 32 no 33 metieniem, bet «bullīšos» uzvarēja divos no pieciem pretinieku izgājieniem.

Pēcspēles metienos mājiniekiem precīzi bija Gints Meija, Ņikita Jevpalovs un Kristo, kamēr Kalniņš uzvarēja trīs dueļos. Rīgas «Dinamo» tādējādi otro reizi sezonā tika pie otrās uzvaras pēc kārtas.

Līdz šim vienīgo reizi mājinieki divas uzvaras pēc kārtas izcīnīja vien sezonas sākumā, kad vēl augustā guva panākumus spēlēs pret Astanas «Baris» un Hantimansijskas «Jugra». Pēc tam sekoja kluba rekordgarā 14 zaudējumu sērija, bet pēdējā laikā rīdzinieki ir atguvuši spēles garšu, jo pēdējos astoņos mačos pie punktiem izdevis tikt septiņas reizes.

Mača sākumā ripu vairāk kontrolēja viesi, vairākas reizes pārbaudot rīdzinieku vārtsarga Jāņa Kalniņa modrību, taču pēc tam iniciatīvu pārņēma laukuma saimnieki, labu izdevību atklāt rezultātu neizmantojot Indrašim. Arī nākamais bīstamais moments bija «Dinamo» komandai, uzbrukuma smailē nokļūstot Oskaram Batņam, taču arī viņam neizdevās pārspēt Antonu Krasotkinu.

Savukārt pēc tam noteikumus pārkāpa «Dinamo» kanādiešu aizsargs Karls Stolerijs, bet «Lada» jau pēc deviņām sekundēm izmantoja viena vīra pārsvaru, no vārtu priekšas ar atkārtotu metienu izceļoties Valuiskim.

Arī perioda izskaņā mājinieki palika mazākumā, noraidījumu saņemot somu aizsargam Ansi Salmelam, taču spēles rezultāts līdz cīņas pirmā nogriežņa beigām nemainījās.

Pēc atpūtas rīdzinieki atlikušās 42 mazākuma sekundes izturēja un drīz vien atjaunoja izlīdzinājumu. Stolerijs, kurš tikai pirms brīža bija atgriezies no noraidīto soliņa, izdarīja metienu pa vārtiem, bet to priekšā teicami nospēlēja Indrašis. «Dinamo» kapteinis uztvēra Krasotkina atsisto ripu, nolika to sev pa metienam un netraucēts iemeta tukšā vārtu stūrī, iemetot savu 11.ripu sezonā.

Pēc tam spēles otrā trešdaļa aizritēja jau abpusēji bīstamos uzbrukumos, pie labām iespējām tiekot arī mājiniekiem, kuri gan vēl divas reizes palika mazākumā, vienu reizi arī pašiem nespējot izmantot skaitlisko pārsvaru. Tajā mājiniekiem gan neko daudz neizdevās izveidot.

Noslēdzošajā trešdaļā mājinieki divas reizes bija vairākumā, taču vārtus neguva, lai arī Brendons Makmilens trāpīja pa vārtu stabu. Pārsvars bija te vienai, te otrai komandai, taču uzdevumu augstumos bija abi vārtsargi.

Papildlaikā iespējas izraut uzvaru bija abām komandām. Viesi neizmantoja izgājienu vienatnē pret Kalniņu, kamēr pieliktās piecminūtes pēdējās 55 sekundes «Dinamo» aizvadīja vairākumā, tiekot pie vairākām izcilām iespējām nodrošināt uzvaru, taču arī tās palika neizmantotas.

Savukārt «bullīšos» Meija, Jevpalovs un Kristo izmantoja pirmās trīs iespējas, kas lika Ābolam veikt vārtsargu maiņu, Krasotkina vietā laukumā sūtot Jevgēņiju Ivaņņikovu. Tā kā pirms tam savus «bullīšus» bija iemetuši arī «Lada» spēlētāji Georgijs Belousovs un Šeins Hārpers, tad mača liktenis tobrīd joprojām bija aktuāls, piedevām ceturtajā sērijā iespēju nodrošināt uzvaru neizmantoja Gunārs Skvorcovs. Tiesa, jau nākamajā metienā mājiniekiem gavilēt ļāva Kalniņš, kurš bija pārāks par Kirilu Kapustinu.

Rīdzinieki iepriekšējo maču aizvadīja pirms desmit dienām, kad viesos ar 4:0 pārspēja Jaroslavļas «Lokomotiv», izcīnot šosezon otro uzvaru pamatlaikā. Savukārt tagad «Dinamo» otro reizi sezonā izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, bet pie punktiem tikusi septiņās no pēdējām astoņām spēlēm.

Šajā laikā vienīgais zaudējums pamatlaikā tika ciests trīs spēļu izbraukuma sērijas sākumā, kad rīdzinieki cienījamā mačā ar 2:3 piekāpās līgas līderei Sanktpēterburgas SKA, kam sekoja neveiksme pēcspēles metienos ar 1:2 Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas «Dinamo» vienībai.

Nākamajā mačā «Dinamo» ceturtdien savā laukumā uzņems Magņitogorskas «Metallurg», svētdien būs duelis ar Jekaterinburgas «Avtomobilist», bet pēc nedēļas būs mačs ar Čeļabinskas «Traktor». Pēc tam «Dinamo» dosies izbraukumā, kur spēkosies ar šīm pašām četrām komandām.

Tikmēr Austrumu konferences otra vājākā komanda «Lada» pēdējās septiņās spēlēs cietusi piecus zaudējumus. Pirms izlašu pārtraukuma Toljati vienībā ar 3:1 pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas «Metallurg», kura pēc tam nomainīja galveno treneri.

Latvijas valstsvienībai treniņometnē palīdzēja abu komandu galvenie treneri Ābols un Ģirts Ankipāns, kurš bija devies arī uz pārbaudes turnīru Francijā, kur latvieši trīs spēlēs tika pie trim uzvarām. Turnīrā piedalījās arī astoņi «Dinamo» hokejisti, aizsargam Kristapam Zīlem atzīmējoties ar trim vārtiem, uzbrucējam Mārim Bičevskim ar diviem, bet Frenkam Razgalam - ar vienu precīzu metienu.

Kā liecina neoficiālā informācija, «Dinamo» rindas varētu papildināt arī Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts, kurš sezonu iesāka Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas «Aukro Berani».

Tikmēr Sotnieks savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 12.oktobra un nepiedalījās arī izlases treniņnometnē. Viņš šosezon 14 spēlēs guvis divus vārtus un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Sotnieks astoņas sezonas pārstāvēja Rīgas «Dinamo» komandu, bet pērn pievienojās «Lada» komandai.

Ābols trenera karjeru sāka 2008.gadā, četras ar pusi sezonas pildot tieši Rīgas «Dinamo» galvenā trenera asistenta pienākumus, bet 2012./2013.gada sezonā kļūstot par šī kluba galveno treneri, nomainot atlaisto somu Peku Rautakallio. Pēc pilnām divām sezonām pie Latvijas kluba stūres Ābols 2015.gada vasarā pārcēlās uz «Lada», kur vispirms bija galvenā trenera palīgs, bet ātri vien tika apstiprināts arī galvenā trenera amatā, šos pienākumus pildot līdz pat šim brīdim.

Rīgas komanda ar 20 punktiem 30 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas «Slovan» atpalikdama 11 punktus.

Tikmēr «Lada» ar 27 punktiem 30 spēlēs ir priekšpēdējā 14 komandu vidū Austrumu konferencē. Pēdējā pozīcijā esošā Hantimansijskas «Jugra» atpaliek par punktu.

Rīgas «Dinamo» un «Lada» KHL tikušās 12 reizes, rīdziniekiem svinot septiņas uzvaras. Iepriekšējā sezonā uzvaras un zaudējumi tika dalīti uz pusēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu