Rīgas «Dinamo» nespēj gūt vārtus un piekāpjas KHL vicečempioniem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgas «Dinamo» komanda ceturtdien «Arēnā Rīga» ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:0, 0:3) piekāpās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pagājušās sezonas vicečempionei Magņitogorskas «Metallurg». Trešo reizi šosezon rīdzinieki nespēja mačā gūt nevienus vārtus.

Rīdzinieki šajā mačā izdarīja 22 metienus, taču nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu Jevgēņiju Košečkinu. Tikmēr viesi uzvaru nesošos vārtus iemeta spēles 45. minūtē, kad mazākumā izcēlās soms Oskars Osala, izmantojot sava tautieša Ansi Salmelas kļūdu. Vēl reizi Krievijas kluba sastāvā izcēlās Jevgēņijs Timkins un Jans Kovāržs, abiem realizējot vairākumu.

Rīdzinieki neizmantoja iespēju pirmo reizi šajā sezonā izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas, jo Ģirta Ankipāna vadītajai komandai pārtrūka divu panākumu sērija.

Iepriekšējās divas reizes Rīgas «Dinamo» nespēja gūt vārtus mačos septembrī, kad savā laukumā ar 0:6 tika atzīts Astanas «Baris» pārākums un ar 0:2 viesos piedzīvots zaudējums Ņižņekamskas «Neftehimik».

Pārsvars šajā mačā piederēja viesiem, taču «Dinamo» komandā teicams vārtos ilgu laiku bija Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem. Arī rīdziniekiem netrūka iespēju, jo viņiem sešas reizes bija vairākums, taču tieši tajā tika ielaisti svarīgi vārti.

Spēles laikā tika paziņots par uzbrucēja Laura Dārziņa vienošanos par jaunu līgumu. Viņš ir atlabis no smagas ceļgala traumas, kuru guva maijā izlases rindās, bet tagad ir gatavs atgriezties laukumā, noslēdzot līgumu līdz šīs sezonas beigām.

Cīņas sākumā labākā iespēja bija Mikam Indrašim, kurš no pāris metriem centās trāpīt starp «Metallurg» vārtsarga Vasilija Košečkina kājsagiem, tomēr vārtsargs ripu tvēra, savukārt pēc tam jau vairāk darba bija mājinieku ripu ķērājam Kalniņam.

Tiesa, perioda vidū pie divām iespējām tika arī rīdzinieku uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, taču rezultāts nemainījās, tāpat kā divās minūtēs skaitliskajā mazākumā, kurā «Dinamo» palika pēc Māra Bičevska spēles ar augstu paceltu nūju.

Savukārt perioda izskaņa aizritēja abpusējos uzbrukumos, bet labākie ievada trešdaļā bija abu vienību vārtsargi, Kalniņam atvairot 12 metienus, kamēr Košečkins savu komandu glāba septiņas reizes.

Otrā perioda sākumā Kalniņš vairākas reizes glāba komandu pēc pretinieku metieniem no tuvas distances, bez kļūdām spēlējot arī turpmāk. Tikmēr «Dinamo» 25.minūtē ieguva vairākumu, kad pret Robertu Lipsbergu bīstami nospēlēja Jevgēņijs Timkins. Laukuma saimnieki vairāk uzbruka no tālas distances, nespējot ripu izspēlēt līdz patiesi labai pozīcijai. Vēl viens vairākums tika iegūts 31.minūtē, bet arī šoreiz «atslēgt» Košečkina vārtus neizdevās.

Arī spēles noslēdzošajā periodā «Dinamo» divas reizes ieguva vairākumu, taču otrais no tiem bija katastrofāls. Savā zonā Salmelu «apzaga» Osala, kurš vienatnē izslidoja pret Kalniņu un par spīti tam, ka tika kavēts, ar plaukstas metienu atklāja rezultātu.

Tālāk sekoja virkne noraidījumu abās vienības, bet vairākumā labāki bija viesi. Cīņas 56.minūtē vārtu priekšā ripas lidojuma virzienu mainīja Timkins, bet 71 sekundi pirms sirēnas Kovāržs vēl reizi izmantoja viena vīra pārsvaru, kamēr rīdzinieki otro reizi šajā sezonā spēli noslēdza bez gūtiem vārtiem.

Pēc šā mača Rīgas «Dinamo» svētdien uzņems Jekaterinburgas «Avtomobilist», bet nākamnedēļ otrdien Čeļabinskas «Traktor».

Rīgas «Dinamo» - Magņitogorskas «Metallurg» 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Vārti: 0:1 Oskars Osala (44:36, skait. maz.), 0:2 Jevgeņijs Timkins (55:36, skait. vair.), 0:3 Jans Kovāržs (58:49, skait. vair.)

Rīgas «Dinamo» komanda tikusi pie punktiem septiņās no pēdējām deviņām spēlēm. Šajā laikā vienīgie zaudējumi pamatlaikā ciesti pret iepriekšējās sezonas Gagarina kausa finālistiem Sanktpēterburgas SKA un Magņitogorskas «Metallurg».

Rīdzinieku komanda ar 20 punktiem 31 spēlē ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas «Slovan» atpalikdama 11 punktus.

Tikmēr Magņitogorskas «Metallurg» ar 48 punktiem 31 spēlē ir vien sestajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu